RECENZE: COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask

Pod extrémně dlouhým názvem se nachází další produkt od COSRX v mé početné sbírce; vlastně je už šestý, když nepočítám dvě balení Pimple Master Patches. Než jsem začala kupovat jejich kosmetiku, přišlo mi hloupé mít v oblibě značku a ne jen jejich konkrétní výrobky. Přišlo mi, že to pak vede k idealizování průměrných produktů a neupřímným recenzím. Přece nemůže být všechno co vyrobí tak fantastické, to je blbost. Mno vypadá to, že COSRX se k tomu blíží - alespoň pro mě. Po tolika kladných recenzích bych asi měla začít dávat na každé další nějaké upozornění: to, že mně COSRX tak výborně sedí neznamená, že bude stejně dobře fungovat pro každého. Sto lidí, sto skincare routine.


Popis produktu

Velikost: 60 ml
Cena: 710 Kč na KoreanKosmetika.cz (zasláno k recenzi)
Měkká a hedvábně jemná, hladká a pevná, zesvětlená, matná a zářivá! Přesně taková bude Vaše pleť po aplikaci noční masky s rýžovým extraktem.
Bohatá krémová textura masky se dobře roztírá po obličeji, rychle se vstřebává, dodává pleti potřebné živiny a proniká i do hlubších vrstev kůže, kde podporuje proces regenerace a zesvětlení.
Aktivní látky:
  • Rýžový extrakt je skutečně populární složkou korejské kosmetiky. Je vhodný pro péči o všechny typy pleti, ale zejména pro suchou, povadlou a mdlou pokožku. Poskytuje intenzivní hydrataci a vyživující účinek, eliminuje vysoušení a zklidňuje pokožku. Normalizuje metabolismus a aktivuje regenerační procesy kožních buněk. Přispívá k zesvětlení pigmentace, vyrovnává tón pleti a redukuje vrásky. Pleť je po aplikaci opět pevná a pružná.
  • Niacinamid podporuje zesvětlující účinek masky. Má prokazatelnou schopnost zesvětlení pigmentových skvrn jakéhokoliv původu, snižuje zarudnutí a odstraňuje stopy po akné.
Hlavní ingrediencí je rýžový extrakt, který opravdu najdete v k-beauty v kdejakém whitening produktu. Niacinamid je moje nejoblíbenější kosmetická ingredience vůbec, protože přesně jak popis říká, jeho schopnosti jsou prokázané a dobře prostudované. Moje skincare routine je jím napěchovaná a hned jak ho vidím vysoko v seznamu složení, mám o produkt větší zájem.


Složení

Oryza Sativa (Rice) Extract, Butylene Glycol, Glycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Betaine, Niacinamide, Dimethicone, 1,2-Hexanediol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Elaeis Guineensis(Palm) oil, Elaeis Guineensis(Palm) Kernel Oil, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cetearyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Arginine, Carbomer, Allantoin, Xanthan Gum
Skincarisma analýza

Rýžový extrakt je na prvním místě a měl by tvořit 65% celého produktu. Další hydratační a výživné složky následují, jako butylene glycol, glycerin, slunečnicový olej, betaine a pak konečně niacinamide. Taky jsou tam další dva oleje, a to palmový a z palmových jader. To už snad je dostatečná nápověda, že se jedná o krém vhodný pro sušší pleť. COSRX má dvě overnight masky, tuto a medovou. Medová má gelovou texturu a je vhodnější pro mastnější pleť.

Textura & účinky

Opět souhlasím s popisem - maska má opravdu tu bohatou krémovou texturu jako z reklamy. Mám z ní pocit jako bych používala něco opravdu luxusního. Roztírá se snadno a příjemně. Při roztírání mi to přijde jako by se mi pleť navlhčila vodou, opravdu je cítit ta výživa a hydratace okamžitě. Trvá asi minutku než se vstřebá; během toho nechá na pleti tenoučký výživný film, který se zhruba tu minutu zdá lehce mastný. Pak se lehká mastnota vstřebá, ale film pořád zůstává. Je to logické, jedná se o sleeping pack/masku, takže se nevstřebá úplně. Když se mi pleť zdá sušší, používám masku po krému. Když ji nechci moc zahltit, použiju jenom lotion (COSRX nebo TonyMoly) a pak masku. Na doporučení internetu jsem ji vyzkoušela i jako ranní krém, ale na mou smíšenou pleť je to ráno trochu moc olejů.

Při ranním umývání pleti vodou nebo micelárkou ten výživný film pořád cítím, takže opravdu vydrží krásně celou noc. Maska je obzvlášť prospěšná na moje suché tváře; už po týdnu používání byly ráno hladší, hydratovanější a pružnější. Co je na masce perfektní je, že dodává výživu v lehké formě, kterou zvládne i moje mastné čelo. To, že je maska vhodná pro sušší pleť a obsahuje dost oleje pro COSRX neznamená, že musí být hutná a těžká. Za to klobouk dolů a doufám, že jednoho krásného dne tento koncept pochopí i evropské značky.


Pro normální až smíšenou pleť je maska vhodná jako náhrada (spíše nočního) krému a to za předpokladu, že nemáte problém s dehydratací. Přece jenom se jedná o něco, co umí zapečetit hydrataci v pleti přes noc, takže když pod to nic nedáte, neuvidíte až tak skvělé výsledky. Pro suchou pleť bych doporučila dávat masku po vašem běžném krému. Mně takhle zaručila, že jsem se během únorových mrazů nemusela ráno potýkat se suchými šupinkovatými tvářemi. Taky bych řekla, že se bude hodit pokud máte menší stash produktů. Poslední dobou jsem absolutně líná dělat pořádnou večerní routine, takže to často zkrátím na toner - (možná jedno sérum) - krém nebo lotion - tato maska. Ráno jsem spokojená i když vím, že pořádná routine mi vždycky dává ten nejlepší výsledek, ale takhle to taky stačí díky této masce.

Nakonec se vrátím ještě k popisu, konkrétně že pleť bude "Měkká a hedvábně jemná, hladká a pevná, zesvětlená, matná a zářivá!". Souhlasím naprosto se vším až na "matná". Naopak dodává pleti příjemný lesk, jakože je vidět jak dobře je hydratovaná. Liah Yoo, která mimochodem tuhle masku vychvaluje, ji nedávno použila v makeup/skincare tutorialu na "glass skin" aby dodala lesk.

Závěr

COSRX Rice Spa Mask je určitě ta nejlepší overnight maska, jakou jsem zatím zkusila. Dělá mi pleť hebkou, dobře hydratuje a výborně zapečetí hydrataci z předchozích produktů až do rána. Navíc pomáhá sjednotit tón pleti a je vhodná jak pro mou smíšenou pleť tak pro suchou. Jde do routine zařadit i jako normální krém, ačkoliv pro mě je trochu moc na ráno a trochu málo jako úplně samotný krém na večer. Takže buď používám lotion a masku, nebo krém a masku. Je totiž příjemně lehká, ale tak akorát výživná aby ji snesly i mastné části mé pleti. COSRX u mě opět boduje.

8 komentářů

  1. to právě mě moc cosrx(z toho co jsem měla) zatím moc nenadchlo,kromě snail essence,ale stále mu dávám šanci a chci vyzkušet BHA od nich. Tenhle sleeping pack jsem měla ve vzorku a je fakt, že se krásně nanášel a roztíral, ale jinak mě moc nenadchl, ale zase měla jsem jen vzorek no. Spíš uvažuju o tý s medem, miluju med v kosmetice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně, tak jak jsem řekla na úvod, nemůže být to být bomba pro každého.
      já právě med taky můžu, ale taky jsem vyzkoušela vzoreček a je to fakt lehké a gelové. gelový sleeping pack už jsem vyzkoušela dvakrát (Mizon a A'Pieu) a pokaždé jsem byla zklamaná.

      Vymazat
  2. Na COSRX je právě sympatický ten poměr cena/výkon - a 700 Kč, to si dělají legraci? Na ebay se dá sehnat ani ne za tři stovky. Já jsem právě dobrala Snail 92 v krému a ten byl příjemný, i když neuchváltil. Zato z Galactomyces 95 Whitening Power jsem po měsíci užívání nadšená (dehydrovaná pleť s hyperpigmentací).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, cena/výkon je na COSRX úžasná a hlavně jako student jsem ráda, že si můžu dovolit takhle dobrou kosmetiku. Kdybych ji ale chtěla kupovat tady za tyhle ceny, tak bych asi musela přestat jíst. :D
      Nad Snail krémem jsem taky uvažovala, říkáš nic moc jo? Galactomyces mám asi tři vzorečky takže brzo vyzkouším.

      Vymazat
    2. Snail krémy od Mizonu mi prostě přišly lepší. Pokud jde o Galactomyces, myslím, už jsi psala podobnou zkušenost s jiným produktem od COSRX - musíš toho naplácat hodně, aby se projevil výsledek (já používám 2 pumpičky ráno, 3-4 večer), odhaduji, že 3 vzorečky na přesvědčení stačit nebudou.

      Vymazat
    3. To bylo s esencí od Secret Key, což je vlastně stejný druh produktu jako tahle esence. Tak to jo, já právě doufala, že ta COSRX bude nějak efektivnější než abych to na sebe zase musela cákat aby to něco dělalo lol

      Vymazat
  3. Mala som zatiaľ jediný produkt a to AHA white emulsion či ako sa to presne volá a zdá sa mi to zatiaľ dobré. Používam to však len krátko čiže objetkívne to ťažko hodnotiť. Z kórejskej kozmetiky skúšam teraz aj BB cream a je to úplne iný level ako tie naše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, AHA bude trvat aspoň měsíc než uvidíš pořádný výsledek.
      tak BB cream je jejich nejpopulárnější produkt, s tím co se prodává tady se to absolutně nedá srovnat. :D

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.