RECENZE: Mizon Snail Repair Blemish Balm


První recenze na BB krém a změna designu, wooo~ Občas jsem i produktivní! V ikonce je teď šnek!

A šneci jsou i v tomhle BB krému od Mizon z jejich populární šnečí řady odkud je můj milovaný Snail Repair Gel. Jelikož moje problémy s pletí nejsou ani zdaleka tak dramatické jako před rokem, chtěla jsem nějaký lehký BB pro sjednocení odstínu pleti - a našla jsem.

Velikost: 50ml
Cena: cca 223 Kč na ebay (prodejce: roseroseshop)

O produktu

Myslím, že vykládat detailně co je vlastně BB krém je zbytečné. Ve zkratce to byl pokus vytvořit base makeup, který má vysoké SPF a zároveň nějakou tu skincare vlastnost. 

BB od Mizon se prodává v jednom "univerzálním" odstínu a po googlení swatchů jsem usoudila, že mi bude sedět. Takže to máme klasiku - limitovaná nabídka odstínů z nichž jsou všechny dělané pro Sněhurku a vysoké SPF. Skincare vlastnost jsou - you guessed it - šneci. Šneci jsou skvělí. Tady je jich 45%, což mi na BB krém přijde celkem dost.

Na českých stránkách Mizon se momentálně dá koupit za 439 Kč. Jo, stál mě o dvě stovky méně. Tragédie. 

Složení

CosDNA analýza

Mám Mizon celkem ráda. Tohle je můj třetí produkt od nich a pravděpodobně vyzkouším i další. Co mi na nich ale vadí, je zbytečně dlouhý seznam ingrediencí. Je sice fajn, že se chtějí blýsknout a nacpou do svých produktů miliardu rostlinných extraktů, ale s tím kolik jich je a kde se v seznamu nacházejí je jasné, že jejich množství je kolem 1% a méně.

Navíc s takovým množstvím zbytečných extraktů je větší šance, že na nějaký bude mít někdo alergii či jinou špatnou reakci. Když se ale podíváme na složky na kterých záleží, je to typický BB mix UV filtrů, silikonů a v tomto případě šneků.


Použití

BB krém je v tubě s vrškem, nic převratného, proč měnit něco co funguje. Vůně je lehká a květinová. Osobně preferuji zakrývat nedostatky pleti korektorem a ne base makeupem, takže mi stačí vážně malinko na celý obličej. Věřím, že mi takhle ten krém vydrží sakra dlouho.

Už jenom kvůli jeho množství - za cenu 30 ml makeupu z drogerie mám 50 ml šnečího BB krému, yes please. Nevýhoda je samozřejmě zase v tom, že je jenom jeden odstín. Tady se teď na moment projeví moje nezkušenost s hodnocením makeupu - já nevím jaký mám přesně odstín pleti. Můj běžný base makeup je už několik let Rimmel Lasting Finish 25hr v odstínu 103 True Ivory, který je jen o malinko oranžovější než bych chtěla. Takže mám asi raděj radši makeup víc do žluta.

Řekla bych, že mám olivový tón pleti, ale kdo se má v těch kravinách vyznat.  Když mě moje babička vidí nenamalovanou, pokaždé se zeptá proč jsem tak zelená. Podle mě dobrý důkaz.


Mizon BB krém je světlejší než můj běžný makeup a taky je víc do žluta než třeba Missha M Perfect Cover BB; odstín #21 od Missha je podstatně víc do šeda a je taky světlejší. Naproti tomu můj nový Missha M Magic Cushion v #23 je ještě teplejší než Rimmel. Když použiju BB krému víc, jde malinko vidět, že je světlejší než moje pleť. To malé množství co používám běžně ale spíš "rozjasňuje", takže pohoda.

Krytí je lehké až střední, záleží na množství. Krém má velmi jemnou a příjemnou texturu, klouže po pleti a jednoduše se roztírá. Já ho sice neroztírám a používám Innisfree cushion puff, ale klidně můžete používat prsty nebo štětec. Má velmi přirozený finish - ani super lesklý ani matný.

Můj jediný problém s tímto BB krémem je jeho výdrž. Zatímco můj good old Rimmel makeup slibuje stupidních 25 hodin, Mizon BB toho moc nevydrží. Na nose to většinou vidím nejlíp, zhruba po 4 hodinách na něm není ani stopa makeupu. Zbytek obličeje se drží líp, tak 6 hodin. S podkladovou bází je to o něco lepší, ale tu rozhodně nenosím každý den. V této oblasti je to trochu zklamání a lidem s celkově mastnou pletí bych tento BB nedoporučila.

Co se šneků týče, nevidím žádný extra účinek, ale taky přece jenom používám šnečí produkty každý den ve větším množství.


Shrnutí

+ poměr ceny k množství
+ SPF 32 ++
+ velmi příjemný a přirozený finish
+ snadno se roztírá
+ na celý obličej stačí málo
+ lehké až střední krytí
- malá výdrž na mastných částech obličeje
- jen jeden odstín

Hodnocení

Můj předchozí BB krém Missha M Perfect Cover měl lepší krytí i výdrž, ale Mizon Snail Repair BB má přirozenější finish a není tak šíleně šedý. Je lehounký a příjemný na pleti, super na každodenní použití a "no makeup" makeup. Škoda, že nevydrží na mastnějších částech obličeje.

~ Nabi

2 komentáře

  1. Můj oblíbený bb cream, je znát, že má na prvním místě ve složení šnečí extrakt místo vody, je super na suchou pleť. Já bych klidně snesla ještě o chlup světlejší odstín, víc mi sedne Misha č.13.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je fakt že na suchých místech drží dobře. Jinak Missha #13 je asi ten nejsvětlejší odstín makeupu jaký jsem v životě viděla, musí být těžké pro sebe hledat odstíny. :D

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.