RECENZE: Laneige Lip Sleeping Mask

http://

Není to úplně skincare, ale pořád se jedná o jeden z nejslavnějších produktů korejské kosmetiky, tak proč se na něj nepodívat.

Popis produktu

Velikost: 20 g

Cena: 325 Kč

Odkud: RoseRoseAU ebay

Laneige je luxusnější korejská značka spadající pod Amore Pacific, kam patří i mé oblíbené innisfree. Amore Pacific je jedna z nejinovativnějších společností v k-beauty, například vyrobili úplně první cushion compact, který dneska prodávají i „naše“ značky jako Nivea.


Půjčím si popis Lip masky z české Sephory*:

Tato noční maska působí jako zhebčující balzám, který pokryje rty pro maximální hydrataci. Účinné antioxidanty vyživují suché rty, zatímco vy spíte. Složení s kyselinou hyaluronovou a minerály zachovává rty hebké, vyživené a dodává jim pocit pohodlí, rty jsou tak připravené na nový den! Je to dokonalá péče o rty před nanesením rtěnky pro lepší finiš a déle trvající barvu. Berry Mix Complex ™ zklidňuje a zhebčuje: je obohacený o vitamín C a antioxidanty, přináší vyživující směsici výtažků z malin, jahod, brusinek, bobulí goji a ostružin. Zinek, káva a výtažek z quinoi: pomáhá zajistit antioxidační ochranu a pomáhá regenerovat rty. Technologie Moisture Wrap™: obsahuje minerální síť beta-glukanu bohatou na hydrataci, vytvářející na pleti osmihodinovou vrstvu hydratace uvolňující se v čase; uzamyká v pleti účinné ingredience a minerální vodu.

No, je jasné, že se jedná o opravdu extra balzám na rty. Laneige v něm například používá svoji Moisture Wrap technologii, která údajně uvolňuje hydrataci postupně a najdete ji i v jejich krémech.


Sleeping mask nebo sleeping pack se v k-beauty používá jako druh nočního krému, který jako poslední krok večerní skincare zapečetí hydrataci a udrží ji přes noc, aby se toho vypařilo co nejmíň. Laneige má taky jeden – Water Sleeping Mask. Taky jsem napsala několik recenzí na tento druh krémů. Princip je tu stejný, jen aplikovaný na rty; místo konstantního aplikování balzámu přes den by se měl nanášet před spaním a ráno se vzbudíte s dokonale hladkými a hydratovanými rty.



Složení a textura

DIISOSTEARYL MALATE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, PHYTOSTERYL/ISOSTEARYL/CETYL/STEARYL/BEHENYL DIMER DILINOLEATE,HYDROGENATED POLY(C6-14 OLEFIN), POLYBUTENE, MICROCRYSTALLINE WAX / CERA MICROCRISTALLINA / CIRE MICROCRISTALLINE,BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, SYNTHETIC WAX, ETHYLENE/PROPYLENE/STYRENE COPOLYMER, SUCROSE TETRASTEARATETRIACETATE,MICA, BUTYLENE/ETHYLENE/STYRENE COPOLYMER, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX / CANDELILLA CERA HYDROCARBONS /CIRE DE CANDELILLA, CANDELILLA WAX ESTERS, ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891),DIMETHICONE, FRAGRANCE / PARFUM, POLYGLYCERYL-2 DIISOSTEARATE, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX / COPERNICIACERIFERA CERA / CIRE DE CARNAUBA, DEHYDROACETIC ACID, METHICONE, POLYGLYCERYL-2 TRIISOSTEARATE, YELLOW 6 LAKE (CI15985), RED 6 (CI 15850), POLYHYDROXYSTEARIC ACID, WATER / AQUA / EAU, POTASSIUM ALGINATE, GLYCERIN, PROPANEDIOL,BHT, ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, 1,2-HEXANEDIOL, LYCIUM CHINENSE FRUIT EXTRACT, RUBUS IDAEUS (RASPBERRY) FRUITEXTRACT, VACCINIUM ANGUSTIFOLIUM (BLUEBERRY) FRUIT EXTRACT, COFFEA ARABICA (COFFEE) SEED EXTRACT, SAPINDUSMUKOROSSI FRUIT EXTRACT, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) FRUIT EXTRACT, FRAGARIA CHILOENSIS (STRAWBERRY) FRUITEXTRACT, RUBUS CHAMAEMORUS SEED EXTRACT, CHENOPODIUM QUINOA SEED EXTRACT, MAGNESIUM SULFATE, CALCIUM CHLORIDE,SODIUM HYALURONATE, BETA-GLUCAN, MANGANESE SULFATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, ZINC SULFATE, DISODIUM EDTA, ASCORBYLGLUCOSIDE (Skincarisma analýza)

Tohle je teda pořádný seznam. Samozřejmě, reklamy nejvíce vyzdvihují obsažené extrakty z jahod, malin, kávy a dalších. Seznam složení nevypovídá o všem, ale osobně nepovažuju tyto extrakty za obzvlášť účinné nebo potřebné, když se objevují až za parfémem a barvivy. Používají tyto extrakty i do krémů na pleť, tak třeba je to prospěšnější tam, ale v balzámu na rty se mi to zdá zbytečné.


Když teda extrakty dáme stranou, první půlka složení je kombinací složek často používaných ve výrobě rtěnek, čtyř druhů vosku, dvou druhů másel a dvou silikonů. Nejvýše v seznamu je microcrystalline wax, který se získává odstraněním oleje z vazelíny, další je syntetický vosk, přírodní Candellila vosk a karnaubský vosk. Spolu s bambuckým a murumuru máslem vytváří zvláštní pevnou texturu, která působí... no, jako měkký hutný ulepený máslový vosk.

 

http://

Použití a účinky

Update 2022: Mám dojem, že bez Laneige masky už nemůžu žít. Používám ji téměř každý večer nebo ráno před nanesením rtěnky (nanáším ji ale dostatečně dopředu před líčením a poté ji setřu). Zatímco od vazelínových balzámů jsem už dávno upustila, tuhle masku mám na nočním stolku konstantně. Dokonce jsem si pořídila *menší verzi v tubě, kterou neustále přenáším mezi kabelkami. Zkrátka nic v mém balzámovém arzenálu nedokáže tak skvěle zjemnit suché, hrubé nebo loupající se rty. Sice moc nehojí popraskané rty nebo koutky, ale rozhodně přináší úlevu. Taky můžu potvrdit dvouletou výdrž jednoho balení.

V balení najdete malou růžovou špachtličku ve vlastním obalu. Je to opravdu dobrý nápad; textura je poměrně ulepená a mazlavá, krabička je celkem malá. Takže přijde okamžik, kdy budete máslový krém opravdu vyškrabovat, což s pidi špachtličkou půjde mnohem lépe. Navíc nepotřebujete nabírat velké množství, stačí opravdu velmi málo. Množství na fotce jsem spotřebovala zhruba za 3 měsíce, většinou 3x týdně a víc. Tímhle tempem by to mohlo vydržet i rok a půl, což jsem často viděla jako běžnou dobu spotřebování.


Stačí nabrat jen na špičku malé lopatky a pokryjete tím celé rty tenčí vrstvou, nebo můžete přidat jak je libo. Maska se velice snadno roztírá a vytváří hezký (ale bezbarvý) lesklý povrch. Nicméně pořádně lepí a je opravdu hustá, takže jakýkoliv pokus dát na to rtěnku je nesmyslný. Když už, můžete trochu aplikovat na rtěnku nebo tužku na rty, avšak maska jejich pigmenty zvedne. Čím silnější vrstva, tím více bude lepit a více ji ucítíte na rtech. Dobře na nich drží, ovšem pokud to přeženete, může se nadbytečné množství odsunout do koutků. Maska voní jak cukrová vata, ale ze rtů to cítit nejde a na chuti se to taky neprojevuje.


Skutečně dává pocit srovnatelný s pleťovou maskou nebo silnou vrstvou krému, ale necítím ji natolik, aby by mi vadila při usínání, ale trochu mi vadí přes den. Mám ji na sobě jen během psaní recenze a nonstop o sebe třu rty. Výdrž je ale skvělá, ráno se vždycky probudím a pořád je na rtech. Nikdy se mi nesetřela, nevstřebala, nic. Vstřebá se jen trochu hned po nanesení, ale podstatná část zůstane na povrchu celou noc.


Když ji ráno setřu, rty jsou úplně hebké a hydratované, i když byly noc předtím úplně vysušené nebo se loupaly. Neznamená to, že pak nepotřebuju obyčejný balzám, to zase jo. Ale dává mi to mnohem lepší start než když nepoužiju nic. Zároveň mi nepřijde, že nějak extra pomáhá na silně popraskané rty. Zakryje je hydratací a dodá trochu úlevy, ale nic moc to pro mě nevyřešilo.


Srovnání s jinými balzámy

Co mi ale došlo hned první týden používání je, že Laneige Lip maska je jako hustější, máslovější verze růžového Rosy Lips Vaseline balzámu. Microcrystalline vosk v Laneige masce je z vazelíny vyrobený a zkombinovaný s dalšími vosky a másly, zatímco v Rosy Lips je vazelína a olej, což vytváří tenčí mastnější texturu. Kdybych chtěla lehčí verzi Laneige masky pro každodenní nošení, tak Rosy Lips je přesně co hledám.


http://

Rosy Lips mi ale nepřijde jako vhodný balzám takhle na noc, protože má velice silnou vůni a nevydrží tak dlouho. Klasická modrá verze Vaseline balzámu přes noc určitě vydrží a ráno ji pořád ucítíte, a právě to používám když u sebe nemám Laneige. Problém s vazelínou je, že výborně drží jako maska, ale sama tolik nehydratuje. Pořád má nějaké zvláčňující účinky, ale Laneige maska je jednoznačně lepší.


Carmex balzám kombinuje vazelínu, vosk (parafín) a kakaové máslo, takže jeho hydratační schopnosti jsou podobnější Laneige masce. Carmex ale není tak hustý, naopak hydratuje s velmi tenkou vrstvou, která se snadno vstřebá a vůbec mi nenarušuje aplikaci rtěnek. Tohle je rozhodně můj nejoblíbenější ranní balzám právě díky kompatibilitě se rtěnkami, takže tady vítězí nad Laneige.


Závěr

Laneige Lip Sleeping Mask je asi to nejluxusnější, co se dá najít v péči o rty. Bohatá máslová textura vydrží celou noc a skutečně vám udrží hebčí rty, stačí jen malinké množství a balení vydrží déle než levnější balzámy. V budoucnu vyzkouším jiné korejské alternativy (např. od innisfree nebo Aritaum), ale zatím bych vám pro relativně podobný efekt doporučila silnější vrstvu modrého Vaseline balzámu. Záleží jen na vás, zda jste ochotní za něco takového připlatit. Podle mě to stojí za vyzkoušení, obzvlášť, pokud máte se suchými rty problémy a nic vám zatím nepomáhá.

2 komentáře

  1. Vypadá hezky a věřím, že i funguje, ale pro mě je ta cena příliš vysoká za balzám. mě stačí patlat pravidelně vazelínu a když jsou na tom rty špatně, tak se namažu bepanthenem :) ale jak píšeš, jako varianta pro lidi, kterým nic mepomáhá, to za vyzkoušení stojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo jako podle mě je to taky přemrštěné, ale chtěla jsem to konečně vyzkoušet :D hlavně mě sere ta cena v sephoře, tak snad tuhle recenzi uvidí lidi co to zvažují koupit u nich :D

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.