Recenze: CosRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence


Pro změnu tu dnes máme produkt s půlkilometrovým názvem (ale mohlo být i hůř). Značka CosRX mě zatím oslnila svou AHA 7 Whitehead Power Liquid (recenze!) a proto jsem vůbec neváhala, zda od nich koupit něco jiného. Je mi líto mé nebohé peněženky, protože asi budu objednávat znova. CosRX zatím nezklamal.

Velikost: 100 ml, flaška s pumpičkou

Funkce: esence s 96% filtrátu ze šnečího sekretu

Cena: 15,20 USD = cca 370 Kč na Jolse


O produktu



Z Jolse.com

Advanced Snail 96 Mucin Power Essence is created from nutritious, low-stimulation filtered snail mucin and other great ingredients, in order to improve damaged skin.
The filtered snail mucin contained in Advanced Snail 96 Mucin Power Essence penetrates under the skin into the invisible, working against damaged skin.
This 96%-concentrate ingredient keeps you skin moist all day and finds your lost skin vitality.

Ve zkratce se jedná o popis toho co dělá šnečí filtrát, což dává perfektní smysl u 96% esence. Šneci nejenom dobře hydratují, údajně umí pomoct poškozené pleti se rychleji hojit a dělají ji pružnější.



Složení

zdroj: Jolse.com

Skincarisma analýza

Složení si půjčím rovnou z Jolse, jelikož je tam dokonce vysvětleno co každá složka dělá! Kromě šneků je tu hned několik hydratačních složek, něco na úpravu viskozity a jeden konzervant.



Použití

CosRX šnek 96 esence není můj první šnečí produkt. Nicméně je první, který splňuje představu o tom, jak něco ze šnečího slizu bude vypadat.

Klasické CosRX balení - 100 ml flaška s pumpičkou - obsahuje takový čirý tekutý gel, který se natahuje mezi prsty. Podobně jako u Scinic ampule (recenze!), čím víc toho na sebe napatláte, tím bude pleť lepkavější. Stačí ale pár minut a lepkavost zmizí. Přesto bych pro ranní používání doporučila jenom jednu pumpičku na celý obličej.




Takže je to lepivé a natahuje se to, ale co to dělá? No, na tohle téma jsem viděla už hodně diskuzí. Tábor milovníků této esence je asi stejně velký jako tábor těch, kteří ji označují za zbytečnou koupi. Jakožto majitel dehydratované smíšené pleti musím říct, že já se přidávám k těm prvním.

Bez dostatečné výživy je můj obličej mdlý a pleť vypadá unaveně. S tím trochu pomáhá CosRX AHA 7 (recenze!), ale dost jiným způsobem než produkt určený k hydrataci. CosRX šnek je právě to - čistě hydratační produkt a to ještě dost zvláštní.

Představte si něco ultra hydratačního, třeba modrou Niveu. Po takovém kalibru saháme tak akorát za tuhé zimy, protože ačkoliv ta věc hydratuje jak blázen, je těžká, mastná a nikdy se pořádně nevstřebá. Hydrataci cítíte především na povrchu kůže, což vyvolává ten težký pocit. CosRX esence dodává hydrataci jakoby... zevnitř? Poplácáte se, vsákne se to, je to pryč. Pořád ale cítíte stejnou hydrataci, jakoby se vaše žíznivá pleť právě napila.

Samozřejmě ne každý má tenhle "žíznivý" typ pleti, kdy potřebuje vrstvy hydratace a ne jeden težký mastný krém, čímž bych si akorát způsobila pořádně mastné čelo. Takže zatímco já vidím rozdíl v tom, jak živě či mrtvě moje pleť vypadá, ti, kteří netrpí tímto problémem, nemusí vidět vůbec žádný rozdíl mezi jejich obyčejným krémem a spešl esencí z Koreje. Esenci bych ale určitě doporučila také těm z vás, kteří mají mastnou pleť. Pro mě tedy tvrzení, že esence dobře hydratuje a dělá pleť pružnější určitě platí.

Dále tu máme tvrzení, že šneci urychlují hojení drobných ran jako je akné. Bohužel, toto téma není tak dobře prozkoumáno vědecky jako jejich schopnost hydratace. Sama to taky moc dobře neumím posoudit, protože v mé routine jsou i jiné věci s touto vlastností. Co můžu ale potvrdit je, že esence umí akné docela hezky zklidnit, i když ne tak efektivně jako Scinic Honey ampule.



Shrnutí

+ velké množství

+ spolehlivý výrobce

+ čistě hydratační produkt

+ vysoké procento šneků

+ dělá mou pleť živější a pružnější

+ lehké, rychle se vstřebává

- nemusí fungovat pro každého, nečekejte zázraky



Hodnocení

CosRX šnek esence je lehká a výborně hydratuje. Pro můj typ pleti je velmi vhodná, jelikož vyživuje spíše zevnitř než aby seděla na povrchu. Není to produkt, který byste nutně museli mít a ani neudělá nic super převratného. Jenom hydratuje a možná pomáhá hojení kůže.

UPDATE 2020: Koupila jsem další flašku. Podle mě je to pořád jeden z nejlepších k-beauty produktů na trhu, hlavně pro dehydratovanou pleť. Nedám na to dopustit.


5 komentářů

  1. Oni mají asi hodně rádi ty šneky :D Mimochodem, teď jsem v dmku objevil pleťový enzymatický peeling s papájou a aloe od Balei. Mám v plánu ji zkusit ještě než vyzkouším COSRX, abych je mohl nějak porovnat. Líbí se mi, že celkově balea má široké spektrum produktů a člověk u ní může "trochu" vyzkoušet způsoby korejské kosmetiky. Nebudeme si ale lhát, na k-beauty to ale nemá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, porovnávat enzymový peeling od Balea s chemickým exfoliantem od COSRX je dost... zbytečné, vzhledem k tomu, že to jsou dva naprosto odlišné produkty. Nic bys tím nezjistil. :D

      Balea má možná hodně produktů, ale skoro žádný nijak nespadá do "způsobů" korejské kosmetiky (možná s výjimkou toho oleje co jsem recenzovala), takže moc nevím cos tím myslel..? Nic proti Balea nemám, vlastním spoustu jejich produktů, ale je to naprosto běžná západní drogerková značka, nic co by bylo byť jen vzdáleně podobné korejské kosmetice ať se to týče nabídky produktů či jejich složení.

      Vymazat
    2. No, samozřejmě xD Jen jsem chtěl poukázat na to, že Balea je jedna z nejpokročilejších, co se týče nabídky sortimentu. To že její kvalita už není nic moc je jasně. jelikož spadá do úplně jiné cenové relace.

      Ale oprav mě pokud to blbě chápu, enzymový peeling a chemický exfoliant mají odstraňovat odumřelé, bez částeček, takže jsou to chemické peeling. Jediný rozdíl jsem našel a to je, že enz. peeling se musí obláchnout, kdežto exfoliant ne. Je to celkem težká chemie na mě :D

      Vymazat
    3. Chápeš to dobře, jenomže enzymový peeling (a teď mluvím z vlastní zkušenosti) nebude mít ani zdaleka tak radikální účinky jako opravdový chemický exfoliant s AHA kyselinou ve vyšší koncentraci. Obzvlášť když se jedná o něco tak levného, kdy ani nevíš koncentraci a nejspíš bude super malá. Taky se musí umýt, což taky udělá velký rozdíl.

      Pořádná AHA kyselina ti může s obličejem pěkně zatočit (v dobrém i špatném smyslu), kdežto tenhle levný enzym peeling pravděpodobně nebude mít žádné viditelné účinky nebo alespoň nic převratného. Tohle je důvod proč je podle mě jakékoliv porovnávání zbytečné. :)

      Vymazat
    4. Jo takhle ... xD OMG, to je strašně složitý. Ale dík za upřesnění :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.