MINI-RECENZE: Innisfree No-Sebum Mineral Powder


Ano, vidíte správně, mini-recenze na makeup na blogu s názvem just skincare things. Rozhodla jsem se ji sem dát i tak. Jsem rebel.

Velikost: 5 g
Cena: 145 Kč, ebay prodejce: iamlove-shop (Jolse)




Nejsem na makeup zrovna expert, a tak je tohle jenom mini-recenze.

Složení na CosDNA.

První složkou je silica. Jeden z nejslavnějších sypkých pudrů MUFE HD Powder je čistě jen silica a nic víc. Údajně záleží na tom, jak jemně je minerál namletý, pak bude podávat lepší výkon. Samozřejmě jsou tu slavné případy, kdy špatně rozetřený silica pudr v kombinaci s blesky z foťáků vypadal jako mouka. Zkoušela jsem se vyfotit s bleskem několikrát a nic. Pravděpodobně je třeba ho na sebe naprášit spoustu a pak to ještě blbě rozetřít.
V pudru také najdete výtažek z máty a zeleného čaje.



Pod víčkem je labutěnka, která je jemná a fluffy. Je ovšem dost malá, stejně jako celý pudr, a vlezou se do ní pohodlně jen dva prsty. Pudr je pod plastovým víčkem s dírami a voní jako máta. To mi přijde zajímavé - osobně jsem nikdy neměla pudr, který by nějak voněl. Tenhle voní jemně mátou a hrozně mě to překvapilo.

Pudr je velmi jemně namletý a dobře se s ním pracuje. S tím jak mrňavá je labutěnka se dá pohodlně nanést i pod oči, občas ale použiju štětec. Většinou labutěnku vyjmu, zašrubuju víčko a krabičkou lehce zatřepu. Jo, už se mi povedlo trochu pudru vysypat do klína. To bych nebyla já....

Když to přeženete s pressed pudrem, zblízka to někdy vypadá dost otřesně. Innisfree pudr nechává daleko přirozenější finish, především pod očima. Skoro nejde vidět, že nějaký pudr mám. Kůže je pak neuvěřitelně jemná.


srovnání velikosti balení
Hlavní důvod jeho popularity ale také spočívá ve schopnosti udržovat matnou oil-free pleť. Já nejsem zapálený příznivce ultra matné mrtvé pleti. Mám ráda pro k-beauty typický healthy glow~~
Zároveň ale nechci mít do několika hodin mastné čelo a rozpuštěný makeup. Proto mi Innisfree pudr přijde geniální - při velmi malém množství propustí nějaký ten lesk, jen ho trochu zjemní. I tak se ale umí postarat o mastnotu.

Zhruba těch 8 hodin mi dokáže udržet čelo suché, pak už záleží na tom, v jakém stavu se moje pleť zrovna nachází. Pokud je dehydratovanější než normálně, produkuje více mastnoty a pudr to má těžší. Přesto zaručeně vydrží 8 hodin. Během dobrých dní (a dní, kdy použiji ráno BHA Power Liquid), vydržel i 11 hodin.

Nevím jak dobře bude fungovat na velmi mastné pleti, ale popularita tohoto pidi pudru svědčí o tom, že asi bude fajn. Za mě určitě palec nahoru, jediné mínus je poměr ceny k množství. Mně nejspíš těch 5 g nějakou chvilku vydrží, ale nevím jak těm s mastnější pletí. Innisfree prodává i 15 g verzi, ta se ale bude shánět o trochu hůř.

Tak, to je moje první makeup recenze! Snad vám nepřišla moc mimo téma blogu. Říkala jsem si - je to pořád korejská kosmetika, tak co? Řekněte mi klidně svůj názor v komentářích. :)

~ Nabi

9 komentářů

  1. Anó, chceme i makeup recenze! ~ :) Tenhle pudr vypadá super. Možná zkusím. Žádné nějakou dobu nepoužívám, protože jsou na mě ty naše moc "stay matte" :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okay~ :) Jojo tenhle je super, když se použije málo tak nevypadám matně a mrtvolně. :D

      Vymazat
  2. Makeup recenze na korejskou kosmetiku určitě! Tenhle pudr mám a je výborný, bezva jsou i Innisfree tužkové stíny nebo řasenky.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, objevila jsem tvůj blog a moc mě baví :)
    Korejskou kosmetiku miluju a moc mě tvůj blog baví..... hlavně jsem ráda, že se můžu inspirovat, když už nevím co bych si koupila :D
    Btw.: Tenhle pudr jsem měla a taky jsem si říkala, že je strašně malinkej.... no vydržel mi hrozně dlouho i když jsem ho používala denně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za opakování.. příště si to přečtu víckrát :D

      Vymazat
    2. Ahoj, to jsem ráda. :) Jo zatím taky vypadá, že výdrž bude dobrá. Jen je to nezvyk když člověk celý život používá ty klasické velké pudry. :D

      Vymazat
  4. Ahoj, mam podobný pudr od Misshy a taky si chvalim. Jen mě stal 400kc 😳

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já rovnou jela po tomhle, asi už ani alternativy hledat nebudu. :D

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.