RECENZE: Beauty in Hanguk Bespoke Box


Netradiční recenze. Beauty in Hanguk sleduju na instagramu už pěkně dlouho, ale až v listopadu jsem se rozhodla pořídit jejich Bespoke Box na Vánoce. Bohužel, díky přetíženosti pošty a mému příliš velkému optimismu jsem si balík vyzvedla až 3.1.. Nebudu tu recenzovat produkty z boxu, ale službu celkově. Jedná se o něco jako kosmetický "mystery box", kdy objednáte box a nevíte co přesně v něm bude. Tenhle ale funguje trochu jinak, kromě toho že cestuje přímo z Jižní Korey a je plný k-beauty, tak můžete ovlivnit jeho obsah a mít to překvapení~ zároveň.

Cena: Standard box - $35 + $11 poštovné (cca necelých 1000 Kč dohromady)
Odkud: beautyinhanguk


Jak to funguje

Bespoke Box funguje podobně jako předplacené boxy, kdy neznáte přesně jejich obsah a jeden den v měsíci se pošlou všechny objednávky najednou. Na hlavní stránce je dokonce odpočet do dne odeslání boxů pro další měsíc. Co je na tomhle boxu jiné jsou dvě věci - je z Korey a máte vliv na to co v něm bude.
Na stránkách vyplníte dotazník ohledně vašeho typu pleti, na jaké problémy svou kosmetiku zaměřujete, jestli chcete spíš skincare, makeup nebo třeba jen sheet masky, jaký makeup máte rádi, jaké ingredience ve své kosmetice nechcete atd. Je to docela obsáhlé, ale čím detailněji to vyplníte, tím víc vám obsah bude sedět, duh. Objednala jsem standardní box, ale mají i jiné cenové kategorie. Rozdíl je v celkové hodnotě obsahu, ne v počtu věcí.
pozn.: Balík je označený jako dárek a s menší hodnotou, takže nehrozí clo.


Co bylo v krabici

V dotazníku jsem uvedla mimo jiné, že chci vyzkoušet víc innisfree, chci nějaký čistící balzám (protože mě přestalo bavit vybírání, tak to můžou udělat za mě) a sheet masky méně známých/dostupných značek. Plus jsem uvedla, že z makeupu mě momentálně nejvíc zajímá peripera a že se mi líbí třpytivé stíny.

Tady je souhrn všeho co jsem dostala s jihokorejskými cenami, které jsem většinou našla na oficiálních korejských stránkách konkrétní značky. Sheet masky se hledaly podstatně hůř, ale i se svou extrémně primitivní korejštinou jsem to nakonec našla a převedla zhruba na koruny přes google.

PRODUKTY
■  innisfree Apple Seed Cleansing Balm - 14 000, cca 280 Kč
■  peripera Pearly Nights Liquid Glitter Eyeshadow (Kitten Beige) - ₩10 000, cca 200 Kč
■  innisfree Black - Green Tea Mask Christmas Edition - 20 000 za 80 ml, cca 150 Kč při 5 Kč/ml

SHEET MASKY
■  Verite x2 - 3000, cca 60 Kč
■  illi - ₩1000, cca 20 Kč
■  Happy Bath x2 - ₩2000, cca 40 Kč
■  Bounty Peau - ₩1000, 20 Kč
■  Mediheal - ₩3000, cca 60 Kč

OSTATNÍ
■  přívěšek Hello Kitty - ₩2000, cca 40 Kč
■  ručně psané přáníčko k Vánocům, kde taky děkovali za podporu a vtipně zkomolili moje jméno

Celkem: ₩43 500 - zhruba 850 Kč


Hodnocení

Hodnota obsahu přesáhla o víc jak stovku cenu samotného balíčku ($35, zhruba 730 Kč). Bohužel, $11 za poštovné tuhle výhodu smaže. Na druhou stranu dostanete kosmetiku, která se normálně sehnat nedá. Například limitovaná edice Pearly Nights od peripera, na tu jsem hleděla jak blbec hned od první reklamy. Jenže je dostupná jen v pár obchodech, a to tam ještě z ní není všechno a vyšlo by to draho. Innisfree balzám se sice dá sehnat raz dva, ale maska je vánoční limitka v menší 30 ml verzi. Z masek znám samozřejmě Mediheal a už jsem kdysi slyšela o illi, ale zbytek je pro mě absolutní novinka, kterou bych jednak nesehnala a i kdyby, tak bych stejně skončila u známějších značek jako vždycky. Proto jsem specificky chtěla takové značky, moje sheet mask stash potřebuje něco nového.

Jenom malá poznámka, to že jsou sheet masky tak levné neznamená, že jsou nějak špatné. V Koreji je cena ₩1000 (20 Kč) naprosto běžná za klasickou masku, ale jsou tu i "ty lepší" za ₩3000 a víc (většinou je lepší materiál samotné masky). Hm, jakoby si uvědomovali, že ten mokrý hadr na jedno použití by nikdo normální za 120 Kč běžně nekupoval. Že? ಠ_ಠ


Obecně jsem se službou spokojená. Je to perfektní nápad když máte rádi k-beauty a chcete vyzkoušet něco nového, jen nemáte až tak konkrétní představu co. Všechny tři produkty se mi zatím líbí a perfektně to odpovídá dotazníku. Hlavně jsem ráda, že za mě konečně někdo udělal to rozhodnutí, který cleansing balm vyzkoušet jako první. Navíc jsem ještě dostala Hello Kitty! (v dotazníku můžete uvést, jestli stojíte o takové dárky) Tahle část je opravdu parádní.

Mám ale i nějaké zápory. Momentálně trochu předělávají prodej boxů a přidali možnost 3-měsíčního předplatného. Z nějakého důvodu mi od té doby nejde dát objednat nic jiného než to. Předpokládám, že to je jen bug v eshopu, přece jen se jedná o malý obchůdek co teprv nedávno začal. Podívám se tam znova třeba za měsíc a post aktualizuju pro případ, že by se něco změnilo.
Další věc: sice dostanete sledovací číslo, ale nabízí se vám i stránka pro sledování přímo od nich, včetně možnosti nechat si posílat aktualizace stavu objednávky přes email, facebook nebo sms. Doteď na té stránce mám napsané, že se objednávka připravuje. Nedostala jsem jediný update o stavu a všechno sledovala sama přes sledovací číslo. Docela zklamání. Můj největší problém samozřejmě byl, že box čekal měsíc na poště než jsem se k němu dostala. Přišel o pár dní pozděj než jsem čekala - ať už kvůli vánocům nebo že to poslali trochu pozděj - a to už jsem byla pryč. Z dárku na Vánoce byl nakonec dárek na .. nový rok?

já celý prosinec
I přesto jsem nakonec ráda, že jsem to koupila a podpořila malý start-up s dobrým nápadem. Pokud máte zkušenosti s nákupy z Jižní Korey, tak můžu doporučit. Jinak bych možná ještě pár měsíců počkala, než si upraví jakou formou se boxy budou prodávat a celkově to trochu doladí.

4 komentáře

  1. Tohle zní dost zajímavě. Měla jsem v plánu zkusit NMNL box z japonska, ale na tohle se taky musím podívat. :)

    OdpovědětVymazat
  2. OMG, díky moc za tip, tohle si objednám :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.