RECENZE: Benton Cacao Moist and Mild Serum

Už podruhé mi korejská značka Benton poslala nový produkt k recenzi ještě předtím než vyjde mimo Koreu. Tentokrát se jedná o atraktivní lehké sérum pro dehydratovanou pleť s velkým množstvím extraktu z kakaa!

Popis produktu

Benton Cacao Moist and Mild Serum is a hydrating & nourishing serum that is smoothly absorbed into the skin. The serum is suitable for dry skin and skin with a poor oil-water balance because hyaluronic acid hydrates and minerals from high cacao content nourish skin. The serum helps to keep skin revitalized and glossy. Free of colorant, fragrance, alcohol, and PEGs.
Velikost: 30 ml
Cena: zhruba 330 Kč (17 000 won na korejském webu, zatím nevyšlo mimo Koreu)
Odkud: posláno od Benton k recenzi, mají i oficiální ebay účet!

Podle popisu to vypadá na sérum přesně dělané pro mě. Lehká ale dostatečná hydratace a vhodné pro pleť se špatnou rovnováhou mezi mastnotou a vodou - což je dehydratace, nedávné téma Skincare Q&A! Benton taky vyzdvihuje vhodnost séra pro všechna roční období, protože je dostatečně lehké a neulepené na léto, ale hydratuje dost i na zimu. Sérum je doporučeno právě pro pleť dehydratovanou, mdlou a potřebující lehký hydratační produkt.


Složení

Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Butylene Glycol, Aqua (Water), Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Centella Asiatica Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract,Camellia Sinensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Salix Nigra (Willow) Bark Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Theobroma Cacao (Cocoa) Flower Extract,Madecassoside, Allantoin, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Betaine, Panthenol, Carbomer,Arginine
Skincarisma analýza
Kakao je tam několikrát a to jako extrakt z kakaa, ze semínek kakaovníku a jeho květů. Pro přehlednost jsem je vyznačila tučně. Dohromady by podle Benton měly tvořit 80% celého séra a dodávat pleti výživu a hydrataci. Zbytek séra je samý extrakt, z těch se mi nejvíc líbí centella asiatica, lékořice, zelený čaj, heřmánek, rozmarýn, madecassoside. Je jich tam opravdu hodně, takže jejich účinnost není jistá. Nicméně aspoň kyselina hyaluronová a centella je vysoko.

Textura & účinky

Textura je lehounký vodový gel, připomínající produkty s vysokým obsahem šneků. Velice mi připomíná COSRX Snail Essence nebo Mizon Snail ampuli, jen ještě lehčí a vodovější. Snadno se nanáší, vsákne se téměř instantně a zmizí. Nechá jen hydratovanou pleť bez stopy produktu. Toto má být jednou z předností séra; prostě hydratuje a dál vás neotravuje. Proto se obzvlášť hodí teď, kdy začíná být opravdové horko a nestojíte o hutné ulepené produkty. Poslední týden kdy venku byly skoro třicítky jsem po séru sahala jak ráno tak večer, takže věřím, že se stane podstatnou součástí mé letní routine.



Hydratace je opravdu lehká a příjemná, jenže moje dehydratovaná pleť tohle sérum vypije jak nic. Ráno to stačí, ale na noc potřebuju ještě něco navíc. Tím pádem si myslím, že úplně nejvíc za své peníze dostanou ti s mastnou pletí. Já ho využiju nejlépe ráno v létě, ale na zimu by mi už nestačilo a dehydratace by se rychle vrátila. Pro mastnou pleť to může být skvělý celoroční zdroj hydratace co trochu zmírní mastnotu. Jedná se o čistě hydratační záležitost, takže se hodí i do větších obsáhlejších routine, kde se dá snadno vrstvit pod jiné produkty.

Popravdě jsem moc nestudovala, jestli kakao má nějaké extra hydratační účinky na pleť, jen ho často vidím v různých produktech, protože pak lidi očekávají sladkou čokoládovou vůni. To se tady naštěstí neděje a produkt nemá vůni žádnou, takže snad to kakao opravdu něco dělá. Nicméně kvůli složení sérum nedoporučuju, doporučuju ho kvůli lehounké textuře, příjemné hydrataci a dostupné ceně. Obzvlášť pokud máte mastnou pleť (nebo alespoň mastnější a hledáte něco lehkého na léto). V poslední řadě jsme měli postnout before & after fotku, kterou najdete na instagramu. Vzhledem k tomu, že moje pleť vypadá celkem slušně pořád, ta trocha hydratace ji moc nezměnila.😄 Tak jsem to pojala jako před a po aplikaci, kde můžete vidět jak se pleť oživí díky hydrataci a trošku se leskne.

Závěr

Benton Cacao Moist and Mild Serum je čistě hydratační sérum s mnoha extrakty z kakaa a příjemnou lehounkou texturou. Osobně jej nejvíc využiju na krocení dehydratace během léta, v chladnějším počasí jej musím vrstvit s jinými hydratačními produkty, takže se pořád víc přikláním ke šnekům. Sérum mi přijde naprosto ideální pro mastnou pleť, která jej využije celoročně bez rizika způsobení ještě více mastnoty díky lehké formě a absenci olejů. Rychle se vsákne a nenechá po sobě jedinou stopu, kromě lesklejší pružnější pleti. Nemám žádnou jinou výtku, takže můžu s klidem doporučit.

5 komentářů

  1. Vypadá dobře, myslíš, ze je lepší než čistá HA z theOrdinary? Diky za odpověď.
    A Diky za hezké články!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není zač. :D tu čistou HA jsem nezkoušela takže netuším.

      Vymazat
  2. Zdravim Nabi, skvelej blog. Presvedcila jsi me ke koupi prvni K kosmetiky. Cekam na inisfree green seed krem, odlicovaci olej kose, sneci krem na oci a medovou ampuli(jj a vim kose je made in Japan) Uz dlouho jsem si chhtela poridit nejakou kbeauty vec, ale nevedela jsem kudy do toho. Po pul roce sledovani tvyho blogu jsem se rozhoupala. Navic mam podobny typ pleti jako ty, jen asi jeste o neco mastnejsi. A ceho si fakt cenim je, ze resis slozeni, narozdil od mnoha. Celim timhle prispevkem chci rict DIK.
    P.s. serum vypada docela slibne. Budu o nem do budoucna uvazovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aww diky moc. ♡ :)
      tak snad ti všechno bude sedět, jenom to začni používat postupně a ne všechno naráz!

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.