RECENZE: Ziaja Kozí mléko denní krém

Po spoustě recenzí k-beauty kosmetiky pokračuju v recenzování té "naší". Původně jsem nechtěla Denní krém z řady Kozí mléko Ziaja recenzovat. Na eshopu Růžová10 je věčně jako bestseller a téměř všichni, kdo v mém okolí znají Ziaja ho buď vyzkoušeli nebo jim ho doporučili jiní. Jakoby každý a jeho babička zkoušeli tenhle krém. Dokonce jsem ho zmiňovala už v prosinci v shrnutí roku 2016! Nicméně, zajímal vás můj názor, a tak tady je.

Velikost: 50 ml
Cena: 89 Kč
Kde koupit: ruzova10.cz, drogerie teta a dm, nebo Notino


Popis produktu

Docela skromné sliby, běžné pro hydratační krém. Jediná extra vlastnost má být zmírněný jemných vrásek. Krém je doporučený pro suchou pleť se sklonem k vráskám, čímž je asi myšleno vráskám z dehydratace, které opravdu jde zmírnit dostatečnou hydratací.

Složení & obal

CosDNA analýza
Mezi zajímavé složky patří například dva UV filtry, bambucké máslo, panthenol (B5),
tocopheryl acetate (E), extrakt fermentovaného sójového oleje a olivového oleje. Až pak najdeme extrakt kozího mléka a retinyl palmitate (A). Tím v podstatě končí obsah krému, protože zbývající tři řádky složek na obrázku dole jsou téměř všechno vonné látky. Pokud máte zkušenosti se špatnými reakcemi na vonné látky dejte ruce pryč, tenhle krém je jimi opravdu nadupaný, a přitom ve výsledku voní podobně jako modrá Nivea.

Obal je malá 50ml krabička pro Ziaja typická. Vždycky se mi na nich líbilo, že se na sebe dají skládat když jich máte náhodou víc. Jsou plastové a snadno se čistí v případě, že je budete chtít využít na jiné účely.

Použití

Z obrázku výše je asi jasné, že tento krém pro mě není žádná novinka. Poprvé jsem ho koupila před x lety na střední, kdy ještě drogerie teta měla starý vzhled a prodávali tam výrobky Ziaja ve velkém. Nejspodnější krabička je dokonce starý design krému! Nevyhodila jsem ji, protože ji celé ty roky používám buď na extra esenci ze sheet masek nebo mixování DIY pokusů.

Druhou krabičku jsem koupila loni, během období zklamání z Elizavecca krému, a začala jsem hledat jiné korejské krémy k vyzkoušení, než mi došlo... na co vlastně? Jako blogerka si přijdu že mám povinnost zkoušet nové zajímavé věci, ale tenhle krém prostě funguje. Nepyšní se extrakty z Jeju, ani vysokými procenty spešl vody nebo škálou exotických extraktů. Je to obyčejný nemastný krém, který dělá přesně to co slibuje: zvlhčuje pokožku a hydratuje.



To se mi na něm líbí nejvíc; většina krémů pro suchou pleť je plná olejů a je velmi těžká a mastná. Spíš dělají tlustou vrstvu na povrchu než aby se pořádně vsákly. Noční krém této řady je přesně takový, velmi připomíná modrou Niveu hustotou i mastnotou, absolutně mi nesedl a dokonce ucpal pár pórů. Denní krém opravdu zvlhčuje a dobře se vstřebává.

Kdyby to byl korejský krém, bezpochyby by měl watery v názvu. Připomíná něco mezi pleťovým mlékem a krémem, je lehký a zároveň velmi hydratační. Večer ho používám na celý obličej, ráno spíš jen na suché tváře. To je asi tak všechno co se o krému dá říct - dělá to co má a dobře. Chápu, že pokud je vaše skincare routine menší než ta moje možná budete od svého krému chtít víc než jen hydrataci. Nějaké speciální extrakty, kyseliny, vyšší SPF... a taky jsem o tom tak přemýšlela. Ale tady zkrátka obdivuju tu krásu v jednoduchosti a taky super nízké ceně, dostupné opravdu pro každého.


Souhrn

+ výborně hydratuje
+ přesto velmi lehká "watery" konzistence
+ určený pro suchou pleť ale hodí se i pro mou smíšenou (ráno jen na suchá místa)
+ obyčejný krém, hydratuje bez blbostí
+ super levný a snadno dostupný v ČR
- velké množství vonných látek 

Koupila bych znova?: ano a už jsem tak udělala třikrát

Závěr

Kozí mléko denní krém od Ziaja nepředstavuje žádnou revoluci v pleťových krémech. Neobsahuje nic převratného, žádné vysoké procento extraktů z lučního kvítí trhaného za úplňku, ani neslibuje zázračné účinky. V tom přesně spočívá jeho kouzlo - pokud jste už otrávení hledáním holy grail krému a stačí vám jen něco levného na bezstarostné mazání, můžete sáhnout po tomto jednoduchém výrobku. Možná se vám zalíbí tak jako mně, že u něčeho co jste považovali za přechodný produkt než najdete něco lepšího budete chtít zůstat.

10 komentářů

  1. Výborně. To je přesně to co jsem o něm chtěla vědět :)
    Chtěla jsem ho koupit už před časem, ale odradilo mě od něho že je pro suchou pleť a v prodejně mi říkali že je to spíš výživnější. Moc se mi líbí celá ta kozí řada. Na tu cenu pro mě přímo poklad. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poklad to vážně je. :) Nakonec když nebude sedět nebude to žádná velká ztráta peněz. :D

      Vymazat
  2. Ahoj, chtěla bych říci, že tvůj blog mám opravdu velmi ráda a těším se na každý nový článek. Prosím, pokračuj v tom, co děláš :-) Ráda bych se podělila o názor na kozí krém, protože mně krém opravdu vůbec nesedl. Mám smíšenou pleť a vůbec jí nemám citlivou, ale během dvou dnů, co jsem krém používala, mi způsobil ošklivé akné, včetně velkých podkožních boláků. Nebyla jsem si jistá, jestli to způsobil tento krém, proto jsem to za pár měsíců zkusila znovu pouze na kousku čela a výsledek byl naprosto stejný. Toto byla moje nejhorší zkušenost s kosmetikou, bohužel. Nejdříve bych tedy zkusila, jak krém bude s pletí reagovat. Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkoušení na menší části pleti je samozřejmé, teda alespoň to doporučuju i tady na blogu. :) Měla by sis někam uložit to složení a pro příště se snažit porovnávat s každým novým krémem, aby si nebyly moc podobné a neopakovalo se to. :/
      A díky moc, pokračovat určitě budu! ♥

      Vymazat
    2. Já vím, že by se to dělat tak mělo, ale jak píšu, nemám citlivou pleť a nikdy předtím ani potom se mi to již nestalo. Složení jsem si prošla a mám pár adeptů, nicméně další krémy od Ziaji zkoušet nebudu :-)

      Vymazat
  3. Tahle recenze mě docela překvapila. Mám přesně opačnou zkušenost. Krém mi neuvěřitelně odporně páchl po kozách, rozhodně nic co by vonělo jako Nivea. V podstatě se mi z jeho parfemace dělalo trochu zle a bylo nepříjemné ho každý den používat. Samotnými vlastnostmi mě taky nijak neuchvátil. Mám mastnou pleť, která se přes zimu mění v suchou. Právě na zimu jsem krém pořizovala, protože jsem na něj slyšela spoustu chvály. Nemůžu říct vlastně ani to, že by to byl dobrý krém, rychle se vsákl a fungoval na můj typ pleti. Ze zoufalství jsem si s ním pak už mazala i nohy jen abych se ho zbavila. To samé se mi stalo i s Ziaja krémem s mořskými řasami. Příšerná parfemace, efekt nic moc, dokonce myslím i dráždil oči. Takže taky použito na mazání nohou. Pak už jsem nikdy neměla odvahu cokoliv od Ziaji zkoušet a raději se držím Korejské a Japonské produkce s malými výjimkami. Tedy ze vzorků mě zaujali i nějaké krémy prodávané v Sephoře, ale dva tisíce za krém se mi prostě dát nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono bohužel neexistuje něco, co by sedělo všem. Já se teda přiznám že neumím moc dobře popsat vůně ale že by páchl po kozách říct nemůžu, nicméně zní to neskutečně vtipně. :DD Pro mě taky žádné skvělé úžasné vlastnosti nemá, je prostě obyčejný a pro mě funguje takže tak. Nedá se no, your mileage may vary.

      Vymazat
  4. Dobrý den já používám ziaja kozí mléko balzám na vlasy a jsem velí spokojená vlasy hebké pevné a sna se rozčesávání.

    OdpovědětVymazat
  5. Omlouvám se za chyby snadno se rozčesávání a jsem velmi spokojená.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.