RECENZE: SKIN79 BB Cream Vital (Orange)


Po delší době se mi dostal do rukou nový BB krém a to z populární řady barevných BB od skin79. Jako obvykle je recenze kratší než recenze pleťové kosmetiky (nejsem žádný odborník na makeup). Pokud vás zajímá odstín jak tohoto BB krému tak ostatních z této řady, můžete se podívat na tento swatch post.


Velikost: 40 ml
Cena: 495 Kč na bb-cream.cz (zasláno k recenzi)
  • BB krém
  • BB Cream s trojitou funkcí, zajišťuje prvotřídní péči o pleť, vyhlazuje vrásky a díky vysokému UV faktoru chrání před UVA a UVB zářením. Posiluje pleť a udržuje ji vyváženou, Vital-V komplex uklidňuje a chrání pokožku před škodlivými vlivy prostředí, pleť je hydratovaná a zdravá.
  • Ekologicky šetrné - rostlinné složky udržují hydrataci a rovnováhu pleti.
  • Pocit svěžesti a matný vzhled - rychle se vstřebává, pleť je matná.
  • Vitamínový komplex - zdravá pleť bez pocitu těžkosti.
  • UV ochrana SPF50+ PA+++ - chrání proti UVA a UVB záření, vhodný pro pleť citlivou a náchylnou na sluneční záření 
  • Citlivá pleť / Mastná pleť / Smíšená pleť 
Převzato z bb-cream.cz. BB krémy nejsou známé pro svoje skromné popisky, celá jejich pointa je že mají kombinovat skincare s makeupem (a proto mi v mé hlavě jejich recenze procházejí na blogu just skincare things). Nicméně já na tohle nikdy nedávám - zajímá mě jenom UV ochrana a pro jaký typ pleti je to určené. Tady je složení a analýza na Skincarisma. Opravdu od BB krému neočekávám hydrataci ani jiné zázraky, pořád je to "jen" makeup. Nejdřív se tam musí dát ty složky, co z něj dělají dobrý BB krém s UV ochranou a až ten malinkatý zbytek můžou být hydratační složky nebo extrakty. Vždycky mě pobaví recenze typu "dobrý korektor ale nevyhladil mi vrásky ani neumyl nádobí, 1/5". Marketing děcka, marketing.





Když jsem dělala swatches ze vzorečků tak jsem napsala, že se mi velice líbí až na "nic extra výdrž a zvýrazňování suché pleti". Jenže to jsem na sebe opravdu pomalinku vypatlávala malinkatý vzoreček, ze kterého jsem chtěla vytěžit co nejvíc. Potom co jsem poprosila bb-cream.cz o plnou verzi a nemusela šetřit každou kapku, dostavil se jiný výsledek.

Nejdřív udělím bludišťáka za výdrž. Můj druhý BB krém od Mizon je parádní až na tu smutnou 3-4 hodinovou výdrž. Moc nepomáhá ani podkladová báze, ani celkově dobrý stav pleti, prostě nevydrží. Oranžový BB drží i bez podkladu krásně celý den. Dneska jsem přišla domů a schválně si prohlédla jeho stav - po 10ti hodinách se možná otřel někde na bradě, ale celkově byla pleť pořád sjednocená a stopy po akné bez korektoru pořád zamaskované. Pleť vypadá přirozeně a nejde poznat, že máte makeup. Na fotce z instagramu níže jsem vyfotila jednu zajímavost - když na vrstvu krému naleju vodu, zůstane sedět na povrchu v kapkách a absolutně s krémem nehne. Nenašla jsem nikde, že by měl být voděodolný nebo long-lasting, ale přesně takto většinou reagují voděodolné a water resistant produkty. Tak nevím, možná to přispívá k výdrži?


Dalšího bludišťáka zaslouží za to, že se mi z něj nemastí čelo. Je opravdu lehký a navzdory lepšímu krytí než jsem u BB krémů zvyklá, pořád je poznat že se jedná o BB krém, ne o normální base makeup. I když se moje pleť rozhodne mít mastnější období tak to s krémem moc nezahýbe. Na druhou stranu mám jen smíšenou pleť a nedokážu odhadnout jak dobře by obstál na velmi mastné pleti. Třetí bludišťák je rozhodně za odstín, prostě je pro mě perfektní. Odstín je klasický #21 jako má každý BB, ale tenhle je do žluta. Odstín je zároveň velké mínus, protože pokud vás zaujme oranžový BB tak se prodává jen tahle jedna verze. Všechny ostatní mají nejen jinou texturu a vlastnosti, ale i kompletně jiný odstín. Je v podstatě obrovská náhoda, že mně se sešla jak vhodná textura a vlastnosti, tak odstín.

Co ale osobně považuju za největší mínus, je ironicky ten slavný obal. Podle něj se dá BB krém instantně poznat. Jenže tady mi přijde, že praktičnost ustoupila parádě. Balení je do ruky jak menší plechovka a špatně se s ním cestuje, takže na cesty rozhodně raději beru šnečí BB od Mizon v obyčejné tubě. Je plastové a působí kvalitně, nicméně nevidím u něj žádný jednoduchý způsob ho otevřít a rozebrat až krém začne docházet. Navíc jsem ze čtení recenzí této řady pochytila, že se úzká pumpička často rozbíjí nebo ucpává - a oprava není jako u běžného makeupu když se nedá jen odšroubovat vršek. Velká plocha pumpičky je sice citlivá a můžete si vymáčknout přesně kolik chcete, ale to by šlo udělat i s nějakou dobrou klasickou. Zkrátka se mi zdá, že cena za takový fancy obal se dost promítá v celkové ceně krému. I tak ale musím pochválit bb-cream.cz za cenu, která je stejná nebo nižší jako ceny na ebay/zahraničních obchodech. Ikonický obal krému se často kopíruje a tohle je opravdu produkt, u kterého je dobré dát si bacha na fake zboží.

Celkově musím říct, že jsem vážně spokojená. Všechno sedí, držet to drží, vypadá to dobře. Kompletně jsem ztratila zájem o jiné BB krémy minimálně než tenhle kompletně spotřebuju. Jen mě mrzí, že ho nemůžu/nechci tahat na cesty kvůli velikosti a nepraktičnosti obalu.

6 komentářů

  1. Jestli je obal jediné, co Ti vadí, tak si asi můžeš příště koupit tu menší 7 g verzi - je dokonce levnější, než ta velká verze (v přepočtu na g). Každopádně já to tak asi udělám až doplácám Dream girls, protože podle recenze vypadá fakt dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. noo, to vypadá jako dobrý způsob jak s tím cestovat aniž bych to musela pumpovat do nějaké krabičky bokem. díky za nápad :)

      Vymazat
  2. Ja som síce mala niekedy dávno ten ružový, ale dal sa pekne otvoriť. Inak perfektný blog, objavila som ho včera a čítam všetko zaradom. Neprestávaj prosím písať a recenzovať kóreu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Za pumpičku potáhnout nahoru, BB vyjede z toho oranžového obalu, zůstane ti oranžová "skořápka" a bílý kontejnerek ze dvou dílů. Ty dva díly se od sebe odšroubují a ty se dostaneš dovnitř i bez pumpičky, pak se to dá vyškrábat do nějakého praktičtějšího obalu.

    Just a hint; rozhodně se do toho vlézt dá :)

    Příběhy spatřené přes hledáček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježiš tak to je paráda, určitě to zkusím! díky!

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.