Recenze + návod: Konjak houbička a jak ji používat


Když jsem na eBay šla koupit další dvě konjac sponge, došlo mi, že bez nich už asi nechci být. A to je pro mě ten největší důvod dát jim nálepku holy grail či svatý grál. Kolik parády jde nadělat za dvacet korun, co?

Funkce: jemná exfoliační houbička na obličej
Použití: ráno a/nebo večer, s cleanserem nebo bez
Cena: 20 - 40 Kč na eBay (vážně, nekupujte to za 100 Kč+ v Česku)
Hlavní tahák: 100% přírodní vlákno z japonské rostliny konnyaku

pozn. o pár let později: Prošla jsem asi čtyřmi konjak houbičkami, takže zhruba rok a půl jsem je používala opravdu každý den, všechny z ebay. Pak jsem ale objevila účinné kyselinové peelingy a fyzický peeling byl pro mě zbytečný. Pořád je doporučuji jako jemný fyzický peeling.


O produktu

Konnyaku je taková hodně zvláštní... brambora? Dělají se z ní nudle a milion jiných věcí, protože je dietní a už od 6. století se v Japonsku používala jako léčebná rostlina. Mimo ten milion jedlých věcí, které z konnyaku lze vyrobit, se z ní dělají i houbičky na masáž obličeje.

Konjak houbičky jsou populární i v korejské kosmetice, ale rozhodla jsem se je nejdřív vyzkoušet levně na eBay. Ze všech reklam na ně jsem zjistila, že konjak houbičky by měly být vhodné pro super jemné každodenní odstraňování odumřelých buněk. Spousta reklam také tvrdila, že umí zabránit tvorbě akné a černých teček.

Existuje jich i několik barevných variant, kdy každá by měla mít vlákna napuštěná něčím jiným. Zelené houbičky mají mít zelený čaj, černé zase uhlí a já nevím co. Po diskuzi a googlení jsem zjistila, že na tom v podstatě nezáleží. Při každodenním umývání houby se to stejně všechno vymyje tak po dvou až třech týdnech. Je tedy jedno, jakou barvu houbičky zvolíte.

 

Použití

konjac sponge konjak houbička suchá
Suchá konjac sponge

O ingrediencích se tentokrát bavit nedá, houbička je prostě 100% konjak vlákna.

Tím pádem se i používá trochu jinak. Nahoře vidíte houbičku ve svém smutném suchém stavu. Připomíná pemzu, dokonce je i skoro tak tvrdá. Do roztomilého obláčkovitého stavu ji přeměníme tím, že se nasákne vodou. Před prvním použitím se musí namáčet dýl, třeba nějakých 10 minut v horké vodě. Pak už stačí minutka pod tekoucí.

Mokrá houbička je beze srandy měkká a jemná jak obláček. Nebo želé.
Je dokonce tak jemná, že si s ní můžete bezstarostně přejíždět oči! Vzhledem k tomu, že okolí očí se mi občas loupe, byl tohle hotový zázrak. Můžete na ni dát i váš pěnový nebo gelový cleanser! Tak spojíte čištění a jemnou exfoliaci do jednoho. Osobně používám jenom houbičku s vodou každé ráno, ale můžete i dvakrát denně, pokud to vaše pleť snese.

Nemůžete se k houbičce ovšem chovat jako k obyčejné houbě. Nesmíte ji moc mačkat v jedné ruce a nesmíte ji nijak ždímat. Vlákna by se potrhala a houbička by byla zdeformovaná. Místo toho houbičku držte dlaněmi a vymačkejte vodu takto. Následně je třeba ji zavěsit někam, kde není vlhko. Houbička zase uschne na svoji původní, smutnou podobu. Nechávat ji v koupelně asi není uplně nejlepší nápad, jelikož musí vyschnout pořádně, ve větrané místnosti. Tím, že ji udržujete mimo používání suchou, zabraňujete růstu bakterií.

Samozřejmě ale, bakterie z obličeje se na houbičku dostanou a je třeba ji nějak dezinfikovat. Nejjednodušší způsob dezinfekce je ponořit ji na zhruba 10 minut do velmi horké vody, ne vroucí. Vroucí voda by mohla poškodit přírodní vlákna. Někteří mokrou houbičku dávají na chvilku do mikrovlnky, což se moc nedoporučuje, protože je velmi lehké ji takhle zničit.

Když se o konjak houbičku budete hezky starat, měla by vydržet zhruba 3 měsíce. Jakožto přírodní produkt má bohužel trvanlivost. Vzhledem k její ceně mi to nepřijde jako velký problém.



Klady

+ ultra super extra mega jemná
Pokud se mi zrovna neloupe více jizev po akné, nemám už vůbec potřebu používat peeling. Konjak houbička mi dává ten žádaný pocit jemné pleti každý den, aniž by mi ji odřela či mi jinak škodila. Je tak jemná, že s ní můžu přejíždět i oči, což potřebuju.

+ ultra super extra mega jemná pleť
Po asi týdenním používání houbičky každé ráno, jsem poznala obrovský rozdíl. Strašně často se mi stávalo, že jsem se probudila s velmi drsnou pletí, ale od té doby, co konjak houbičku používám pravidelně, se mi to nestalo ani. jednou.

+ cena na eBay
Nezkoušejte houbičku sehnat na českých kosmetických e-shopech. Svoji houbičku i s jejím krásným obalem za 30 Kč z Číny jsem na jednom z nich našla. Za 100 Kč. Haha, to je snad sranda, proboha, nekupujte to v Česku. Prohlédněte si článek Jak nakupovat na eBay a kupte houbičku za 20 Kč stejně tak, jako to dělají české e-shopy.


~ proti akné a černým tečkám..?
Tento bod je takový neutrální. Popisy konjak houbiček většinou tvrdí, že pravidelnou exfoliací zabráníte vzniku akné a tvoření černých teček. Problém je v tom, že akné a černé tečky nejsou způsobené jenom mrtvými buňkami, které ucpaly póry. Je to jeden z faktorů, a používáním houbičky se snižuje pravděpodobnost, že akné vznikne touto cestou. Nicméně to neznamená, že vás to zbaví akné kompletně, ale pomůže to.


Závěr

konjac sponge, konjak houbička mokrá
Mokrá konjac sponge

Je nutné poukázat na to, že kromě jednoho sporného bodu nemám žádné zápory. Jediný zápor je možná to, že houbička se musí po zhruba 3 měsících vyměnit. Už jsem zmínila, že vzhledem k její ceně mi toto nepřijde jako opravdový problém, tudíž se to nevyskytuje mezi zápory.

Můj problém s drsnou pletí byl díky této houbičce kompletně vyřešen. Nyní je tou nejdůležitější částí mé ranní skincare routine a poznatelně změnila můj obličej k lepšímu. Za to jí dávám velký palec nahoru a pomyslnou holy grail korunku.

7 komentářů

  1. Ja som si túto hubku kupovala bohužiaľ cez slovenský e-shop a vyšla ma aj s poštovným na vyše 10 eur =/ Takže tiež neodporúčam domácich predajcov. A môj názor? Áno, veľmi mi vyhladila pleť a je veľmi príjemná - mala som po použití prekrvenú a príjemne hladkú pokožku... ale vždy sa mi vyhodilo po použití bolestivé akné. Takže za mňa bohužiaľ pre tento produkt veľké NIE.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som si túto hubku kupovala bohužiaľ cez slovenský e-shop a vyšla ma aj s poštovným na vyše 10 eur =/ Takže tiež neodporúčam domácich predajcov. A môj názor? Áno, veľmi mi vyhladila pleť a je veľmi príjemná - mala som po použití prekrvenú a príjemne hladkú pokožku... ale vždy sa mi vyhodilo po použití bolestivé akné. Takže za mňa bohužiaľ pre tento produkt veľké NIE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 10 eur O_O Tak to mě fakt mrzí, protože pro mě je moje levná hubka naprosto svatá. Je možné, že ta tvoje byla nějaká barevná a napuštěná něčím? Že by třeba to akné způsobovalo to.

      Vymazat
  3. Opravdu kvalitní houbička ze speciálních farem z Japonska, která není barvená a plná kdo ví čeho stojí při připočítání DPH a cla (což dělá dohromady asi 30% z ceny) minimálně 90Kč v nákupce. Připočítejte ještě obal, který si každý prodejce musí udělat a cena o krabičku ještě povyroste. Nechcete tedy, aby jí v ČR prodávali za 20Kč, že ne? Český národ umí vše obejít. Dokonce i poštovné z Aliexpress je zadarmo. Ale až Vám to jednou celníci chytí, uvidíte, že budete proclívat, pokud bude nákup nad 25USD, což eshopy mají. Nemám ráda eshopy, co nakupují na Aliexpress a ne od výrobce. Že si prostě nedají práci s vyhledáním kvalitního výrobku. Já bych třeba do svého eshopu nic bez bezpečnostního listu nepořídila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak jasně že pokud bych chtěla opravdovou kvalitu tak se v žádném případě neobracím na ali/ebay, nejen s houbičkami ale prakticky s čímkoliv. Tenhle post byl zaměřený pro lidi co o tom nikdy ani neslyšeli a chtěli by to zkusit. Mně fungovala skvěle i tahle levná bez sebemenšího problému. To jak tady píšu aby to lidi nekupovali u nás je právě varování proti lidem co to skupují na ali/ebay a prodávají tu tak jak píšete. Nic proti těm co prodávají skutečně kvalitní výrobek z Japonska. Když jsem tenhle příspěvek psala dva roky zpátky tak tu nikde nebyly, zatímco dneska se dá taková houbička koupit i v dmku.

      Vymazat
  4. Houbička je perfektní! Hrozně ráda si sednu a kroužím po obličeji...výhoda je i cena, protože ano, kupuji si ji na ebay. Jednou jsem si pro ni šla do Sephory, když jsem viděla tu cenu, tak jsem si radši počkala měsíc na tu z Japonska, i když z ebay :D
    Kupuji si přírodní, bez nějakých barviček a moje pleť to opravdu oceňuje!Rozhodně doporučuji. Děkuji za super nápad, Nabi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem ráda že to pro tebe funguje :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.