RECENZE: Holika Holika masky na tvář, ruce i nohy

Dnešní recenze je něco spešl - je trojitá! Velmi milí lidé z nového českého eshopu s korejskou kosmetikou Korean Beauty mi nabídli balíček masek Holika Holika k recenzi. ♥ 

Všechny produkty této recenze najdete na KoreanKosmetika.cz!

Je v něm jedna sheet maska na pleť z řady Before/After, konkrétně After Drinking Mask Sheet a pak dvě kuriozity: Baby Silky Hand a Baby Silky Foot Mask Sheet. Pravděpodobně jste na ně už při brouzdání obchody narazili, tak se u mě můžete podívat jak vlastně vypadají a fungují.

Sama jsem se nad nimi několikrát pozastavila jako nad "blbinami", které bych někdy chtěla zkusit. Budu k vám zcela upřímná, jsem skeptická co se týče tohoto typu produktů. Zároveň jsem ale zvědavá, mám vysušené ruce i nohy a přišla tato skvělá příležitost... tak jdem na to.

Holika Holika After Drinking Mask Sheet



Začnu s klasickou sheet maskou. Ve složení vás jako první trkne alkohol (což jde krásně s názvem masky), ale můj názor na něj už znáte. Na rozdíl od například Innisfree Green Tea masky z ní alkohol nejde ani cítit, voní tak typicky sheet maskově. Látka masky je pevná a příjemná, na můj obličej sedí velmi dobře kromě okolí nosu. Jestli se chcete pobavit, můžete se na mě v této masce podívat na instagramu. ㅋㅋ wooo~ první selfie na just skincare things! I'm a real beauty blogger now!

Esence je poměrně tekutá, ale ne úplně vodová jako třeba u Tonymoly I'm Real masek. Bylo jí tam tak akorát a v obalu skoro nic nezbylo. To taky znamenalo, že po 20 minutách byla maska kompletně absorbovaná. Je to ten typ sheet masky, který se vcelku rychle vstřebá a nechá pleť suchou (ve smyslu bez zbytků esence) a takovou pružnou, což se skvěle hodí když pak máte někam jít. Ačkoliv je maska after drinking, hodí se i before drinking.

Obecně jsem spokojená a neváhala bych vyzkoušet další. Cena na KoreanKosmetika je 55 Kč.

Holika Holika Baby Silky Hand Mask Sheet


Mám problém s produkty na ruce a to takový, že je všechny nesnáším. Ruce mám velmi suché, ale zatím jsem nenašla žádný krém, který by mi vážně vyhovoval a nebyl jenom "ehh dá se přežít". Buď jsou moc mastné, pomalu se vstřebávají, voní přehnaně uměle, lepí, předražené... Ocením jakýkoliv tip. Prosím. S takovouhle historií nebylo těžké, aby tato maska byla lepší než cokoliv co jsem na ruce kdy vyzkoušela.

V balíčku najdete dvě spojené rukavice, které se jen roztrhnou na dvě a dáte ruce dovnitř. V rukavicích jsou dva kusy tenké jemné sheet maskové látky nasáklé esencí. Pocit je to přesně takový, jaký si umíte představit, celkem vtipný. Rukavice jsou dost velké, ale moc mi to nepřekáželo v existenci, i když moje existence spočívala jen v hraní na počítači a vzhlížení jako ulítlá hospodyňka se strachem z bakterií.

Po 20 minutách jsem je sundala a měla jsem prsty samý varhánek, což nebylo extra příjemné. Také mi na rukou zbyla spousta krémové esence, kterou jsem rozpatlala všude možně. Výsledkem toho všeho byly ultra hebké hydratované ruce, což jsem tuhle zimu ještě nezažila, a vydržely tak až do druhého dne. Esence nelepí, není mastná a ani se nevstřebávala půl hodiny, jen asi minutku. Yes please.

Na eshopu mají tuto masku za 84 Kč.

Holika Holika Baby Silky Foot Mask Sheet


Tato maska je úplně stejná jako ta na ruce, jen ve tvaru obřích ponožek. Můj přítel z toho měl neuvěřitelnou srandu a já popravdě taky. Dá se v nich normálně chodit a dokonce jsem po chvilce zapomněla, že je mám a sundala je asi po půl hodině. Teď už jsem si musela opřít nohy než se esence vstřebala, což chvilku trvalo. Stejně jako ruce byly nohy hebké a hydratované.

Dokážu si perfketně představit, jak bych po celodenním chození někde přišla domů a hezky si lehla s touhle maskou na nohou. Pohoda, jazz, sheet masky.

Masku na nohy můžete pořídit také za 84 Kč.

Závěr

Sheet maska na pleť je fajn, pokud vám nevadí obsažený alkohol a preferujete lehčí, rychleji absorbované esence.

Masky na nohy a ruce jsou taková ta sranda, kterou si můžete navléct s kamarádkami u vína a sledování seriálů. Není to něco revolučního, co byste okamžitě museli mít, ale je to malý zážitek. Vzhledem k tomu, že tělová kosmetika je mnohem ekonomičtější, doporučila bych tyto masky buď pro body care nadšence nebo pro příležitostnou relaxaci.

Co se eshopu Koreankosmetika.cz týče, komunikace byla naprosto vynikající. Jako u všech českých obchodů jsou ceny obecně vyšší než při nákupu rovnou od korejských prodejců. Samozřejmě si platíte fakt, že nečekáte měsíc ale dva dny a komunikace nebude probíhat v lámané angličtině. Masky v této recenzi se ale cenově velmi podobají cenám na ebay: obě tělové masky stojí kolem 80 Kč a pleťová se prodává jen v setu po třech za 120 Kč.

That's all folks! Nadšenec tělové kosmetiky nebo ne, můžete svou ~sheet mask game~ povznést na vyšší úroveň. Je to sranda, k něčemu to i je, a skrz můj malý blog se mi pro vás podařilo vyzkoušet něco nového. Tak snad bude i zbytek roku takový. :)

12 komentářů

  1. Aaa... tak znova :D
    Mám dobrou zkušenost s měsíčkovým krémem Alverde. Jak si jinak myslím,že to není moc dobrá značka, tak tento krém miluju. Vůně (jako měsíčková Weleda pro miminka) je jemná, rychle se vstřebá, nelepí, příznivá cena. U krémů na ruce, jako u všeho jiného,je potřeba mazat pravidelně. Co myju nádobí ručně a mažu se několikrát denně, tak opravdu vidím a cítím rozdíl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nejsem zrovna fanoušek Alverde, ale podívam se, díky moc :)

      Vymazat
  2. Já krémy na ruce taky nesnáším, ten pocit upatlanosti mě většinou donutí si ruce během 10 minut jít znovu umýt. Podobně mi připadají úchylné dámy, které si třeba v kavárně sednou, vytáhnou "okcitánek" a začnou se masírovat až po lokty, protože pravá dáma hydratuje za všech okolností, že jo ;)
    Zatím jediný ruční krém, který jsem si snad i oblíbila (!!) je Etude House My Castle, http://musicalhouses.blogspot.cz/2014/12/etude-house-my-castle-hand-cream-review.html. Rychle se totiž vstřebá, zaschne a neprudí...a to je asi tak všechno, co po krému na ruce chci; )

    Na nohy, pokud bys měla někdy příležitost, vyzkoušej kůži sloupávající "ponožky", např.: https://sokoglam.com/blogs/news/14115277-the-review-smile-foot-peeling-by-the-faceshop. Sice si člověk několik dní připadá jako leproidní ještěrka v posledním tažení, ale výsledek je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha ježiš, toho jsem ještě nebyla svědkem, ale přesně jak říkáš - krásná vždy a všude. :DD

      Hmmm, ty domečky jsou tak cute až to bolí, múžu se zeptat kdes je kupovala?

      O foot peelingu jsem taky už slyšela, taky plánuju časem vyzkoušet. :D

      Vymazat
    2. Domečky jsem dostala, ale jdou koupit přes ebay: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xetude+house+my+castle&_nkw=etude+house+my+castle&_sacat=0 a občas se také objeví na Jolse.

      K tématu kam všude lze přiložit masku - mám doma "Sexy back patch" od It´s skin, ale ještě jsem nesebrala odvahu : )

      Vymazat
  3. Kedysi som si zo zvedavosti kúpila tie rukavice, ale nevedela som sa akosi odhodlať ich použiť, a časom som si aj nadávala, že načo som si takú krávovinu kupovala.
    Teraz som mala ale také obdobie, že čímkoľvek som si ruky natrela, aj tak boli stále suché, drsné, šupinaté, už som fakt nevedela, že čo s tým.
    Tak si vravím, nech je sranda a použila som tú rukavicovú masku. A paráda!
    Po prvom použití ešte vnútri ostalo veľa tej esencie, tak som rukavice opäť zbalila a použila ešte asi 2x.
    Určite kúpim znova.
    Lucc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně chápu ten pocit, že je to kravina. :D Tak to je fajn, máme podobný zážitek! Je fakt, že se k tomu člověk musí odhodlat a brát to jako srandu, přece jenom je to velká odchylka od klasického krému na ruce. :D

      Vymazat
  4. Ohledně těch krémů na ruce se mi dost osvědčil žlutý krém na ruce od essence. Nelepil, vstřebával se okamžitě, dělal dobře na ruce. Bohužel jsem ho nikde neviděla v obchodě, kupovala jsem ho na netu asi za 30 korun.
    Nosila jsem ho sebou v kabelce právě abych si mohla ruce natřít kdekoli a neměla je umaštěné ani ulepené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, ten jsem vyzkoušela. Možná ho i pořád někde mám, zkusím se po něm podívat, už je to dávno. Díky za připomenutí. :D

      Vymazat
  5. Ja som od Holika Holika mala tie také hydratačné "náprstníky". Určite vieš, čo myslím. Ale presne, ako si sa vyjadrila vyššie. To je skôr na také akoby bláznenie alebo čo, no účinok z toho veľký teda nebude.

    Môžem sa opýtať, máš niekde zhrnuté obchody, kde nakupuješ kórejskú kozmetiku online? Myslím teraz na Ebay-i, alebo nedala by si aspoň nejaké tipy, ktoré si pochvaľuješ? :) Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.