RECENZE: Mizon All in One Snail Repair Cream


Šneci pro mě nejsou žádná novinka, šneci od Mizon už vůbec ne. Nejdřív to byl Snail Recovery Gel, který používám denně už rok a půl, pak Snail Repair BB krém, který by mohl déle držet ale jinak rovněž palec nahoru. Konečně se ale dostávám k tomu nejslavnějšímu ze Snail Repair řady - AIO Snail Repair Cream. Jedná se o poněkud zmatený produkt. Jako krém působí velmi atraktivně i pro k-beauty laiky, které po koupi za ne-zrovna-levno často čeká zklamání. Naštěstí jsem tu já, klasická k-beauty blogerka chytřejší než rádio, abych se na to podívala.

Velké díky patří českému obchodu Koreankosmetika.cz se kterým spolupracuji, že vyhověli mé prosbě a poslali mi šnečí krém na recenzi. Můžete použít kód NABI při nákupu pro 5% slevu. ❤

Velikost: 75 ml
Cena: 649 Kč na Koreankosmetika.cz

Popis produktu

Unikátní pleťový krém s vynikajícím regeneračním efektem pro Vaši pokožku, obsahuje 92% hlemýždího extraktu. Díky svému unikátnímu složení vyhlazuje jizvy po akné a celkově napomáhá odstraňování kožních skvrn.
Účinné látky obsažené v hlemýždím extraktu povzbuzují regeneraci pleti a předcházejí vzniku vrásek a drobných linek. Při pravidelném používání se struktura pleti prokazatelně zlepšuje. Pleť je zpevněná a působí zdravým a přirozeně krásným dojmem. Díky šetrnému složení jsou vhodné i pro citlivou pleť.
Když tu pro změnu máme zdroj informací v češtině, tak ho rovnou využijeme. Z popisu je hned jasné, proč Mizon dal All in One do názvu - tenhle krém prostě umí všechno, nebo to o sobě aspoň tvrdí. Detailnější popis najdeme ve (jak jinak) špatně přeložené oficiální reklamě.

Takové množství slibů vyvolává jisté očekávání, ale uvědomte si jedno - tenhle krém je z velké části extrakt hlemýždího sekretu. Ačkoliv je to velmi populární přísada v korejské kosmetice, není podpořena obrovským množstvím vědeckých studií a měla by se brát s rezervou, spíš jako přísada s obrovským potenciálem pro další výzkum než dar boží. Určitě dobře hydratuje a přináší účinky s tím spojené, možná hojí jizvy, možná vylepší vrásky, možná umí pleť "opravit" a regenerovat.



 

Složení & obal


CosDNA analýza nebo Skincarisma analýza
Šneci jsou klasicky na prvním místě.
Cetearyl a Sorbitan Olivate pomáhají vytvořit emulzi, snižují ztrátu vody z pleti, zjemňují a hydratují.
Následuje několik látek převážně upravujících hustotu krému, nic extra zajímavého, než narazíme na Adenosine, látku zlepšující vzhled vrásek. V tomto bodu jsme v půlce dlouhého seznamu ingrediencí a je otázkou, v jakém množství tyto látky mohou být.
Najdeme tu alkohol a různé rostlinné extrakty, jako řebříček, pelyněk, listy čajovníku nebo centella.
Na konci je několik typů peptidů, které jsou trošku složitější na vysvětlení, ale ve zkratce pomáhají pleť regenerovat.

Tahle nádhera je zabalena v nádobce z velmi pevného plastu, působící jako sklo. Je celkem těžká a kvalitní. Běžně koupíte krémy v krabičkách pro 50 ml, tato má 75 ml, ale na šířku je stejná jako můj Ziaja krém. Zatím to problém není, ale nerada bych v hluboké krabičce dolovala celým prstem krém na dně. Takový obal by podle mého měl obsahovat malou "lopatičku", jako má Scinic nebo Elizavecca.

 

Použití

Teď se podíváme na "záhadu" ohledně používání. České obchody s Mizon kosmetikou se tím bohužel vůbec netrápí a všechny uvádějí v sekci o použití "naneste ráno i večer na obličej".


Mizon má opravdu... zajímavé nápady při pojmenovávání svých produktů. Takový Snail Repair Gel Cream, který je ve skutečnosti jen gel, ale Korejci ví, že krém se používá jako poslední krok a tento gel výjimečně taky, tudíž si to mají spojit dohromady. Podívejme se na skincare routine sestavenou z této řady:


AIO Snail Repair Cream je první, po něm přichází ampule, oční krém, gel krém, BB krém, mist jako bonus. Závěr: tento krém je spíš esence a budu jej hodnotit jako esenci. Konzistencí sice připomíná krém, ale je zvláštně nadýchaný a "šnečí", jako hustější verze COSRX šnečí esence. I pocit na pleti je typicky šnečí - máte pocit že si dáváte něco opravdu super výživného a hydratačního, ale do půl minuty se to perfektně vstřebá, jako by to vaše pleť vypila. Stačí opravdu malinké množství na celý obličej, ale často jsem lenivě použila víc a vynechala nějaký jiný produkt.

Testovala jsem tak, že jsem na dva týdny vypustila COSRX esenci, A-Sol a často jsem nepřidala ani jiné esence, ampule nebo séra. Mojí dehydratované pleti se to moc nelíbilo, ta hydratační produkty nepije, ta chlastá jak duha. Proto by AIO krém nebyl dostačující jako jediný krok mezi čištěním a normálním krémem. Jako většina šnečích výrobků dodává skvělou vrstvu hydratace, která ale není myšlená jako jediná vrstva. Můj názor je, že šneci fungují líp v obsáhlejší routine než samotní, opuštění.




Výsledky jsou podobné jako u COSRX esence s něčím navíc. COSRX také dělá pleť pružnější hned po vstřebání, ale AIO krém ji dělá navíc velmi jemnou. S použitím dvakrát denně se tato jemnost udržuje celý den a mám pocit, že to jde vidět i na vzhledu mého makeupu. Tady musím opravdu souhlasit s popisem - pleť je znatelně pružnější, jemnější, pevnější a působí zdravě.

Nezaznamenala jsem ale žádný účinek na akné ani jizvy po něm. Šneci mi dokáží zklidnit podrážděná a červená místa, nic víc. Na jizvách žádná změna, ani rychlejší hojení. Musela jsem rezignovat a vytáhnout A-Sol; od té doby nemám na pleti jediný pupínek a nemám to jak otestovat znovu. Doufám, že to vydrží. Zároveň nevidím změnu v mých pórech, ačkoliv je pravda, že jsou méně výrazné při dobré hydrataci.

Na konec chci znova upozornit, že se nejedná o krém v klasickém slova smyslu. Rozhodně musíte po aplikaci tohoto produktu přidat další, minimálně právě normální krém.

Souhrn

+ dělá pleť pružnější a jemnější téměř okamžitě
+ příjemná konzistence, lehká, nemastná
+ dobře hydratuje v kombinaci s jinými produkty 
+ šneci jsou fajn jako vždy
+ bez přidané vůně
+ na celý obličej stačí velmi malé množství, snadno se roztírá
- hluboká krabička
- vyšší cena
- neovlivnil jizvy po akné ani jiné skvrny

Závěr

Mizon All in One Snail Repair Cream mě nezklamal. Ačkoliv jej nepovažuji za takový zázrak jakým se prohlašuje, je to výborný lehký hydratační produkt se šnečím slizem, který mi dokázal zkrášlit pleť v několika ohledech. Stejně jako esence od COSRX, čistě šnečí produkty nejlépe sedí nám, kteří chceme především hydrataci podávanou v lehkých konzistencích a větší pružnost - pravděpodobně nic moc pro suchou pleť. Pro mě je toto produkt, který bych ráda používala i v budoucnu, popřípadě vyzkoušela verzi Black Snail. 

https://www.koreankosmetika.cz/?utm_source=justskincarethings&utm_campaign=web&utm_medium=blog

6 komentářů

  1. Tuhle značku mají i na Notino.cz a ti mají zase víc možností, jak si to vyzvednout bez placení nebo s levnější dopravou, tak já jen tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, taky si to můžu nechat poslat z Koreji, že jo. Možností je hodně.

      Vymazat
  2. jsem kdysi měla ampuli a nepřišlo mi to nijak zázračné. jako jo hydratovala, byla příjemná, neucpávala... ale zase nijak extrémně ani neregenerovala. vlastně bych ji hodnotila dost podobně, jak ty tenhle krém. žádný zázrak, ale zase ani žádný propadák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je to tím že jsou to pořád "jenom" šneci, kteří svoje bájné ultra regenerační schopnosti nemají prozkoumané zrovna do hloubky, ale přesto se to napíše na každý krém. :|

      Vymazat
  3. Ja som v poslednej dobe skúsila jeden prírodný krém INspiral, kde sa taktiež vyskytol slimačí sekrét a bola som ním priam nadšená! Nakoniec sa však ukázalo, že pravdepodobne táto zložka mi na pleti urobila neplechu :( Pôvodne som chcela vyskúšať ten ružový krémik od Mizon, ale teraz už som voči nemu skeptická a bojím sa ho vyskúšať.

    * Le blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak záleží na tom, kolik šneka v tom krému bylo. Měla bych stejné obavy u krémů jako tento, kdy je to prostě téměř celé vyrobené ze slizu. Jestli šnek netvořil podstatnou část produktu ale jen v něm bylo nějaké menší množství, furt je možné, že to způsobila jiná složka. :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.