RECENZE: Mizon Fresh On Time Sweet Honey Mask


Jak se tak dívám na svůj nepříliš užitečný plán příspěvků, tak tu bude hodně recenzí na Mizon a Innisfree. Kromě krému recenzovaného nedávno jsem koupila další dva Innisfree produkty, Mizon mi sponzoruje blog a nic dalšího jsem poslední dobou nenakupovala, takže se nedá nic dělat. Jedině tekuté rtěnky Peripera, pokud by byl zájem o recenzi. Tak dlouho jsem zklamaně chodila po Sephoře, až jsem šla domů a objednala další tři.

Docela mě zaujaly Mizon wash-off masky, a byli tak hodní, že mi poslali dvě. Přirozeně jsem nejdřív otevřela tu medovou, přece jen s medem mám už dobré zkušenosti v podobě Scinic ampule.

Velikost: 100 ml
Cena: 399 Kč
Odkud: Mizon.cz (zasláno k recenzi)


Popis produktu

Maska je určena pro suchou a problematickou pleť. Dodává pleti bohatou hydrataci a výživu díky medovému extraktu. Med, který je plný nejrůznějších vitaminů (především B2, B3, B5 - kyselina pantothenová, B6, B9 - kyselina listová a C), živin a minerálních látek (železo, zinek, vápník, hořčík, fosfor, draslík) poskytuje pleti prvotřídní výživu. Produkt dlouhodobě hydratuje pleť. 
Účinky: 
Účinně vyživuje a hydratuje pleť 
Pomáhá zjemnit a zvláčnit unavenou pokožku 
Zanechává pleť hedvábně jemnou, svěží a rozjasněnou 
Složení: 
Extrakt z medu a lotosu – vyživuje pleť, vytváří hydratační vrstvu, čistí a zvláčňuje, má antibakteriální a uklidňující účinky 
Olivový olej – účinně hydratuje pleť do hloubky 
Olej z jojobových semen - intenzivně pečuje o pokožku a zanechává ji vláčnou
Líbí se mi, že je maska určená pro suchou a problematickou pleť. Tohle je kombinace, kterou u nás nenajdete moc často. Většinou se problematická pleť automaticky škatulkuje s mastnou, a všechny takové produkty pak akorát vysušují a matou zákazníky. Maska mě nejdříve ale zaujala díky medu, se kterým mám obecně dobré zkušenosti a ráda zkouším skincare s medem, propolis nebo mateří kašičkou. Zajímavé je, že se maska špatně shání na mých oblíbených místech pro nákup korejské kosmetiky. Na ebayi jsem našla jen 7 nabídek a na e-shopech není vůbec. Tak aspoň že ji mají tady.

Složení

Analýza složení na Skincarisma
Porovnala jsem důkladně složení na Skincarisma se složením na krabičce; všechny složky jsou stejné, ale jejich pořadí je jiné. Na rozdíl od Skincarisma, moje krabička má prvních 7 složek: water, glycerin, butylene glycol, propandiol, methyl gluceth-20, honey extract (1000 mg), 1-2 hexandiol. Tady není rozdíl zas tak velký, ale například fragrance není na konci, ale v horní polovině. Vzhledem k tomu, že opravdu všechno je tam stejné a jen v jiném pořadí, nejspíš se jedná o jiná pravidla pro výpis ingrediencí u nás vs. pravidla pro Koreu nebo USA. Detailněji si o tomto problému můžete přečíst na fanserviced-b.

Jak už to u Mizonu bývá, maska je plná extraktů, olejů a vitamínů. Už jsem se k tomu vyjádřila několikrát, ale obecně mám radši méně složek kde každá má nějakou pořádnou funkci, než produkt s 50 složkami kde je půlka na parádu. Alespoň že medu je tam pořád nejvíc.

Textura & účinky

Textura je na masce vůbec to nejzajímavější. Je jako normální med přizpůsobený pro aplikaci na obličej. Už jsem párkrát zkoušela medovou masku a není to dvakrát příjemný zážitek, je jedno jak moc se vás pinterest snaží přesvědčit o opaku. Ulepené, pořád to stéká, blbě se to umývá a nakonec z toho není žádná velká paráda. Tahle maska je jako gelovější med, lehčí, téměř nelepí a voní jako med pro lidi co nemají rádi vůni medu. Nejlépe se mi nanáší pomocí špachtličky, ale k masce žádnou nedostanete. Samozřejmě si medovou texturu užijete i při nanášení prsty, to jen já se nerada takhle hrabu ve své kosmetice.

Když nanesu tenčí vrstvu, maska se po zhruba 10 minutách trochu zaschne. Jenže s tenčí vrstvou pro mě maska neměla téměř žádný efekt. Chce to trochu víc oplácat, ale nepřehánět. Maska se vstřebává jen trochu a většina gelu zůstane na povrchu. Neumývá se to úplně nejlíp, přece jenom mokrýma rukama jezdit po gelu není ideální. Občas to nejdřív trochu "oškrábu" špachtličkou, nicméně vždycky se to nakonec umyje dostatečným oplachováním.



Co se týče účinků, tak se můžeme vrátit k popisu výše. Popravdě nemůžu říct, že by mi maska dávala bohatou výživu a hydrataci. Přece jen se jedná o docela lehký gel. Ironicky je maska doporučená pro suchou pleť, ale já bych ji rozhodně doporučila pro mastnou. Hydratuje docela průměrně a vyživuje podprůměrně. To by se mohlo velmi mastné pleti hodit. Poslední dva body z popisu účinků jsou o zjemnění a osvěžení unavené pleti - s tím už rozhodně souhlasím. Po umytí mám vždycky velmi jemnou a hebkou pleť. Pokud nějaký den mám jen zkrácenou nebo téměř žádnou routine, popřípadě jsem nevyspalá a vypadám mdle, tahle maska docela pomůže pleť osvěžit a trochu povzbudit.

Závěr

Mizon Fresh On Time Sweet Honey Mask je zajímavá maska imitující texturu medu s příjemnějším nanášením. Dobře osvěží unavenou pleť a udělá ji příjemně hebkou a pružnější. Ačkoliv je doporučená pro suchou pleť, lehká gelová textura a průměrná hydratace mi přijde prospěšnější pro mastnou pleť. Určitě ji spotřebuju, ale pak se poohlédnu po jiných maskách.

7 komentářů

  1. Maska mě hodně zaujala, ještě jsem nikde na trhu masku v takové konzistenci jakože med neviděla, ale jak sama píšeš v závěru, tak mě nezaujala tak moc, že bych si jí sama koupila :) ale zajímavá zkušenost,


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, kdyby byla levnější tak proč ne, je docela dobrá, ale 400 Kč mi přijde dost.

      Vymazat
  2. Mě by se recenze na Peripera rtěnky líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak si udělám čárku, že si o ně někdo řekl :D kdyžtak bych je mohla recenzovat aspoň na instagram

      Vymazat
  3. Prosím, proč sis vybrala právě Mizon? Cosrx má v nabídce Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask. Myslím, že máš ráda obě značky, tak by mě zajímalo, podle čeho jsi se rozhodovala...
    Často se mi produkty zdají velmi podobné, tak bych ráda věděla, podle čeho se rozhodují druzí.
    Děkuji.




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezi těmahle dvěma bych se nerozhodovala vůbec, protože jsou to pro mě naprosto odlišné produkty.
      Tahle Mizon maska se používá tak 2x týdně a po 20 minutách se má umýt. COSRX "maska" je v podstatě klasický sleeping pack, tedy krém, který se má používat úplně nakonec večerní routine aby zapečetil všechno přes noc. Někteří je používají na krém (což budu dělat i já, dneska mi přišla Rice Overnight Mask), někteří jako obyčejný krém obecně i třeba ráno.

      Jinak já se v drtivé většině případů rozhoduju podle složení když vidím podobné produkty.

      Vymazat
  4. Pěkná recenze, po masce jsem pokukovala,ale po přečtení vím, že o nic nepřicházím, takže děkuji za ušetřené penízky :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.