RECENZE: Missha M Magic Cushion


Ve snaze přesvědčit sama sebe, že cushion makeup je jen předražený kompakt s malým množstvím produktu jsem napsala příspěvek Zkoumání cushion kompaktů. Už na konci toho příspěvku jsem začala váhat o pořízení cushionu tak či tak. Ze zvědavosti.

Nakonec jsem skončila u cushionu od Missha, jelikož s jejich base makeupem už mám zkušenost. Tento cushion je ze řady M Magic s obalem s postavičkou z Line Friends, Brown.

Velikost: 15 ml + 15 ml refill
Cena: 355 Kč (ebay, prodejce ideaseller_kr)

O produktu

Co je vlastně cushion makeup se můžete dočíst v příspěvku zmiňovaném v úvodu. Podle českého Missha eshopu tento konkrétní cushion nabízí bezchybné krytí, pohlcuje maz, přilne k pleti a hydratuje. Podle mě docela zajímavá kombinace - pohlcuje maz a zároveň hydratuje, to se u nás v base makeupu moc nevidí.

Cushion se prodává samotný, samotný + refill nebo celý originální balení v krabičce s refillem a extra cushion puff. V porovnání s běžnými cenami cushion makeupu je to docela výhodný nákup. Odstín jsem zvolila no.23 a to po zkušenosti s odstínem 21 u BB krému, který na mě vypadal nějak... šedý. Vypadala jsem jako duch.


Složení

Water(Aqua). Titanium Dioxide (Ci 77891), Cyclopentasiloxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Trimethylsiloxysilicate, Glycerin, Peg-8 Dimethicone, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Niacinamide, Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclohexasiloxane, Iron Oxides (Ci 77492), Rosa Canina Fruit Oil, Persea Gratissima(Avocado) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Xylitol. Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Calophylum Inophylum Seed Oil, Bambusa Vulgaris Water, Cereus Grandiflours (Cactus) Flower Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Adansonia Digitata Fruit Extract, Oxygen, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cetyl Peg/Ppg - 10/1 Dimethicone, Peg-8, Magnesium Sulfate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Disteardimonium Hectorite, Stearic Acid, Alumina, Triethoxycaprylylsilane, Dimethicone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Silica, Boron Nitride, Peg-32, Dipropylene Glycol, Tocopherol, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Fragrance(Parfum), Iron Oxides (Ci 77491), Iron Oxides(Ci 77499)
CosDNA analýza / Skincarisma analýza

Prvních několik složek jsou UV filtry, nějaké ty hydratační látky a pak milion extraktů a olejů. Avokádový, olivový, slunečnicový olej, bambusová voda, extrakt z vilínu, a tak dále... Nejsem zvyklá používat base makeup s oleji a bála jsem se, že si s mou smíšenou pletí moc nesednou.

Použití

Cushion makeup se nanáší ťupkáním labutěnkou a dá se nanést více vrstev pro větší krytí. Cushion puff je taková tužší než puff od Innisfree, kterou používám s BB krémem, ale nanášení je pořád příjemné. Jedna vrstva stačí na lehké krytí a sjednocení odstínu pleti. Tady ovšem (stejně jako minule) musím upozornit na moji nezkušenost s hodnocením makeupu a zkusím se vyjádřit jak nejlíp to zvládnu: tento cushion mi nesedí podtónem. Já se v těchto kecech moc nevyznám, ale určitě mám olivovou pleť a nejspíš neutrální nebo chladný podtón. Nejspíš.

jedna vrstva, nejde až ke kraji obličeje pro srovnání tónu
Byla to první věc co mě praštila do očí - ačkoliv je odstín perfektní co se světlosti týče, teplotou je mimo a moje pleť je pak lehce oranžová. Těžko se to fotí, v denním světle to jde vidět lépe. Z mého base makeupu mi nejvíc sedí Mizon Snail Repair BB krém, který má podstatně chladnější barvu. 

Narozdíl od něj má Missha cushion finish podobnější mému makeupu od Rimmel, což bych nazvala jako "jde vidět, že máš makeup". Není to nic špatného, jen že ve srovnání s BB krémem to nevypadá zas tak přirozeně, ovšem poznáte to až s více vrstvami, kdy začne vypadat cakey. Zároveň je finish vcelku lesklý, což mám osobně ráda.


Výdrž je celkem fajn, ale žádná hitparáda. Určitě se cushion umí lépe vypořádat s mastnotou než Mizon BB a nějakých 6 hodin přežije celkem v klidu, obzvlášť na sušších částech obličeje. Opravdu je i lehce hydratační, ale doporučila bych jej tedy pro suché typy pleti? Ehhh, nó... M Magic cushion si moc neporadí se suchou texturou obličeje (příklad) nebo jemnými šupinkami. Přes svátky jsem byla nemocná a svou routine zanedbávala. Na unavenou, nemocnou a vysušenou pleť není tento cushion dobrá volba. Spíš takovou kůži zvýrazňuje než zahlazuje.

Souhrn

+ balíček s refillem a extra cushion puff
+ lehké až střední krytí
+ vydrží zhruba 6 hodin i na mastnějších částech pleti
+ pevný, kvalitní a roztomilý obal
+ lesklý hladký finish
+ SPF 50
~ na mě příliš teplý odstín
~ finish není tak přirozený jako u mého Mizon Snail BB krému
- nevypadá moc dobře na vysušené pleti
- mohl by vydržet dýl

Hodnocení

Missha M Magic je můj první cushion, který má příjemný lesklý finish a lehké až střední krytí. S více vrstvami začne vypadat trochu cakey, a proto nosím jen tenkou vrstvu. Navíc mi nesedí teplotou a vypadám s ním trochu oranžově. Jinak má takovou průměrnou výdrž a trochu i hydratuje, na ultra suché pleti je to ale prd platné a nebude to vypadat hezky.  Dneska to nechám bez hvězdového ohodnocení, když je to první cushion, ale asi bych ho nekupovala znova kvůli barvě a obsaženým olejům - já zrovna hydratační makeup nepotřebuji.

3 komentáře

  1. To balení je roztomilé :D ale barvou by mi asi taky neseděl
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Musím povedať, že s recenziou som spokojná! :D Objednala som si ho pred nejakým časom a už len čakám, kedy mi dôjde. Snáď sadne aj mojej pleti. Naposledy som skúšala All Day Cushion by Yadah a ani ten nebol zlý, akurát je drahší.

    * Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,
    od zítřka na webu https://www.misshashop.cz platí sleva 20% na vše, kromě zlevněného zboží!

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.