RECENZE: The Ordinary Marine Hyaluronics

Pořád hledám nějaký dobrý způsob jak dostat pořádné množství kyseliny hyaluronové do své dehydratované pleti. Hada Labo lotion je výborný způsob, ale je to toner a těch mám dost. Problém je, že už 1% kyselina hyaluronová umí pořádně lepit a není nějak extra příjemná na nanášení. The Ordinary nabízí alternativu s Marine Hyaluronics.



Popis produktu

Cena: 6,80€ (cca 175 Kč)

Velikost: 30 ml

Odkud: TheOrdinary.com

Marine Hyaluronics brings together lightweight marine-derived water reservoirs that attract and hold water like hyaluronic acid (HA) but are lighter than HA in texture and feel. The formula contains exopolysaccharides from skin-friendly marine bacteria, Hawaiian red algae, Glycoproteins from Antarctic marine sources, micro-filtered blue-green algae and several health-supporting amino acids. All marine derivatives in Marine Hyaluronics are sourced sustainably. The total concentration of active ingredients in this formula is 23%.

Tohle sérum využívá kombinaci různých mořských extraktů z řas, bakterií, proteinů a aminokyselin. Všechny údajně mají vlastnosti, které dokáží přitahovat a udržet vodu stejně jako kyselina hyaluronová, ale jsou mnohem lehčí. Aktivní látky ze všech těchto mořských extraktů by dohromady měly vyplňovat až 23% séra, což je fakt působivé.


Složení

Analýza složení

Aqua (Water), Glycerin, Algae Extract, Pseudoalteromonas Exopolysaccharides, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Ahnfeltia Concinna Extract, Arginine, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Aspartic Acid, PCA, Sodium PCA, Sodium Lactate, Salicylic Acid, Citric Acid, Propanediol, Dimethyl Isosorbide, Ethoxydiglycol, Polysorbate 20, Potassium Sorbate, Sodium Salicylate, Sodium Benzoate, Hexylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.

U The Ordinary většinou není u složení co řešit. Je tam to co je v názvu. Extrakty z řas, spousta aminokyselin, docela dost konzervačních látek. Mořské extrakty tvoří jádro produktu jak popis slibuje. Všechny jsou získané z udržitelných zdrojů a produkt je označen jako veganský.


Textura

Voda. Smradlavá voda, ale jinak naprosto stejná textura. Well, that was easy.


Účinek

Díky ultra lehké vodové textuře se perfektně vrství v obsáhlejší routine, což mi vyhovuje. Hned se to vsákne a jediné co vám zůstane je viditelně hydratovanější bouncy pleť. Je fascinující, jak okamžitý ten účinek je. Po dlouhodobějším používání se v podobném stavu pleť nachází většinu dne. Hladší, pevnější, pružnější, všechno co se dá připsat dobré hydrataci. Pro mě je tohle obzvlášť gól, kvůli dehydratované pleti potřebuju tyhle lehké produkty co jdou do hloubky. Používá se to příjemně i v tomhle vedru.



Ani nevím co víc dodat, je to tak jednoduché přímočaré sérum. Hydratuje aniž by po sobě nechalo jedinou stopu, jen výsledky. Proto ho nejvíc doporučuju pro smíšenou - mastnou pleť, obzvlášť pokud se bojíte, že hydratační produkty jsou na vás moc těžké a způsobí více mastnoty. Tenhle je opravdu jak voda a zmizí do pleti okamžitě. Četla jsem několik pozitivních recenzí i od lidí se sušší pletí, ale nevím jestli to bude stačit. Na druhou stranu, za ty prachy to může zkusit každý.


Závěr

The Ordinary Marine Hyaluronics je zajímavější alternativa hyaluronových sér za málo peněz, ale nadělá hodně parády. Obzvlášť pokud máte mastnější pleť a nechcete ji zatěžovat těžkými hydratačními produkty. Je to jednoduché sérum, které vám víc jak hydrataci a pružnější pleť nedá, ale pokud přesně tohle potřebujete, tak můžu doporučit. Jenom to bohužel smrdí jak rybník.

5 komentářů

  1. Na tohle sérum už nějakou dobu hážu očkem, ale momentálně na hyrataci mám tu hada labo v premium verzi a ubývá pomalu, takže si na tohle ještě počkám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo určitě si nemyslím že by bylo nutné používat obojí najednou.

      Vymazat
  2. Ja mám od tejto značka to ich klasické 2% sérum s kyselinou hyaluronovou a presne ako píšeš, toto sérum skrátka lepí. Musela som si nájsť spôsob ako ho používať, no potom to je už paráda. Nezdá sa mi však, že by pleť vyživovalo až tak do hĺbky. Možno skúsim toto tvoje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě mě ulepená kosmetika hrozně vadí, takže tohle je imho dobrá alternativa.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.