RECENZE: COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream

Na tenhle krém vám slibuju recenzi už pěkně dlouho, co? Jako fanda COSRX a všeho šnečího mi bylo jasné, že jednou se ke mně tento krém dostane, takže jsem úplně nespěchala s jeho koupí. Spíš to byla taková jistota - když nebudu vědět co vyzkoušet, zkusím COSRX šnek krém, určitě nezklame.



Popis produktu

Velikost: 100 ml

Cena: 890 Kč

Odkud: KoreanKosmetika.cz (zasláno k recenzi, slevový kód NABI pro 10% slevu)

Z KoreanKosmetika.cz

Pleťový krém komplexně zlepšuje stav pleti:
  • hloubkově ji hydratuje a vyživuje, navrací jí hedvábný lesk
  • urychluje hojení kožních tkání a stimuluje buněčnou regeneraci
  • zklidňuje podráždění a zarudnutí kůže
  • zlepšuje barvu pleti
  • zužuje póry
  • zvyšuje pružnost a elasticitu pleti, eliminuje a vyhlazuje vrásky, zpomaluje procesy stárnutí
Krém má lehkou, táhlou konzistenci, typickou pro přípravky s vysokou koncentrací hlemýždího slizu. Rychle se vstřebává a nevytváří na pleti mastný film.

Hlavní složkou jsou samozřejmě šneci, takže drtivá většina slibovaných účinků je odvozená od účinků hlemýždího slizu, více o něm v sekci o složení. Pod tagem #snail můžete na blogu najít další šnečí recenze. V mé skincare zásobě je vždycky alespoň jeden šnek už od mé úplně první zkušenosti se šnek gelem od Mizon.

Porovnala jsem český popisek s oficiální COSRX reklamou. Ano, šneci a tedy i tento krém by měli obecně zlepšit vzhled pleti, především co se týče pružnosti a hluboké hydratace, s trochou zklidňujících efektů. Nikde tam ale není řečeno nic o "zužování pórů", protože takový krém rozhodně nedokáže "zúžit póry". Můžete je zmenšit opticky pomocí kyselin, ale od šnečího krému to nečekejte.

 

Složení

Snail Secretion Filtrate (92%), Betaine, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Cetearyl Alcohol, Carbomer, Arginine, Dimethicone, Sodium Polyacrylate, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Stearic acid, Allantoin, Panthenol, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Adenosine (Skincarisma analýza)

Filtrát hlemýždího slizu je obecně považovaný jako vše-v-jednom pro zdravější vzhled pleti, hydrataci a pružnost. Pár studií také naznačuje, že by sliz mohl napomoct hojení poškozené kůže a stimulovat regeneraci buněk. Výzkum kolem slizu je velice slibný, ale zatím dost omezený aby se dalo objektivně říct ano, na 1000% to takhle funguje. Především je problematické určit přesné a stálé koncentrace látek obsažených ve slizu, což závisí na jeho kvalitě a zpracování. Za sebe ale můžu říct, že šnečí kosmetiku doporučuju všema deseti, obzvlášť pro dehydratovanou pleť

Zbytek složení také obsahuje nějaké pleti prospěšné látky, jako betaine, kyselinu hyaluronovou (COSRX uvádí 0,1%) nebo panthenol, ale vzhledem k jejich množství budou jejich účinky nejspíš zanedbatelné.


Textura a použití

Místo popisu mám pro vás krátké video (posuňte fotku šipkou)! To čumíte, co. Odteď se budu snažit dělat videa na instagram, kde ukážu balení a texturu, což je podle mě užitečnější než textový popis. Omlouvám se za kvalitu, ale je to úplně první pokus.

Na videu můžete vidět, jak se krém úplně natahuje a fakt připomíná sliz. Zároveň je takový nadýchaný, takže se s ním nemanipuluje nejlíp. Raději ho nabírám špachtlí a je škoda, že k němu není přibalená ze dvou důvodů: nadýchaná a táhlá textura se moc dobře nechytá na prsty pokud do krému opravdu nehrábnete. Vzhledem k velikosti krabičky to není úplně příjemná věc. A zadruhé, když přenášíte krém z krabičky na pleť, snadno vám může kapnout na stůl nebo oblečení. Na špachtli s tím trochu otočíte a zatřepete, pohoda.

Na pleti působí velmi lehce a dobře se maže, ale přijde mi, že potřebuje trochu víc rozetřít a "zapracovat" než jiné krémy - jinak mám pocit, jakoby se držel na povrchu a nevsakoval se. Když ho nerozetřete pořádně, půjde to cítit a to místo bude pěkně lepit. Obecně je pak pleť trochu ulepená, a s větším množstvím lepí víc. Po zhruba 10 minutách je lepení téměř pryč. Navíc se dobře vrství.


Účinky

Tohle je pro moji pleť naprosto výborný krém na léto. Je totiž jako zahuštěná COSRX Snail Essence, která má taky vysoké procento šneka, mít v zásobě obojí mi nepřijde nutné. Podobně jako u esence, šneci hydratují hlavně zevnitř. Proto se spíš hodí lidem jako já, s dehydratovanou smíšenou pletí, a obecně mastnějším typům. Pro suchou pleť to bohužel nestačí a pravděpodobně budete potřebovat ještě další vrstvu něčeho, co pleť "promastí". Když se nedávno měnilo počasí z 15° na 30° C a moje pleť to nezvládala (tzn. měla jsem suché šupinky a mastné čelo zároveň, klasika), tak jsem pro urychlení návratu do normálu přidávala ještě CeraVe krém. Tohle byla parádní kombinace, díky které bych s krémem určitě vystačila i přes zimu, a brala ho jako nějaké husté sérum.

Krém je totiž lehčí, jako našlehaný, a má typicky šnečí mazlavou texturu. Na pohled působí jako konkurenční All in One šnek krém od Mizon, ale COSRX hydratuje mnohem víc a opravdu jde použít jako noční krém, což ten Mizon nejde. Tím, že se jedná o hustější variantu esence, dostal krém navíc novou schopnost, a to vytvořit na pleti slušnou hydratační bariéru. Kromě schopnosti držet hydrataci přes noc, dělá mi pleť neskutečně jemnou a příjemnou na dotek. Ne takovým tím typicky silikonovým způsobem, jako například silikonové báze pod makeup. Tohle je ta jemnost, které dosáhnu nejspolehlivěj kombinací sheet masky a sleeping packu. Kdy víte, že to není jen zjemňující film na povrchu, ale opravdu tohle je vaše kůže když je hydratovaná zevnitř, zdravá, pružná, [další pozitivní skincare buzzwords]. Plus mi takhle dobře funguje i na oční okolí, ale tam jsem ještě nevychytala vhodné množství.


Závěr

COSRX Advanced Snail 92 Cream je hustější verze Snail Essence, s přidanou schopností vytvářet na pleti bariéru pro udržení hydratace v pleti. Zároveň v kombinací s vysokým procentem hlemýždího slizu výborně hydratuje "zevnitř", a dělá mi pleť tak jemnou, pružnou a spokojenou jako bych právě sundala sheet masku a dala sleeping pack. Akorát je to v jednom krému. A můžu tak vypadat pořád. Jako samostatný krém ho doporučuju pro smíšené až mastné typy pleti. Sušší pleť ho nejspíš bude muset dávat pod něco mastnějšího.

8 komentářů

  1. Skvělá recenze!;) Já mám teď spotřebované první balení tohoto krému a skvělé mi vyhovoval. Teď přemýšlím, jestli jako další mám zkusit šneka od Mizonu, nebo mám zůstat u cosrx:)..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky! no ony jsou to podobné krémy jen na pohled, ten Mizon je spíš jako husté sérum.

      Vymazat
  2. No to by som musela byť riadne blbá, aby som si ho objednala za 890 kč, keď sa dá objednať z Kórei za tretinu ceny ��

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je zatím jediný výrobek se šněčím filtrátem, který mi nevyhovoval. Mě svou strukturou a vůní připomínal herkules (to bíle tekuté lepidlo) a nějak jsem se přesto nemohla přenést. Tu essenci od COSRX zase miluju no i tu od Mizonu mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lmao to je ale hodně trefné přirovnání. :D ta esence je přece jenom gelovější no, tohle už hraničí s otravností a není to nejjednodušší na manipulaci.

      Vymazat
  4. přimlouvám se za vynechání slov jako je ČUMÍTE, nezní to moc dobře, aspoń pro mně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jaj, tak v tom případě tenhle blog nebude pro tebe :/ nemám ráda přehnaně korektní magazínový styl psaní u blogů, když je na blogu můj ksicht, chci aby v něm byla vidět moje osobnost a já takhle (a hůř lol) prostě mluvím. :) chápu, že to není pro každého. toš tak.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.