Seznam vyzkoušených ebay prodejců asijské kosmetiky

Asijská kosmetika na ebay

Můj článek z roku 2015 Jak a kde koupit korejskou kosmetiku je sice pořád aktuální, ale co se týče odkazů na ebay, je limitovaný jen na korejské prodejce s vlastním eshopem mimo ebay. Vzhledem k tomu, že z ebay pochází velká část mé asijské kosmetiky a není kupovaná pouze od prodejců uvedených ve zmíněném článku, napadlo mě, že bych mohla sestavit seznam všech prodejců, které jsem osobně vyzkoušela.

Pokud jste na ebay nikdy nenakupovali, můžete se s tím seznámit v návodu Jak nakupovat na e-bay. Na ten článek se mi nedívá lehce, je v něm screenshot Benton Snail Bee Essence když se ještě dala koupit pod 300 Kč. :'( rip

Článek obsahuje affiliate odkazy.

Eshopy vs ebay

U nás není dobrá možnost nakoupit asijskou kosmetiku v kamenných obchodech; když už ji najdete, je extrémně předražená, se starými známými výrobky prezentovanými jako ~exclusive cool new shit~, a kolem jsou fotky modelek s barevnými vlasy a nalíčených jako něco mezi Lady Gaga a G-Dragonem v Bang Bang Bang:

다 꼼짝 마라 다 꼼짝 마!
To je samozřejmě sexy, ale je opravdu ta nejvíc edgy kombinace na planetě dobrý způsob propagace korejské skincare? V mých očích to spíš vede k nahlížení na tuto kosmetiku jako zvláštní a méně seriózní, jako něco co si koupíte jen kvůli roztomilému obalu a nečekáte žádné pořádné výsledky. Ať už to vidíte jakkoliv, zkrátka je lepší k-beauty objednat online. V seznamu s korejskými eshopy dávám příklady výhod a nevýhod, ale pojďme si to připomenout.

Nákup na ebay se vyplatí nejvíc, když nakupujete kosmetiku v malých počtech. Většinou to vyjde nejlevněji, bude to rychle odeslané a nemusíte platit poštovné. Díky spoustě různých prodejců je navíc velká pravděpodobnost, že najdete co hledáte.

Nevýhoda je pak v době dodání, která se pohybuje kdekoliv mezi jedním týdnem až jedním měsícem. Nabídky poštovného + sledování jsou většinou omezené a tak se může stát, že se balíček ztratí nebo vám ho pošta neoznámí a milý balík poputuje zpátky do Koreje bez vašeho vědomí. Někteří prodejci nabízí sledovací číslo za necelé tři dolary, ale doba dodání zůstane stejná. Naštěstí je v případě problému vcelku jednoduché získat peníze zpátky, o tom více ve článku věnovaném nákupu na ebay.

příklad možností poštovného - roseroseshop ebay

V eshopech je lepší nakupovat, když hodláte objednat spoustu věcí najednou. I s poštovným to pravděpodobně vyjde výhodněji na stránkách jako RoseRoseShop.com, protože ceny individuálních produktů jsou tam nižší než na ebayi. Když se vám podaří dostat na úplnou hranici některé z váhových kategorií určujících cenu poštovného, vyjde nákup opravdu výhodně. Doba dodání je většinou dva týdny a máte k dispozici větší nabídku doručení a sledování zásilky. Taky je tu možnost, že přesáhnete cenou objednávky nějakou hranici a pak je poštovné zdarma.

Doba odeslání je ale z mé zkušenosti delší než na ebay a osobně málokdy dám dohromady velký haul tak, aby to vyšlo výhodně. Navíc je nutné uskutečnit nákup na jedné stránce, takže nabídka je omezenější. V případě problému je sice k dispozici zákaznický servis, ale nikdo vám nevrátí cenu poštovného.

Poslední možnost je nákup na českých eshopech, kde je nabídka nejmenší a nejomezenější, nicméně se tu pořád dá něco najít. Nesmírnou výhodou je okamžité dodání a snadná domluva v češtině, ale ve většině případů si za produkty připlatíte. Teď už na samotný seznam...

Seznam ebay prodejců asijské kosmetiky

Tento seznam budu průběžně aktualizovat. Toto jsou prodejci, u kterých jsem nakupovala a můžu je doporučit:

Korejská kosmetika
beautynetkorea
bringbringshop  (RRS)
beauty2lounge
cosmeticmarket2012 
eopenmarket
iamlove-shop (Jolse)
korea-cosmetic-samples  (vzorečky)
rinishop
roseroseau (RRS)
roseroseshop (RRS hlavní)
rubyrubystore (RRS)
jyoon-shop
ideaseller_kr 
jolse_cosmetics

Japonská kosmetika
simplejapan_uk
stitchy11 (+ značky z Taiwanu jako My Scheming a My Beauty Diary)
kinyujp2014

5 komentářů

  1. Oh oh oh G-Dragon ♥ Och bože ♥ Ďakujem veľmi pekne za tipy ❀

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za super články a z toho eshopu se platí následně nějaké clo nebo dph?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, ty které doporučuji dávají na balíky nižší hodnotu.

      Vymazat
  3. Ahoj Nabi!
    Prosím, nemáš zkušenosti s objednáváním zde:
    https://www.alphabeauty.net/
    Ceny i nabídka vypadají zajímavě.
    Děkuji za odpověď, případně názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, zkušenosti nemám, kdybych měla tak se objeví odkaz v seznamu vyzkoušených eshopů :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.