RECENZE: Mizon Apple Smoothie Peeling Gel

Letos uvidíte na blogu velkou spoustu kosmetiky Mizon. Podařilo se mi domluvit spolupráci s oficiálním českým distributorem Mizon.cz, kteří mi zaslali krásný balík plný produktů o které mám velký zájem. Mizon není na blogu žádná novinka, vlastně je to první korejská značka, kterou jsem vyzkoušela. Všechny dosavadní recenze na jejich produkty najdete pod tagem Mizon. I přes mé obrovské nadšení nad touto spoluprací vás můžu ujistit, že to nijak neovlivní můj názor v recenzích.

Velikost: 120 ml
Cena: 399 Kč
Odkud: Mizon.cz
Děkuji Mizon.cz za dodání produktu k této recenzi. ❤
Pokud si ho budete chtít objednat, na konci recenze najdete slevový kód!  
Neváhejte a objednávejte, pokud objednáte do prvních pěti minut, dostanete sadu nožů zdarm- ne ok I'm done now

Popis produktu

Toto je část popisu ze stránek Mizon.cz. V prvé řadě - jedná se o peeling gel, což je zvláštní typ fyzického peelingu. Podrobně jsem vysvětlila jak tyto gely fungují v recenzi na TonyMoly Floria Peeling Gel. Ve zkratce je to gel, který se při kontaktu s kůží a mastnotou změní v malá pružná vlákna vytvářející dojem, že to jsou vaše mrtvé buňky a špína. Tato vlákna pak tvoří velmi jemné částice pro fyzický peeling a mrtvé buňky s nečistotami na sebe nabírají. V recenzi Floria gelu jsem došla k závěru, že peeling gely jsou geniální způsob jak si dopřát jemnou pleť častěji a bez podráždění.

Apple Peeling Gel - jak už to u Mizonu bývá - je plný rostlinných extraktů. Popravdě netuším, jestli v tomto typu produktu mají vůbec šanci nějak působit nebo jsou jen pro parádu. Obsažená je dokonce AHA kyselina glykolová, a to už vůbec netuším, zda je tam opravdu prospěšná.

Složení

Water, Cellulose, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Alcohol, Phenoxyethanol, Polysorbate 20, Carbomer, Triethanolamine, Methylparaben, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Propylparaben, Fragrance, Glycolic Acid, Disodium EDTA, Vaccinium Myrtilus Fruit extract, saccharum officinarum (sugar cane) extract, citrus limon (lemon) fruit extract, citrus aurantium dulcis (orange) fruit extract, acer saccharum (sugar maple) extract, sclerotium gum, carica papaya fruit water, sodium hyaluronate, gypsophila paniculata root extract, peg-40 hydrogenated caster oil
CosDNA analýza nebo Skincarisma analýza
Příspěvky na CosDNA se neshodovaly se složením na obalu, tak jsem ho opět musela přepsat. Po vodě je ve složení celulóza, častá ingredience v peeling gelech, tvořící vlákna. Následují dva mastné alkoholy pro hydrataci a "normální" alkohol, který z produktu nejde vůbec cítit. Carbomer je tam také jako látka tvořící peelingová vlákna, nějaké parabeny a za nimi jablečný extrakt.

Přidaná vůně je poměrně vysoko na seznamu a produkt voní opravdu silně jablky. Kyselina glykolová následuje, což vybízí otázku kolik jí tam asi tak může být. Pak se dostáváme k přehlídce rostlinných extraktů jako je cukrová třtina, citron, pomeranč a další. Až za tím vším, téměř na konci, je kyselina hyaluronová. No, musí jí tam být tak málo, že ani snad nemělo cenu psát to do popisu produktu.

Použití

Jak jsem zjistila u TonyMoly peeling gelu, ráda je používám ráno když se probudím a mám pocit, že pleť je nějak drsnější nebo vzhlíží unaveně (protože někdo hrál do tří ráno Overwatch). Drsnější peeling může nechat pleť červenou a podrážděnou když to trochu přeženete. S peeling gelem je dost těžké to přehnat, takže si klidně můžete dopřát peeling ráno a nebát se, že budete muset čekat na zmírnění červenání než někam vyrazíte.




Mizon peeling gel je o něco hustější než Floria a výrazně voní jablky. Osobně je mi ta vůně příjemná, voní to tak svěže. Stačí množství o velikosti hrášku a můžete masírovat suchou pleť. Díky obsažené celulóze vytváří Apple gel podstatně více vláken, která se pak během masírování seskupují do větších kuliček. Považuji to za plus, protože je pak lehčí je všechny umýt. Větší množství peelingových částic způsobuje i lepší efekt; kůže je jemnější a přesto je peeling pořád šetrný. Po opláchnutí nevysušuje a pleť je dokonce zpevněná + voní jablky!

Peeling gely nejsou nejvhodnější pro velmi suchá šupinatá místa, na to jsou až moc jemné a nemůžete to od nich čekat, zkrátka musíte sáhnout po něčem s drsnějšími částicemi. Popis slibuje hlubokou hydrataci, což popravdě nechápu jak má peeling gel udělat; nevysuší, ale neřekla bych že hydratuje. Co bych v popise taky doporučila ignorovat je, že AHA kyseliny "stahují póry". Nic nestahuje póry, přátelé. Kromě těchto tvrzení musím s popisem účinků souhlasit - po použití je pleť pevnější, vyhlazená a odumřelé buňky se odstraní nanejvýš šetrně.

 


Souhrn

+ nejjemnější forma fyzického peelingu
+ nedráždí pleť ani akné, vhodný pro použití ráno
+ tvoří spoustu vláken a je tak účinnější
+ vůně jablek
+ pleť je jemnější a pevnější

- nedodává "hlubkou hydraci" a nechápu, jak by to měl udělat

Závěr

Mizon Apple Smoothie Peeling Gel šetrně vyhladí pleť a bude u toho vonět jak jablečný džus. Je super, v podstatě nemám co víc dodat. Líbí se mi o trochu víc než gel od TonyMoly, protože tvoří více vláken a je o trochu efektivnější, ale přesto doporučuji oba produkty stejně.
Pokud máte zájem koupit tento gel na Mizon.cz, mám pro vás slevový kód na 10%!
a to se vyplatí!

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.