Když skincare magor jede na dovolenou - 2. část


A je po dovolené. Člověk na to šetří a těší se měsíce dopředu a ono to pak uběhne tak rychle, že ani nestačí říct "no thank you" dámě nabízející Chanel kabelky na pláži. Jak jsem slíbila v první části, tady budu hodnotit užitečnost kosmetiky, kterou jsem si nabalila a taky se trochu pobavíme o účincích mořské vody na pleť.

Opět přeji krásné léto všem, kteří na dovolenou teprve vyráží. Co se týče aktivity na blogu během léta - mám spouuustu nových nezrecenzovaných produktů a ještě čekám na haul z RoseRoseShopu, takže alespoň recenzí tu bude hojně. A teď už k tématu...


Účinky mořské vody na pleť?

Vždycky mi přišlo, že moře je ve skutečnosti plné nějaké magie. Jakmile se k němu dostanu, kompletně se mi z hlavy vytratí všechny problémy, stres, vyčistí se mi pleť, mám radost z úplných blbostí a jsem obecně spokojená. Ani jedno z toho nemůžu říct poté co se vrátím domů a zjistím, že už je dostatečné horko na to, aby pupkatí důchodci jezdili tramvají v rozepnutých košilích a polovina národa do podzimu nesundá žabky.

Zpět k pleti - zajímalo mě, zda má mořská/slaná voda opravdu prospěšné účinky na pleť. Teď nemám na mysli kožní onemocnění jako lupenka, ale spíš co mořská voda může udělat pro akné a obecné zdraví pleti. Nepříliš důkladný google search - protože přiznejme si, že googlit články o moři poté co se od něj vrátíte je poněkud depresivní - mi řekl jen že většina účinků mořské vody na akné je pouze dočasná, protože sůl sice dezinfikuje a napomáhá hojení, ale zároveň šíleně vysušuje. Akné to bohužel nevyřeší, ale potencionálně to uzdraví nějaké ty pupínky s kterými na dovolenou přijedete, což se přesně stalo i mně.

Když člověk s problematickou pletí přijede k moři a zničehonic ji má čistou a krásnou, automaticky se to připisuje mořské vodě. Je důležité nepřehlížet fakt, že na dovolené se nejen koupete, ale na nějakou dobu se vám naprosto změní životní styl k lepšímu. Nestresujete se, jíte pravidelně a zdravěji, máte více pohybu a času stráveného venku - tohle všechno má vliv na vzhled pleti. Tedy za předpokladu, že nejste typickým dovolenkovým Čechem, který se nevzdálí od hotelu ani na pět metrů, pohyb omezuje na pomalou rotaci na lehátku u bazénu a na jídlo si zásadně vybírá jen to, co se nejvíc podobá tomu co zná z domova.


Očekávání vs. realita 

Nahoře vidíte, jak vypadala moje večerní skincare routine téměř každý den. Byla tak rychlá a jednoduchá, že jsem sama sebe překvapila a skutečně jsem všechno používala pravidelně. Tohle je moje rada číslo 1: hlavně ať je to rychlé a jednoduché. Jak můžete vidět, to vůbec neznamená ať je toho co nejmíň. Když se všechno dá snadno otevřít a použít, zabere to chvilku a bude to efektivní.

Například jsem si vzala v plastové pumpičce TonyMoly Green Tea Gel. Používám ho denně, obzvlášť když je horko, je super. Nicméně, dělají se v něm bubliny, což je úplně jedno když ho používám z původního obalu, ale je to problém když se dostane do pumpičky, která funguje díky absenci vzduchu. Musela jsem pumpičku mačkat snad dvacetkrát a nikdy jsem nedostala ven dostatečné množství, a nemám jak posunout disk vevnitř výš. Tak jsem ho použila dvakrát než mi došla trpělivost, a to ho mám opravdu ráda. Podobně dopadly vlhčené ubrousky ebelin, které sice mají nápis ultra sensitive, ale přesto při důkladnějším otírání způsobovaly lehké pálení kolem očí a tváří, kde mám kůži nejcitlivější. Použila jsem je asi čtyřikrát.


Všechno co jsem vzala od Innisfree bylo nejen efektivní, ale snadné na použití. Nejvíc jsem na sebe plácala Green Tea Balancing Skin; lehký toner, který dokázal pleti vysušené sluncem a mořem vrátit vlhkost. Rada číslo 2 by tedy byla: vezměte nějaký toner. Opravdu to udělalo velký rozdíl. Green Tea Balancing Lotion je kupodivu ještě vodovější než watery lotion od TonyMoly, lehčí a méně hydratační. TonyMoly lotion bych doporučila smíšené pleti, Innisfree lotion mastné pleti. Největší překvapení se skrývá v Green Tea Seed krému, ze kterého jsem tak nadšená, že jsem už objednala full-size verzi. Sledujte instagram pro detailnější vyjádření než krém dorazí.

Překvapila i šnečí pěna Mizon, která navzdory vysokému pH čistí jemně a nenechává pleť napnutou ani podrážděnou. Musím obzvlášť pochválit malé cestovní balení. Na použití si teprve zvykám, jelikož se jedná o prazvláštní perleťovou kaši, která se změní na pěnu po přimíchání vody. Občas se mi to podaří napěnit, občas se mi to jaksi smyje a nic se nestane. Jsem bohužel amatér co se týče tohoto typu cleanserů.

Samozřejmě nejdůležitější součástí dovolenkové skincare je opalovací krém. Krémy Astrid jsem recenzovala na začátku června a došla k závěru, že jsou stvořené pro dovolenou, nikoli pro denní nošení. Logicky se mnou jeden putoval k moři a jediný můj problém s ním zůstává stejný - dělá žmolky. U moře jsem používala větší množství než při testování pro recenzi, a tak se žmolkování výrazně projevilo bez makeupu i silikonových produktů pod ním. Opětovné nanášení po koupání moc rozebírat nebudu, protože jsem krém na sebe patlala slanýma rukama od písku a obecně to nebylo nic příjemného, ale za to ten krém vůbec nemůže. Jinak splňoval co jsem chtěla a budu pokračovat v jeho používání kdykoliv se půjdu koupat.

A co vy? Už jste si vymysleli s jakou kosmetikou budete cestovat?

5 komentářů

  1. Doufám že někdy nějaké moře taky zažiju. Bohužel nejsem schopná na to našetřit a jsem ráda jen za 3 noci tady kousek, aby se moc neprodražila ani doprava. Ale aspoň jednou v životě to zvládnout chci. XD

    Na dovolenou rozhodně beru opalovací sprej od La Roche-Posay. Bez SPF 50 se neobejdu ani tady. Perfektní věc na použití přes makeup. Jsem líná se znova napatlat opalovákem a tohle je jednoduché řešení. Jen musím chvíli počkat až sprej ve vzduchu důkladně sedne, jinak to co nepřistálo na obličeji přistane na brýlích až je nasadím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooh, jak konkrétně se jmenuje ten opalovací sprej? Taky bych ráda měla něco co jde nastříkat přes makeup.

      Vymazat
  2. Presne nad týmto sa nadchýňam každú dovolenku pri mori (a to sa v ňom posledné roky, žiaľ, ani nekúpem, len sa naňho dívam) - skrátka moja pleť sa behom pár dní tak zlepší, že zbytok dovolenky a pár dní po sa musím neustále obdivovať v zrkadle.=D Tiež som si dlho myslela, že to určite to more... ale asi to bude tou morskou klímou všeobecne a hlavne ako píšeš, tak aj zmenou celkového tempa, žiaden stres, čerstvý vzduch, pohyb...
    No a čo sa týka môjho balenia na tohtoročnú dovolenku, popravde neviem neviem. Hodili by sa mi podobne malé balenia ako máš ty v článku... pretože mám len veľké a hoci sa teším, že je kozmetika "balená" do skla (emulzia Holika Holika a esencia Missha)... začínam premýšľať nad tým, že na cestovanie je to úplne nepraktické - krehké a ťažké.=/ Asi sa budem musieť zaobísť bez toho....alebo to premiestniť do menšieho balenia.=/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, ona mořská voda je sice takový malý zázrak ale nemá zásluhu na všem.
      A rozhodně nedoporučuju cestovat se sklem, to je o hubu. Rozhodně doporučuju investovat nějakou stovku do plastových cestovních balení ať už to obyčejné z dmka nebo z internetu. Určitě se to vyplatí!

      Vymazat
  3. Jak to tak čtu, tak je mi po té mořské vodě normálně smutno. Na dovolené jsem nebyla už skoro 4 roky. Říkala jsem si ale, že příští rok si to konečně vynahradím. Před časem jsem narazila na jeden cestovatelský blog který píše češka žijící na Bali. Podle toho, co tam píše to tam musí být hrozně super, tak jsem si říkala, že bych se tam taky ráda podívala.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.