RECENZE: Sephora All Day Hydrator

 

Na úvod vám všem chci popřát pevné nervy a ať zůstanete zdraví. Popravdě mi teď nepřišlo moc vhodné psát recenze kosmetiky, když z Asie momentálně nic neobjednáte kvůli omezením v mezinárodní dopravě. Recenzi např. TONYMOLY Ceramide Mochi Toneru nebo Bioré UV Aqua Rich Watery Essence asi odložím až na někdy jindy, ale můžete si o nich krátce přečíst na instagramu. Navíc mám psát diplomku, takže si přijdu extra provinile když píšu sem lol. Na druhou stranu, mám teď pár věcí dostupných v Česku, a jestli vás čtení něčeho normálního aspoň na chvilku odtrhne od stresování u zpráv, tak proč ne.

Fotky budou v horší kvalitě, jsou z mobilu, foťák teď nemám u sebe.




Popis produktu

Typ: hydratační krém

Velikost: 30 ml / 50 ml

Cena: 250 Kč / 390 Kč

Odkud: Sephora


Tento denní krém od SEPHORA COLLECTION má 96 % ingrediencí přírodního původu, obsahuje kyselinu hyaluronovou a vitamíny C a E. Hydratuje, přináší pleti zář a chrání ji před stresem z okolního prostředí. Skutečný spojenec pro každodenní používání, dodává pleti látky, které potřebuje k udržení své přírodní záře, přičemž zároveň vytváří ochranný štít díky koktejlu antioxidantů. Jeho ultra lehká, mléčně krémová textura z něj dělá dokonalou bázi pro nanášení make-upu. (Sephora.cz)

Obecně si myslím, že kupovat pleťovou kosmetiku v Sephoře není nejlepší nápad. Všechno neuvěřitelně předražené, platíte hlavně za značky a obaly. Taková ta kosmetika co hodně voní a málo dělá. Ale tahle nová kolekce od Sephora Collection působí celkem sympaticky, na moc si nehraje a je výrazně levnější než všechno ostatní u nich. Vyzkoušela jsem větší vzorek tohoto krému a musela jsem překonat svůj odpor jít do Sephory koupit skincare.


 

Složení

Najeďte myší na složku pro krátký popis, více na INCIDecoder.

Je to tu zas, jak je Caprylic/Capric Triglyceride mezi hlavními složkami, tak se mi krém automaticky líbí. Je to celkem obyčejná látka z kokosového nebo palmojádrového oleje, která výborně hydratuje a dělá pleť jemnou jako po použití oleje, ale kompletně bez mastnoty. Látka je obsažena např. v CeraVe krému, COSRX Snail krému nebo The Ordinary NMF. U krému Sephora je tato výborná vlastnost trochu zazděna přítomností slunečnicového oleje a bisabololu. Dále je tam neznámé množství kyseliny hyaluronové a vitamínu C, vitamín E je obsažen ve slunečnicovém oleji.



Textura a použití

Krém je překvapivě tekutý, skoro až připomíná pleťové mléko. Možná by nebylo na škodu, kdyby balení mělo pumpičku, ale bohužel. Při roztírání jde cítit, že je hutnější a těžší než mléko, taky působí malinko mastně. Nevstřebá se hned, vždycky mu dávám chvilku než pokračuju s další kosmetikou. Používám ho především ráno když je venku zima místo innisfree mléka, nebo i jako lehčí večerní krém. Bude vhodný spíš pro normální pleť, ani moc mastnou, ani moc suchou. Má velice silnou vůni, osobně mi připomíná indulonu a bylinkové krémy na ruce. Dost se to na pleti drží, trvá tak pět minut než to přestanu vnímat.


 

Účinky

Ačkoliv při nanesení působí jako těžší a mastnější krém, umí se dobře vstřebat. Podobně jako u jiných krémů s capric triglyceridem nezůstává na pleti nějaká mastnota nebo těžký film, ale zase cítíte, že je povrch pleti opravdu dobře hydratovaný a jemný. Takový ten pocit, když vám krém dobře "promastí" pleť, ačkoliv oleje je tu asi celkem málo a hlavní zásluhu na tom má zase ten triglyceride. Ve výsledku se All Day Hydrator trochu podobá na The Ordinary NMF, hlavní rozdíl je v textuře. Hydrator je o něco lehčí a svěžejší, ale zase si musím trochu dávat pozor, aby se mi z něj nezačal mastit nos. To se u NMF neděje, předpokládám, že je to slunečnicovým olejem v Sephora krému.


Nejvíc se mi líbí, jak výborně sedí pod makeup. Protože dělá pleť ultra jemnou a hladkou, krásně se na to pak nanáší base makeup. Opalovací krém má samozřejmě taky vliv, jenže já používám opalováky co téměř zmizí z pleti po nanesení, takže tento efekt pořád dost závisí na ranním krému.


Jak říká samotná Sephora: "Žádné zázračné sliby, žádné komplexní složení, žádný over-cool produkt" (Až na "over-cool," s tím nejde souhlasit. Potřebujou nového překladatele. Třeba mě. Mám [skoro] magistra z angličtiny a nevím co s ním, please hire me). Na jednu stranu se mi líbí, že zrovna Sephora se vydala tímto směrem se svojí vlastní skincare. Na druhou stranu udělali dvě blbosti. První je ta extrémně silná umělá vůně. Opravdu se na pleti drží, což není příjemné každému, navíc to může pro některé způsobit podráždění. Mám jiné krémy, které bez problému dám i na oční okolí, tenhle určitě ne.



Druhá blbost je ta cena. Když tedy neděláte krémy se zázračnými sliby ani komplexním složením, proč stojí 8 Kč/ml? To je cena za ml, která odpovídá např. světově proslulému krému Laneige, což je úplně jiná liga. Přesto nákupu nelituju. Líbí se mi, že krém dokáže pleť rádoby "promastit" a zároveň být lehoučký, plus je perfektní pod makeup. Asi bych byla ochotná ho koupit znova, obzvlášť pokud by objednávky z Asie nebyly možné dlouhodobě, ale nebude tou úplně první volbou.



Závěr

Sephora All Day Hydrator je jednoduchý krém, co dokáže pleť jakoby promastit aniž by byl mastný nebo těžký. Tím účinně zjemňuje pleť a dělá výborný základ pro makeup. Je jako svěžejší verze NMF od The Ordinary s troškou oleje. Vadi mi na něm přehnaně silná vůně a cena, ale jinak jsem příjemně překvapená, že se zrovna Sephora dala do jednoduché pleťové kosmetiky.

6 komentářů

  1. Já od Sephory měla tuším pouze 3 věci maximálně :D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no co se skincare týče tak tohle je moje první, fakt mi to přijde jako hrozně vyhozené peníze jinak :D

      Vymazat
  2. Já celkově od této značky ještě nic nezkoušela a vůbec mě nijak neláká. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Ted´jsem ho na Sephora koupila za 59,-/30ml, super cena :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj zajímavý článek o kosmetice.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.