RECENZE: TonyMoly Green Tea Soothing Gel

Když jsem objevila svůj holy grail lotion z TonyMoly The Chok Chok Green Tea řady bylo mi jasné, že u něj nezůstanu. Zelený čaj fakt můžu, ať už na pití, v krému nebo sheet masce. Nejdřív jsem uvažovala o koupi Green Tea krému, ale ne, já musím být extra a najít si něco méně populárního, něco co ještě nemám.

A tak jsem objevila Essential Soothing Gel. V k-beauty najdete několik stejně vzhlížejících gelů v 300 ml kulatých krabičkách za strašně málo peněz, ale skoro všechny jsou aloe vera, což mě moc nebere. U nás většinou najdete zklidňující gel jenom v podobě aloe gelu po opalování. Chladivé a zklidňující produkty jsou v Koreji zřejmě populární, ať už kvůli velmi horkým létům nebo beauty tipu, že se obličej má udržovat chladnější než tělo. (Po tom jsem moc nepátrala, ale slyšela to několikrát v beauty pořadech, idk.)

Celý název: TonyMoly the Chok Chok Green Tea Essential Soothing Gel
Velikost: 300 ml
Cena: 145 Kč na RoseRoseShop.com (+poštovné), ebay kolem 250 Kč bez poštovného


Popis produktu

The Chok Chok Green Tea Essential Soothing Gel has been created as an instant rescue for the skin, leaving it feeling calmer, cool and hydrated. This non-sticky formula made with 99% of naturally fermented green tea, is great for use on both face and body, instantly calming and replenishes tired skin with moisture!
Takže, okamžitá záchrana pro pleť, která zklidní, zchladí a hydratuje. Celkem skromný popis na rozdíl od předchozí recenze. Jako v celé Chok Chok Green Tea řadě je hlavní 100% extrakt fermentovaného zeleného čaje, který údajně tvoří 99% celého složení tohoto gelu.


 

Složení & obal

CosDNA analýza
Na CosDNA je složení jen jednou, ale porovnala jsem ho s obalem a je správně. Zelený čaj je logicky první, když dělá 99% produktu. Zbývající procento moc přecpané není. Za ním je olej z citronových semínek a růžového dřeva, stejně jako u Watery Lotion. Dohromady s čajem tvoří onu silnou, ale pro mě velmi příjemnou vůni, která je pro řadu typická. Po nich je alkohol v nějakém super malém množství, nějaká špetka kyseliny askorbové (vitamín C). Tím končí ty zajímavé složky.

9/2020 pozn.: Teď už je mi jasné, že jsem tehdy moc nechápala složení extraktů a jak se dá využít pro tyto zavádějící údaje. Rozhodně si nepředstavujte (jako já tehdy), že gel má skutečně 99% zeleného čaje a pouze 1% ostatních složek. V takovém gelu rozhodně je velké množství vody, ale není na seznamu složení, proč? Protože jedna z přesnějších variant, jak extrakt zapsat do složení, by mohla být: extrakt z čajových listů (suché listy nebo prášek + voda). Kolik vody přesně je obsaženo v extraktu použitém pro tento gel prostě nezjistíme. Vzhledem k ceně a množství si asi umíte představit, že ho tam moc není. Z vody, alkoholu a nějakého zahušťovadla pak lehký gel uděláte snadno.


Gel je v opravdu velké a těžké krabičce z pevného plastu. Pro představu se můžete podívat na instragram fotku mé routine. Taky tam uvidíte malinkou airless pumpičku, ze které gel používám na cestách. Krabička měla plastové mezi-víčko, které jsem tradičně vyhodila. Na rozdíl od jiných produktů ve velkém balení, TonyMoly gel se z něj používá dobře pokud ho máte kam bezpečně položit.



Použití

Stejně jako říká popis, gel je chladivý, nelepivý a lehce hydratuje. Malé množství se snadno rozjede velmi daleko, na fotce dole vidíte gel zhruba o velikosti většího hrášku a to mi vystačilo na celé předloktí. Vsákne se rychle a během schnutí dodává velmi příjemný chladivý pocit a hydrataci jako bych se právě opláchla vodou. To trvá asi minutku, poté se gel vstřebá úplně a, no, moc hydratace nenapáchá.
Gel je skutečně super lehounký, což se bude ráno v létě hodit jako extra vrstva, ale rozhodně to nedokáže nahradit žádný hydratační krok. Možná pro velmi mastnou pleť na ráno, nejsem si tím ale úplně jistá.

Takovýto gel se dá klasicky využít pro zklidnění červené, rozpálené či jinak podrážděné pokožky těla i obličeje. Jelikož u mě opalování vážně nehrozí, zatím jsem gel využila na umírnění podráždění z přehnané chemické exfoliace, po příliš drsném fyzickém peelingu, po řádění nad pupínky (nedá se) a pro ochlazení pleti když je mi horko. Taky jsem vyzkoušela dát si velmi silnou vrstvu jako chladící hydratační masku, která teda nakonec byla víc chladící než hydratační.


Zkrátka je to obrovská hromada osvěžujícího gelu, který se dá použít na tělo a nemusíte se bát dát si ho na obličej. Bohužel, obří obal není zrovna dvakrát přenosný například pro dovolenkovou skincare routine, a tak si budete pro přenášení muset najít jiný způsob. Můj je malá 10ml flaška s pumpičkou, kterou jsem naplnila pomocí sáčku s ustřihnutým rožkem.

Souhrn

+ obrovské množství za dobrou cenu
+ příjemný chladivý pocit, osvěžující
+ zklidní podrážděnou pleť
+ 99% zeleného čaje
+ vůně
+ lehký a nelepivý
- hydratuje jen velmi málo
Koupila bych znova? Ano!

Závěr:

TonyMoly Green Tea Soothing Gel je v podstatě jako klasické po opalovací aloe gely, jenom si nemusíte kupovat na tělo a obličej zvlášť, nelepí a má zajímavější složení. Taky bohužel nemá moc praktické a přenosné balení, takže je nutné gel přenést nejlépe do něčeho s pumpičkou. Chladí a osvěžuje podrážděnou pleť (sluncem či jinak), je velmi lehký a ultra rychle se vstřebá. Nedodává mnoho hydratace a u mě určitě nenahradil žádný hydratační krok, ale v létě jej zcela jistě budu používat jako extra vrstvu pod krém, protože je pleť po použití o něco svěžejší a klidnější.

6 komentářů

  1. This gel is currently on my wish list as well as other products from green tea and phytoncides (I think that's the name of this series if I'm right) series. It's sad that the hydration is not as great as they say but still it's a nice product :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yeah, I mean I would buy it again so it's worth it, if only for the soothing properties. The phyto-stuff line is also on my wishlist, though I'm not sure what exactly it contains lol. Overall I think TonyMoly came out with some very interesting lines of products. :)

      Vymazat
  2. Vyzerá veľmi fajn. Ani ja sa vôbec neopaľujem, som alergická na slnko, avšak v lete, na ochladenie po sprchovaní by som ho rada vyskúšala :)

    * Le blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  3. Momentálně potřebuju něco zklidňujícího a tohle vypadá jako dobrý tip. Asi se po něčem podobném podívám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, samozřejmě je to hlavně na zklidnění a ochlazení, kdybys chtěla něco co i zároveň hydratuje tak určitě hledej něco jiného. :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.