Empties - červen 2016

Omlouvám se za delší odmlku, ale jednoduše nebyl čas. Tak než se vrhnu zpátky do recenzování, mám tu alespoň tento rychlý post. Nápad na typický empties post mám už dlouho, taky mě už nebavilo schovávat prázdné obaly, takže tady je! Empties jsou věci, které se mi podařilo vypotřebovat nebo se s nimi loučím z jiných důvodů.


1. Himalaya Herbals Purifying Neem Mask

Clay maska s neem olejem mě zaujala hned, i když byla na svou cenu docela malá. Tahle maska vážně vypadá jako bláto. Problém je v tom, že je nějak záhadně drsnější než všechny mé jiné masky, Pleť po ní byla šíleně vysušená a na moje akné neměla téměř žádný efekt. Až po nějaké době jsem si všimla sodium lauryl sulfátu na konci seznamu ingrediencí - tahle látka je velké ne, je neskutečně drsná k pleti a narušuje její ochrannou bariéru. Pro představu, najdete ji ve většině past na zuby. Ne, díky.


2. Neulii vzorečky

Tyhle dva byly poslední, které mi zbyly na fotku. Ačkoliv Neulii séra vypadala tak lákavě, bohužel po vypotřebování velkého množství vzorečků se můj názor změnil. Všechny ty sexy ingredience co na mě mrkaly z obalů jako šneci, AHA/BHA, vitamín C a zelený čaj, se tak nějak ztratily v záplavě alkoholu. Nakonec mi přišlo, že všechna séra dělaly stejné houby a už s nimi končím.


3. Freeman Facial Mask Avocado & Oatmeal

Mou zamilovanou clay masku posledního půl roku zastiňovaly pokusy s jinými maskami. Když jsem si nedávno chtěla zavzpomínat, z obalu vytekla jakási polotekutá zelená kaše. Bohužel, maska nejspíš prošla, protože už ji mám nějaký ten pátek a tak sem musela vyhodit ten zbytek co v ní zůstal. To nic nemění na mém názoru, že je to nejlepší clay maska dostupná v drogerii.


4. Mixa Micelární voda Anti-Dryness 

Na téhle micelárce mě absolutně zaráželo, že má být pro suchou pokožku, ale já po použití měla pleť sušší než normálně. Zanechává na pleti lehký film, který jsem musela umýt vodou, jinak se pleť sušila. Moc to nechápu, ale nehodlala jsem vyhodit tak velkou flašku, takže jsem ji vypotřebovala celou. Místo ní jsem koupila micelárku Garnier, tu růžovou, kterou jsem měla i předtím a už od ní raději odcházet nebudu.


5. Ziaja Sensitive Firming Night Cream

Zatímco denní krém byl vcelku fajn (recenze zde), noční verze byla celkem meh. Tekutější krém, lehce mastný, docela dobře se vstřebal. Nicméně, pro mě nic nedělal. Ráno jsem se probudila se sušší pletí než normálně, takže evidentně nehydratoval dostatečně. Nic proti lehkým nočním krémům nemám, ale tenhle fakt nebyl nic extra.


6. Garnier 5sec Perfect Blur Primer

Jako bonus jeden makeup produkt, který ale s pletí něco společného má. Podkladová báze Garnier je lehounká jak obláček a vážně drží makeup jak o život. Co je na ní nejlepší je, že dobře schovává zvětšené póry na tvářích a na nose. Žádný jiný primer toto tak dobře nedokázal a proto jsem po vypotřebování tohohle balení rovnou koupila další.


4 komentáře

  1. Moc děkuji, čtu Tě pravidelně :)

    OdpovědětVymazat
  2. já doporučuju cosrx snail 96 mucin power essence, strašně moc hydratuje, neucpává a hojí ranky na pleti

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.