RECENZE: COSRX Oil-free Ultra Moisturizing Lotion

Tak jsem opět změnila design, tentokrát je založený na mé vlastní fotce tyrkysových mořských vln z letošní dovolené. Snad se vám líbí! Jak jsem slíbila, dneska bude plnohodnotnější příspěvek a to recenze na můj nejnovější produkt od COSRX, korejské značky, která mě zatím nezklamala. Dostala jsem příležitost vyzkoušet od nich něco dalšího díky mé spolupráci s KoreanKosmetika.cz, slevový kód najdete ve sloupečku.

Velikost: 100 ml
Cena: 810 Kč
Odkud: KoreanKosmetika.cz (zasláno k recenzi)


 .

Popis produktu

Toto pleťové mléko bez obsahu olejů a vody má hloubkové hydratační účinky. Lze jej použít na libovolný typ pleti, ale především se doporučuje pro citlivou pleť náchylnou na alergie a stejně tak pro problematickou pleť se sklony k akné a ucpávání pórů.
Přípravek má hydratační a regenerační účinky, pomáhá mírnit podráždění pokožky, urychluje hojení akné a předchází vzniku nových pupínků. Kromě toho mléko zvyšuje tonus a pružnost pleti, vyhlazuje ji a vyrovnává její tón.
Pro jistotu jsem se podívala i na anglický popis, kde je lotion popsaný jako "všemocný", což je asi ten nejvíc přehnaný popis jaký jsem kdy u kosmetiky viděla, až je to vtipné. Ten český je daleko mírnější - a i tak zní dobře. Jedná se o korejský lotion, v češtině překládané jako pleťové mléko. V podstatě je to tekutější a lehčí než krém, váš běžný krém klidně můžete dát až na to. V mé zásobě už jeden lotion je, a to Chok Chok Green Tea Watery Lotion od Tonymoly, ke kterému budu tento nový přirovnávat.

Složení

Betula Platyphylla Japonica Juice, Butylene Glycol, Glycerin, Dimethicone, Betaine, Cetearyl Alcohol, 1,2-Hexanediol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Hydroxyethyl Acrylate/, Sodium Acryloyldimethyl, Taurate Copolymer, Sodium Lactate, Sodium Lactate, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Panthenol, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil
CosDNA analýza nebo Skincarisma analýza

O tomhle mám skoro dopsaný článek, ale upozorním na to rovnou. V k-beauty najdete mnoho produktů "bez vody", i tento má v popisu "bez obsahu olejů a vody". Trik je v tom, že vodu jako aqua/water ve složení nenajdete. První složkou je ale březová voda (70%), takže se rozhodně nejedná o produkt kompletně bez vody. Jen to vypadá líp, když jste jeden z mála produktů, co nemá aqua jako první složku. Březová voda obsahuje různé minerály i vitamíny, dokonce má mírnit podráždění.

Zbytek je celkem klasika, spousta hydratačních látek jako mastné alkoholy, ke konci i kyselina hyaluronová a allantoin, látka pro podporu regenerace a hojení. Ironicky jsou poslední dvě složky oleje - olej z citronové kůry a tea tree. Citron je nejspíš kvůli vůni, účinky tea tree jsou vám nejspíš známé. Na instagramu jsem dostala dotaz, jak moc jde tea tree cítit - trochu, v podstatě je to jediná vůně tohoto produktu, ale je velice tlumená a jemná. Při roztírání to určitě ucítíte, pak to zmizí.


 

Textura & účinky

Podstata tohoto mléka má být, že je lehké a zároveň ultra hydratační. Textura je daleko hustší a pevnější než u Tonymoly lotion, tohle působí daleko víc jako krém než mléko. Docela jsem se lekla, že to na mou smíšenou pleť bude moc. Hutné krémy nejsou nic pro mě, i když nejsou moc mastné. Naštěstí to byly zbytečné obavy. Při roztírání mám pocit, že se mění na vodu a vsakuje hluboko do pleti. Asi je to blbost, ale takhle mi to přijde. Stačí mi jedna pumpička (na fotce) na celý obličej.




Jakmile se lotion vsákne, nechá mi pleť pružnou a hydratovanou do hloubky bez zbytků na povrchu. Mastná t-zóna si nestěžuje a suché tváře taky. Řekla bych, že smíšená až normální pleť je pro tento lotion ideální. Suchá pleť by musela ještě přidat krém nebo použít dvě pumpičky - poslední dobou v tomhle typicky podzimním počasí se mi dělají suchá šupinkovitá místa a lotion je přes den udržuje pod kontrolou jen tak-tak. Nicméně od té doby co jsem ho dostala, vypadá moje ranní routine běžně takto a to mi naprosto stačí. Nevím jestli budu moct lotion používat v létě, přece jen je trochu těžší a daleko hutnější než lehký vodový Tonymoly. Spíš bych ho přesunula do večerní routine.

Lotion neslibuje jen hydrataci, ale taky mírnění podráždění, pružnější pleť a rychlejší hojení akné. Rozhodně dělá pleť pružnější; dobře hydratovaná pleť bude vždy vypadat zdravější a živější. Ohledně toho zbytku, nevim nevim. Neřekla bych, že mi nějak výrazně pomáhá s akné. Jsou krémy, které nerada dávám na akné, protože mi přijdou moc mastné nebo hutné. S tímto mlékem nemám problém, nepůsobí na to nijak nepříznivě.

U každého COSRX produktu musím zmínit výborné balení, které je naštěstí všude stejné. Flaška s pumpičkou a 100 ml krému; není to jenom pohodlné a naprosto hygienické, ale skvěle se s tím cestuje. No, myslím že je na čase svůj COSRX košíček změnit na COSRX poličku, protože jestli všechno co od nich zkusím bude takhle dobré...

Závěr

COSRX Oil-free Ultra Moisturizing Lotion je výborné pleťové mléko pokud hledáte výživu a hydrataci v lehčí nemastné formě. Momentálně je to pro mě ideální ranní krém; hydratace jde hluboko do pleti a udrží mou smíšenou pleť balancovanou. Mléko je skoro výživné jako krém, takže by pro velmi mastnou pleť mohlo být příliš, možná jen na večer. U mě nemá žádné výrazné účinky na akné, nicméně dělá pleť hebkou a hydratovanou. Zkrátka další kvalitní COSRX produkt, který můžu s klidem doporučit.

12 komentářů

  1. Trošku mě praštila přes oči ta cena :D ale jinak vypadá moc fajn, to se musí nechat :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momentálně na Jolse za 20 dolarů....

      Vymazat
    2. Yep, ve slevě se dá sehnat i za 16 dolarů. Mně ho poslali z tohohle eshopu kde stojí doslova dvakrát tolik no. :|

      Vymazat
    3. na tom eshopu je všechno dvakrát tak předražený. Já chápu, že je to eshop, musí platit clo a daň, taky nějakej zisk (pro moje krásný oči to nedělaj), ale tohle mi přijde nastřelený trochu moc. Za ty český ceny bych čekala, že mi to bude doma i uklízet a na obličeji dělat zázraky na počkání. Což konkrétně u tohohle výrobku a dimethiconu ve složení bych čekala spíš pravej opak :/

      Vymazat
    4. tak mě osobně dimethicone nevadí vůbec v ničem.
      k těm cenám - jo v porovnání s korejskými cenami je to pěkná pecka, ale přijde mi, že takové ceny tu právě u nás lidi dávají za průměrnou přírodní kosmetiku běžně. navíc jsou tu jediní kdo prodává COSRX takže si holt mohli určit cenu sami. .__.

      Vymazat
  2. já se dimethiconu vyhejbám jako čert kříži :D nebo aspoň v péči a na prvních místech v dekorativce. Protože jinak můj obličej začne připomínat dějiště apokalypsy :D
    Ty ceny jsou problém všude - viz Tony Moly v sephoře a tam se ještě tvářej, že objevili Ameriku a českej zákazník jim to žere. No třeba přijde konkurence a bude možný objednávat za normální ceny i tady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aw, tak to je mi líto. :D
      jo pokaždé co vlezu do sephory a jejich WOW KOREAN STUFF LOOK WOW sekce tak se směju jak debil. 150 kč za ty nejhorší a nejlevnější sheetmasky?! mhm ok sweetie

      Vymazat
  3. Mně vůně tohoto produktu připomíná Coca colu. Když jsem dala přivonět partnerovi, bez ovlivňování řekl to samé :-) Každopádně mi velmi vyhovuje. E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak cola a tea tree je celkem velký skok, to se divím :D tak to je fajn že vyhovuje

      Vymazat
    2. A cemu davas prednost Tony Moly lotion nebo tomuhle? Nebo je pro tebe rozdil jzn v tom, ze tento jetrochu hutnejsi?

      Vymazat
    3. tak třeba teď používám oba dva střídavě. jsou to pro mě vlastně ranní krémy, takže když je ráno fakt horko, radši si dám Tony Moly lotion protože je lehčí. když je chladněj, nebo jsem se ráno vykašlala na nějakou pořádnější routine tak třeba použiju jenom toner a COSRX lotion, protože je hutnější a víc hydratuje. takže osobně využiju obojí. :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.