Letní skincare routine 2017


Léto už je sice téměř u konce, ale bohužel některé recenze byly větší priorita než tento post. S letošními abnormálními horky se vypořádávám převážně pomocí produktů s lehčí vrstvitelnou konzistencí a sheet maskami. Jelikož u mého ksichtu "méně je více" jaksi neplatí, pro mě letní skincare routine není o redukování počtu produktů, ale o přizpůsobení jejich konzistence. Tak jsem vyzkoušela víceméně něco jako 2/3-skin method, začala jsem zanedbávat kyseliny a testovala jsem ještě nevydaný opalovací krém od Benton.

7-skin method trochu hodně jinak

O 7-skin jste už jistě slyšeli - aplikování toneru 7x místo celé letní skincare. Nepřijde mi úplně chytré vyplácávat jeden produkt takhle rychle, když mám 20 jiných místo toho. Nicméně, sešlo se mi nějak moc tonerů naráz. Dochází mi po více jak roku Hada Labo lotion, tak jsem říkala že zkusím nějaký jiný. Nejdřív jsem byla rozhodnutá pro Kikumasamune, ale při nákupu na RRS jsem narazila na oblíbený klairs Supple Preparation Toner a koupila jej.
Než vůbec stačil dorazit do republiky, přišla výhra z Jolse a otvírat další toner nemělo smysl. Do toho jsem měla otevřený vzorek Innisfree Green Tea Balancing Skin a zbytek Secret Key STE. Tak co už, spotřebovat se to musí. Začala jsem používat až tři tonery najednou, většinou Olivarrier/Hada Labo + Innisfree + Secret Key, a není to tak špatné. Po těchto třech vrstvách jsem často vybrala jednu esenci/sérum podle potřeby a zakončila Steblanc krémem nebo Innisfree krémem.


Na 7-skin nebo 3-skin method se nehodí každý toner. Třeba zrovna Hada Labo lotion - už dvě vrstvy a začne lehce lepit. Další produkty se na něj nanáší divně a máte takový upatlaný pocit. Olivarrier & Innisfree se na to hodí dobře, pokud máte o tuto metodu zájem tak tyto dva tonery můžu doporučit. Osobně ale zůstanu u normální routine než konečně doplácám svoje "zbytky".

Lehčí vrstvy a sheet masky

Kosmetiku samozřejmě vrstvím celoročně, ale některé produkty jsou pořád lehčí než jiné. Na léto tedy vybírám ty nejlehčí - šneky, gely, tonery. Na krém Ziaja jsem ani nesáhla; ne že by byl těžký, ale je přece jen trochu mastnější. Šípkový olej šel taky na léto do hlubin skříně, nahradil jej Squalane od The Ordinary. Pořád jsem líná ho zrecenzovat, takže zatím vám musí stačit, že je super. Ze šneků si vybírám víceméně co je po ruce, protože těžký šnečí produkt jsem ještě nenašla. Ze začátku se mi dost osvědčil chladivý gel od TonyMoly, ale pak jsem začala používat krém Steblanc a nějak upadl do pozadí. I přesto si ho ráda navečer plácnu silnější vrstvu, hydratace nic moc ale aspoň vážně chladí.


Nejlepší je ale po horkém dni lehká sheet maska. Ne nějaká výživná s oleji a hustou esencí, ale něco fresh. Naposled jsem zkoušela masku od skin79, kterou mi po domluvě poslal eshop bbcream.cz, a ta je přesně příkladem dobré letní masky. Lehká, fresh, chladivá. Protože se mi ten den posral externí HDD, potřebovala jsem se sakra uklidnit při googlení "jak moc je špatné že můj HDD pípá". Měla jsem k tomuhle článku víc fotek než ta jedna nahoře, ale guess what, přišla jsem o ně. :)) Aby toho nebylo málo, při včerejší bouřce mi ve stolním počítači shořel zdroj. :))) Zpátky k maskám - z frustrace jsem si ji zapomněla sundat a došlo mi to až po hodině. Většina masek je po hodině už úplně suchá a přicuclá ke kůži, ale tahle by vydržela snad i dalších 20 minut. Docela překvapení.

UVA/UVB místo AHA/BHA

Časté používání kyselin není v létě ten nejlepší nápad, obzvlášť pokud trávíte hodně času venku. Chemická exfoliace způsobuje fotosenzitivitu, která vydrží několik dní po aplikaci. Jestli patříte mezi rychle spálené jedince, dala bych si sakra pauzu od kyselin. Jinak teda jsem k denní dávce pleťového opalovacího krému přidala i krém na tělo, a to vcelku zajímavý. V dmku jsem našla tento SunDance krém/gel s SPF 50 a odolností vůči vodě i potu. Překvapila mě lehká nemastná konzistence, takže jsem se ani moc nebránila jeho používání. Má ale pár nevýhod - smrdí jak veškerá pánská kosmetika dohromady, má lehce zelenou barvu (??) a nechává trošku světlý nazelenalý film, který se ale po pár minutách vstřebá. Ten šílený smrad vůně mě naprosto odrazuje od použití na obličej, ale když člověk zapomene a vezme to s sebou na koupaliště tak se to dá přežít.


Korejská značka Benton poslední dobou propaguje své nové produkty tak, že před vydáním je rozešle vybraným blogerům pro otestování a světe div se, vybrali mě. Co si budem vykládat, to potěší když si mě všimne korejská značka. Testovala jsem nový opalovací krém Papaya-S Suncream pro sport, tedy odolný proti vodě a potu. Říkala jsem si, paráda, asijský voděodolný krém jsem ještě nezkusila! Pak mi s krémem přišla A4 nejen s popisem krému a ingrediencemi (což oceňuji), ale s instrukcemi pro naše recenze. Asi to budu víc rozebírat v jiném článku, nicméně na recenzi jsme dostali 7 dní - což nebude recenze ale first impressions - seznam hashtagů které máme použít a seznam vlastností krému, které máme zmínit. No děcka jako, na tohle já fakt nejsem ty vole. Když jsem musela dávat pod to hashtag #bentonnewproduct a #papayasuncream, mohli jste znatelně slyšet jak se mi očí protáčí až dozadu. Schválně si některé ty tagy projděte a uvidíte jak strašně kvalitní happy recenze jsou lidi schopní vyprodukovat za 7 dní.

Při psaní tohoto článku mám už nějaké to vínko, takže se za překlepy omlouvám. Tohle je ta úroveň kvality, kterou dostanete při čtení mého blogu. But hey, I got kpop gifs!

All ni-i-i-i-ght~

2 komentáře

  1. Ahoj, zajímala by mě recenze na ten squalane. :) Dlouho uvažuji o squalEnu, což by se mělo podobat squalanu. Něco jsem o tom hledala, ale... je v tom zmatek :D Ale hlavní, co by mě zajímalo, je, že prej jsou tyto látky komedogenní... Co si o tom myslíš? Dlouho přemýšlím o squalenu, ale nějak mě ta komedogennost odrazuje... Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji přečíst tohle, co se komedogenních látek týče. Ve zkratce jsou podstatné jen nízké hodnoty (0-1) a vysoké hodnoty (4-5). Squalane má 1. Je velmi velmi malá šance, že ti ucpe póry.

      Podle mě není důvod snažit se sehnat squalEn, ten rozdíl je strašně jednoduchý a není v tom zmatek: squalAne je upravený squalEne tak, že má delší trvanlivost a je stabilnější. Proto je v kosmetice daleko používanější. To je všechno. :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.