RECENZE: The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA


Ráda bych navázala na téma předchozího článku, Jak zesvětlit jizvy po akné, recenzí na jeden z produktů pro tento problém. Arbutin je jednou z látek efektivních na zesvětlování pigmentových skvrn a jizev po akné, obzvlášť jeho vylepšená forma alpha arbutin, která je stabilnější a pracuje rychleji než jen arbutin.


Je to můj poslední nezrecenzovaný produkt od The Ordinary v mé zásobě, nicméně to určitě není naposled co značku vidíte na blogu. Nejen pořád přidávají nové produkty a upravují ty staré, ceny pořád zůstávají příznivé a za to klobouk dolů.


Velikost: 30 ml

Cena: ± 230 Kč (8,90€)

Odkud: TheOrdinary.com



Popis produktu

U tohoto séra The Ordinary příliš informací nepíše, tak si je doplníme tady. Arbutin se nejčastěji získává z rostliny bearberry, medvědice lékařské. Z něj je vyroben syntetický alpha arbutin přítomný v této flašce, který je stabilnější a funguje rychleji. Více informací třeba zde. Kyselina hyaluronová je tu jako obvykle pro lepší vstřebání látky do pleti.


Obal je naprosto klasická The Ordinary flaška z kvalitního plastu s kapátkem v jejich typickém stylu, rozhodně nepůsobí levně.

.

Složení

Aqua (Water), Alpha-Arbutin, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Lactic Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

CosDNA analýza. nebo Skincarisma analýza

Jak už to u The Ordinary bývá, nemá moc cenu řešit složení. Prostě je tam to co je v názvu, to co z těch hlavních látek udělá použitelnou kosmetiku a konzervanty.


 .

Použití

Jako každé jiné sérum, Alpha Arbutin používám po toneru a čemkoliv méně hustším. Hustotou i vzhledem se téměř neliší od séra s niacinamidem, další možností pro zesvětlování jizev, kterou jsem od nich vyzkoušela. Je o malinko těžší než niacinamide sérum a o trochu víc hydratuje, ale to je dost zanedbatelné. Přece jenom se nejedná o hydratační sérum. Při silnější vrstvě může na pleti trochu lepit, ale protože na něj vrstvím několik dalších produktů, téměř to nevnímám. Sérum je perfektně použitelné jak ráno tak večer, a vůbec nemá vliv na mastná nebo suchá místa pleti.




Bohužel nemám žádné fancy before&after fotky, takže mě budete muset vzít za slovo. Tohle sérum zkrátka funguje výborně. Ještě aby ne, dostáváte flašku ověřené účinné látky bez keců a bez falešných slibů. Samozřejmě, na každého z nás budou i vědou podpořené látky působit jinak. Já jsem evidentně jednou z těch, pro které alpha arbutin funguje a výrazně zesvětluje hyperpigmentaci a stopy po akné. Jak píšu ve článku zmíněném v úvodu, zesvětlování je velmi zdlouhavý proces. S tímto sérem vidím zhruba po dvou týdnech znatelné výsledky, což je podle mě dost krátká doba a musím to pochválit.




Když dám dohromady účinnost s jednoduchostí produktu vhodného pro každý typ pleti, je to perfektní brightening sérum. Jako zápory mě napadají jen dvě věci. Za prvé, The Ordinary doporučuje použití UV ochrany při aplikování séra ráno. Arbutin zřejmě způsobuje fotosenzitivitu a je tedy nutné zařadit nějaké to SPF do ranní routine. Za druhé, v klasickém stylu The Ordinary sérum nedělá nic jiného než zesvětluje fleky. Nedodá extra hydrataci ani další zajímavé látky podporující brightening proces, prostě tady je arbutin a nazdar. Neříkám, že se má každé sérum vycpat milionem zbytečných neúčinných extraktů, osobně mi nedělá problém mít kosmetiku co dělá jen jednu věc - pokud ji dělá pořádně. Každopádně se tímto produkt stává méně atraktivním pro běžné uživatele pleťové kosmetiky a potřebuje magory jako já, kteří vám vysvětlí co je na něm tak super.


Závěr

The Ordinary Alpha Arbutin 2% sérum je jednoduchý a účinný způsob jak zesvětlit pigmentové skvrny a stopy po akné. Kombinace ověřené látky, nízké ceny a skincare minimalismu z něj pro mě dělá ideální brightening produkt, který bych neváhala koupit znova.

4 komentáře

  1. docela náhoda, používám ho také 2 týdny.. a nemůžu jinak než souhlasit :-)

    OdpovědětVymazat
  2. a pomohol ti aj na pigmentove skvrny,ktore zosvetlil alebo uplne zmizli,lebo ja mam prave tie,vyzeraju ako pehy a rada by som sa ich zbavila,mam ich po celej tvari :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já skoro žádné nemám protože nosím opalovací krém. To by byla asi rada číslo jedna. Jinak teoreticky by to zabrat mělo.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.