MINI-RECENZE: Tonymoly Pocket Bunny Mist + Peach Hand Cream




Dvojitá mini recenze + povídání o pleťových sprejích, a.k.a face mists - k čemu jsou a jak se používají!

Zároveň je to dvojí dávka roztomilých obalů, které se často objevují jako lákadla do světa k-beauty. Ačkoliv pleťové spreje používám už dlouho, žádný z nich nebyl korejský a proto se na blogu neobjevil. Konečně mám tuto příležitost vám jeden takový ukázat společně s krémem na ruce, obojí od Tonymoly.

Oba produkty této recenze mi byly zaslány českým k-beauty obchodem KoreanKosmetika.cz.

Co jsou face mists a jak se používají?

Doslovný překlad je pleťová mlha, ale používá se pro označení pleťových sprejů (někdy i jako mlhovina). V korejské kosmetice je jich obrovský výběr, v malých i velkých baleních, a používají se... pořád a na všechno. Hlavním účelem je osvěžit pleť. Můžeme tedy najít spoustu sprejů s chladivým efektem, které jsou super populární v létě. Chápu, jestli se vám příčí představa sprejování si obličeje na veřejnosti jako nějaká fancy panička, ale jakmile to zkusíte, budete s sebou tahat mist všude, kašlat na blbé pohledy. Pro představu jak jsem vypadala v práci celé loňské léto jsem vám vytvořila další gif z Get It Beauty, korejského beauty pořadu:


Pleťové spreje nejsou vhodné jen na léto. Mnoho sprejů je zároveň hydratační, pro udržování 촉촉 (chok chok) pleti přes den. Jelikož mívám mastné čelo, sem tam trocha spreje to dokáže udržet na snesitelné úrovni, nejde jen o záležitost pro suchou pleť. Samozřejmě je to jen velmi lehounká forma hydratace, která se za pár minut vypaří (záleží na typu spreje a složení), ale během dne přes makeup si krém nejspíš dávat nebudete.

Ono ani není třeba s sebou sprej někam nosit, protože se dá skvěle využít i ve vaší skincare routine. Kůže lépe absorbuje, když je trochu vlhká - na stejném principu fungují i tonery, a proto jsou po čištění první krokem před esencemi a séry! Já používám mist možná až moc často, ale když se tak dívám na korejské beauty pořady, ehhh, možná ani ne. Třeba tím urychluju schnutí Scinic ampule a pleťových olejů, dávám boost sleeping packu, nahrazuju toner když jsem líná, osvěžuju pleť když se v půlce routine u něčeho zapomenu, vyjdu ze sprchy, sprejuju štětce na makeup- ok, to by stačilo.


Tonymoly Pocket Bunny Moist Mist

Velikost: 60 ml
Cena: 460 kč na Koreankosmetika.cz
Složení na CosDNA

Ačkoliv mi na složení u sprejů až tak nezáleží, našla jsem několik různých složení s jinými ingrediencemi, a tak jsem zavítala na oficiální korejské stránky Tonymoly pro potvrzení. Ingredience v korejštině souhlasily jen s odkazem na CosDNA výše a tím se budu řídit. Voda, glycerin, baobabový olej a spousta extraktů, třeba z jahod, broskví nebo malin.

Co si budeme vykládat, tento mist je hlavně o tom nechutně roztomilém obalu. Všechny mé budoucí meh tonery a DIY mists budu bez váhání lít do této flašky. Jakmile mist někde vytáhnu, hned se ozve "jééé, co to je?!". Flaška sprejuje trochu do široka a ne úplně rovnoměrně, ale jemně. Dodává lehkou až střední hydrataci, tak akorát pro mou smíšenou pleť. Vsákne se okamžitě a nevypaří se tak rychle jako třeba mist od Avonu, který jsem nedávno zmiňovala na instagramu. Respektive nemám takovou potřebu se tím kompletně polít. Tento mist je dobrým dodatkem do mé routine, ale až ho vypotřebuju, nebudu kupovat další a raději si králíčka naplním něčím jiným.

+ roztomilý malý obal, vhodný na nošení s sebou
+ jemná vůně
+ lehká až střední hydratace
+ hned se vsákne
~ flaška stříká trochu nerovnoměrně
- vysoká cena při nákupu v ČR


Tonymoly Peach Anti-Aging Hand Cream

Velikost: 30 ml
Cena: 280 Kč na Koreankosmetika.cz
Složení na CosDNA / Skincarisma

Minule jsem zkoušela hydratační rukavice a u toho si stěžovala, že nesnáším krémy na ruce a všechny stojí za víte co (děkuji všem za tipy na krémy!). Asi jsem na ně moc náročná. Jestli se v k-beauty už nějakou chvilku pohybujete, určitě jste narazili na tuhle velkou broskev. Tonymoly rozhodně ví, jak zaujmout obalem. Až mě překvapilo, jak velký ten obal ve skutečnosti je, zhruba jako skutečná broskev. I když je to hezké na pohled, do běžné kosmetické taštičky v kabelce se to zkrátka nevleze, a u mě bude vždycky hezky vypadat jen na poličce.


Pod vrškem je tenké plastové víčko, které běžně vyhazuju, ale v tomto případě pak krém nejde napevno dovřít. Samotný krém je narůžovělý se silnou vůní broskví, která jde pak i dlouho cítit na rukou. Textura odpovídá složení - silikony, olej a bambucké máslo. Nelepí a je příjemná, ruce jsou pak velmi hebké. Po rychlém vstřebání nechá krém lehký film, a to je můj problém. Jo, asi hledám krém který neexistuje, ale mám pak pocit "upatlanosti" (jak skvěle vyjádřila čtenářka v komentářích u rukavic). Ačkoliv film udržuje ruce hydratované poměrně dlouho, mně to vadí. Na druhou stranu mi tohle vadí hlavně u krémů, které nosím s sebou. Vzhledem k tomu, že tenhle bude pořád doma, není to tak strašné. Tak či tak, honba za svatým grálem krémů na ruce pokračuje.

+ nelepí
+ hebké ruce
+ příjemná textura
+ obsahuje, vypadá a voní jako broskve
~ nechává hydratační film, který mně osobně vadí
- nepraktické velké balení
- bez plastového mezi-víčka nejde pořádně zavřít

That's all, folks. Děkuji KoreanBeauty eshopu za produkty! Asi to nemusím říkat, ale pro jistotu: sponzorované recenze jsou stále 100% upřímné jako ty běžné. Jsem jenom ráda, že pro vás můžu hodnotit nové produkty, i když se snažím kontrolovat své utrácení za kosmetiku. Ach, těžký to život blogerky. Tak zase příště~!


7 komentářů

  1. Ten králík je roztomilost sama, taky po něm už nějakou dobu koukám:) Na ruce se mi nejvíc osvědčila univerzální modrá Nivea v plechovce, která se sice dýl vstřebává, ale nezanechává tu podivnou "upatlanost". Přisuzuju to tomu, že neobsahuje silikony, které jsou jinak snad ve všech krémech na ruce... Mám v zimě vždycky hrozně suchou kůži na rukou, někdy i popraskanou, a tohle je zatím jediné, co na to pomáhá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, rovnou jsem ho vyzkoušela. :) Škoda že mě to nenapadlo když byly ty mrazy a já jsem měla taky super suché ruce, teďka je ta Nivea na ně moc hutná a mastná. Jestli začne zase mrznout (což doufám že ne), zkusím znova. :)

      Vymazat
  2. Obě tyhle věci mám vyhlédnuté, takže tahle recenze mě moc potěšila. :)
    Musím přiznat že mě láká hlavně ten obal. Tu broskev plánuju jako příruční krém na doma, takže velikost by mi snad neměla vadit. Už mám od stejné značky banán, tak časem asi doplním ovocnou sbírku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho banánu jsem vypotřebovala dva vzorečky, strašně mě překvapilo, že to má i texturu takovou banánovou. :D Doporučila bys ho? Už si moc nepamatuju jaký byl pak na rukou.

      Vymazat
    2. No... řekla bych, že se dají sehnat i lepší krémy, ale já mám tenhle moc ráda kvůli té banánové vůni, balení i textuře takže si nestěžuju. Trochu zanechává povlak na rukou, takže ho mám spíš na doma, kde mi to tolik nevadí. Myslím že na tom bude podobně jako ta broskev.
      Mám exém, takže potřebuju ruce mazat pořád a i když to není nějaký super zázrak tak je pořád dobrý. :)

      Vymazat
    3. Áha, tak se asi spokojím s broskví. Díky moc! :)

      Vymazat
  3. Po tej "hmle" už som pokukovala niekoľkokrát avšak bojím sa, či by mi to nerozmazalo gélovú očnú linku. Áno, určite to nemá taký veľký dostrek v takom veľkom množstve, ale neviem, váham. Uvidíme :)
    A som rada, že som narazila na recenziu krému. Chcela som si ho zakúpiť, ale aj mne vadí, ak je veľmi veľký a zanecháva film -_- A neviem si predstaviť, žeby sa mi nedajbože "vykydol" v kabelke :D

    * Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.