To dobré & to špatné z roku 2018

Letošní rekapitulace roku pro mě byla trochu složitější než 2016 a 2017. Měla jsem letos tolik práce a starostí, že skincare ustoupila na nějakou dobu do pozadí, tak bylo těžší si vybrat co kam zařadit, a zda to stojí za další komentář. Rozdělení je jednoduché: pokud má produkt víc kladných vlastností než záporných, jde do toho dobrého. Když je to půl na půl, je v "eeehhh" kategorii. Víc záporných než kladných, kategorie pro špatné. Zároveň jsem vybrala jen produkty, na které chci ještě dodatečně poukázat, jinak si můžete projít všechny recenze za rok 2018 pomocí archivu ve sloupečku vpravo.

To dobré

Rozhodně chci všem připomenout, že americké CeraVe je nyní k dostání v českých lékárnách. Je to velice dobrá značka pro ty z vás, kteří trpí velmi vysušenou a podrážděnou pletí. Zároveň dělají čistící gely vhodné pro kohokoliv, a jako první jsem vyzkoušela pěnící gel. Čistí důkladně, ale jemně a s nízkým pH. Všechna CeraVe kosmetika navíc obsahuje niacinamide a ceramidy, dokonalý bonus pro mě a účinné složky pro citlivou podrážděnou pleť. Jak jsem psala v recenzi pěny, občas ji neumyju dostatečně a ještě mi na obličeji pění i po umytí. Proto příště zvolím zelenou nepěnící verzi, podobnou mému oblíbenému čistícímu gelu Lirene.

CeraVe mléko je na tělo i obličej. Ačkoliv se tomu normálně vyhýbám, používala jsem jej jako večerní krém skoro dva měsíce. Bylo to z nouze, ale fungovalo to překvapivě dobře. Občas se hůř vstřebává a kromě hydratace jsem nepostřehla žádné další účinky, ale pokud vám to stačí a chcete opravdu neskutečně ušetřit na nočním krému, tak kupte tuhle 500 ml flašku a máte pokoj.

Taky jsem konečně vyzkoušela další fermentovanou esenci, tentokrát už dokonce účinnou. COSRX Galactomyces esence dokáže jemně a pomalu zkrášlit pleť hned po několika stránkách, ale nejvýrazněji funguje na sjednocení tónu pleti a zesvětlování skvrn/jizev po akné. Sice moc nehydratuje, ale jinak super. Další bod pro COSRX.

Protože jsem začátkem léta měla horší akné a podrážděný obličej, konečně jsem se odhodlala vyzkoušet populární aloe od Holika Holika. Mile mě překvapilo, že se nejedná o zbytečnost co se prodává díky obalu, ale má to účinky, které od aloe gelu čekám. Zchladí, zklidní, zmírní červenání. Velmi příjemný produkt, obzvlášť v létě na cesty se vážně hodil.

Sebamed gel byl objev z drogerie, který mi pomohl, když na tom byl můj obličej nejhůř. Na drogerku je trochu drahý, nicméně má velice čisté složení a měl by být bezpečný pro většinu lidí. Jeho kouzlo je v dobré hydrataci a jemném složení, jinak toho moc nedělá - a to přesně jsem potřebovala, takže velký palec nahoru.

Akné náplasti pro mě byly tento rok důležitější než kdy jindy, měla jsem je na obličeji tak třikrát týdně. Nevyřeší váš problém s akné, ale jestli vám momentálně stačí jen to, že se vyspíte a ten hrbolek bude ráno placatý - tak to zalepte. Tady na konci jsem popsala jak fungují. Pořád u mě vítězí COSRX nad levnějšími Nexcare, a nastříhat náplasti na puchýře jsem ještě nezkoušela.

Také jsem chtěla zmínit Klairs Supple Preparation Toner a COSRX Overnight Rice Mask, ale okomentovala jsem je v nedávném EMPTIES postu, takže se nechci opakovat.

To eeehhhh

Beauty of Joseon Dynasty je nádherný krém, to jo. Pro koho ale je? Tohle je pořád ten nejdivnější krém, jaký jsem kdy vyzkoušela, a to počítám i ten co vytvářel kapky vody a ten co měl texturu jak mastný písek. U těch jsem mohla jasně říct: jsou děsné, nikomu to nedoporučuju. Dynasty Cream doporučit chci, ale nevím komu. Je to luxusně působící krém za celkem normální cenu (400 Kč) s dobrým složením, ale příšerně lepí, sedí na obličeji a nechce se vsáknout. Je to spíš sleeping pack. Asi.

U tohoto Benton séra se přiznám, že nemá žádné vyloženě negativní vlastnosti, a přesto jsem ho dala sem. Důvod? "Eeeehhhh" perfektně vyjadřuje moje pocity po jeho spotřebování. Hydratuje hezky, lehce, příjemný produkt na léto nebo na dovolenou. Ale jinak je to absolutní nuda. Někdo s velmi mastnou pletí by jej ocenil mnohem víc než já. Skoro jsem zapomněla, že jsem ho vůbec recenzovala.

Mléčná kyselina od The Ordinary je dobrá, chyba je 100% na mé straně. Potom co se na mě COSRX AHA 7 občas vyřádila až moc, chtěla jsem něco slabšího. Jenže tohle je zase až moc slabé, vhodné pro začátečníky. Nepřidává do mé routine žádné velké hurá, a znovu ji kupovat nebudu. Pořád ji můžu doporučit pro začátečníky, protože funguje a je levná. Buď koupím 10% verzi, nebo se vrátím ke glykolové a vyzkouším Krave Beauty. Uvidíme.

To špatné

Nevím co jsem čekala, když jsem tento Nature Republic krém koupila ze dvou důvodů: 1. byl ve slevě, 2. Taeyeon na něj dělala reklamu. Pod krásným obalem je hromada růžového silikonového pudinku, který absolutně odmítá pořádně hydratovat a už do dvou hodin se z pleti vypaří. Můžu ho na sebe dávat lžičkou a nepomůže to. A pak mi ucpal póry. Toš dík.

Pokud jste četli nejnovější recenzi, víte, jak moc mě tahle innisfree maska zklamala navzdory lákavému konceptu pro každého milovníka čaje. Hrozně předražený lepivý gel, který ve výsledku nedělá nic, co by stálo za 450 Kč.

Fotku sice nemám, ale chci zmínit limitované Balea sheet masky. Určitě jste si všimli, že se Balea s nimi rozjela a každý druhý měsíc je tam nějaká nová limitka s fancy obalem za nějakých 30 Kč. Bohužel, ani za 30 Kč je nedokážu doporučit. Všechny co jsem vyzkoušela byly naprosto identické, lišily se jenom v přidané vůni podle konkrétního tématu limitované edice. Masky jsou z příliš pevného, drsného, nepříjemného materiálu. Protože jsou tak pevné a silné, nemůžou pořádně nasát esenci. Je to jako mít na obličeji ztuhlou utěrku. Když to přežijete, ve výsledku je tam té esence tak málo, že to ani nehydratuje. Absolutní ztráta času a peněz. Raději kupte nelimitované Balea sheet masky: Aqua, Vital, a tu černou.



Musím se omluvit za nedostatek příspěvků letos, snad příští rok bude více času. Přeju všem krásné Vánoce, a pokud jste si nadělili kosmetiku, tak ať vám dobře slouží. ♡

8 komentářů

  1. COSRX sa mi páči, mám zatiaľ len jeden produkt ten AHA 7, no je to fakt zázrak. Určite chcem vyskšúať viac produktov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, myslím že se to fakt vyplatí vyzkoušet :)

      Vymazat
  2. Ahojky, ještě k těm balea maskám. Já si vždycky z druhý strany čtu, kde byly vyrobeny a myslím, že právě tyhle 3 jsou vyrobené v Jižní Koreji. Proto jsou lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ty tři jsou z Koreji vždycky. Teď ale držím jednu tu limitovanou, nějakou melounovou, a taky je vyrobená v Koreji. Až ji vyzkouším tak jsem napíšu jestli taky stála za hovno :D

      Vymazat
  3. Ahoj Nabi, mohla by jsi mi prosim doporučit nějaký produkt od COSRX či jiné znacky, který zmirnuje začervenání? Jedine co mi doposud pomaha je moringovy olej, ale pro funkčnost nemohu pod nej nic jiného pouzit, takže hledám nahradu. V minulosti mi na začervenání ještě pomáhal hloubkove cistici krem od Heleny Rubinstein Pure Ritual, ale doposud jsem nepřišla na to, která složka mi ten zazrak delala. Proto za každou radu budu vděčná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, popravdě na červenání nejsem žádný expert protože to pro mě není takový problém. mám červenou pleť většinou jen kvůli zanícenému akné. ani nevím jaký typ produktu přesně hledáš? mě osobně na to červenání z akné pomáhá aloe gel od Holika Holika (recenze), a tenhle A'PIEU krém. nevím jestli ti to k něčemu bude ¯\_(ツ)_/¯

      Vymazat
  4. Moc děkuji za odpověď, aloe gel od Holiky jsem neměla, ale doma používám 100% aloe a to mi na začervenání moc nepomáhá, přesto že krásně hydratuje. Od A'PIEU jsem krem nezkoušela, ale mrknu na nej. Měla jsem od té značky jen čisticí pěnu a ta bohužel letěla do koše :D Strašně mě vysušovala. Rozhodně chci zkusit tonery od COSRX, už mám na ně nějakou dobu zálusk :) A na začervenání budu zkoušet hledat dál, k-beauty mi moc vyhovuje, jen vědět co vyzkozet:) Děkuji za tvé stránky, jsou skvele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není zač, jsem ráda že se ti tu líbí. hodně štěstí při hledání :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.