RECENZE: Mizon Good Night White Sleeping Mask


Až dnes se konečně dostávám k recenzování produktu, který mám už od června. Je to sleeping pack od Mizon, Good Night White Sleeping Mask. Sleeping packy jsou přesně ta kategorie produktů, kterou najdete jenom v asijské kosmetice a nutí vás přemýšlet - k čemu to jako je? Potřebuju to?

Ve zkratce: sleeping pack/mask je okluzivní krém nebo gel. Jeho hlavní funkcí je vytvořit na pleti "ochranný obal", který zapečetí všechny předchozí skincare routine kroky, a udržuje pleť hydratovanou i přes noc. Ráno by vaše pleť měla vypadát svěží a ready.

Velikost: 50 ml
Funkce: whitening sleeping pack
Cena: 130 Kč, ebay, prodejce: beautynetkorea



O produktu



Já to prostě nechápu. To Mizon nemá nikoho ve své firmě, kdo by uměl normálně anglicky? White as snow comes onto your skin?!
Vždyť to vypadá jak přeložené google překladačem... Oh well. Alespoň se dá zhruba pochopit, co tím chtěl básník říct. Vesměs to pořád popisuje podstatu sleeping packů - buduje ochrannou bariéru, aby pleť neztrácela přes noc hydrataci. Tento pack navíc obsahuje niacinamide, mou oblíbenou whitening ingredienci.


Složení


Jako první dvě ingredience po vodě máme silikony. To jejich zásluhou umí tento sleeping pack tvořit na pleti bariéru a zabraňovat ztrátě vlhkosti. Pak už je hned niacinamide, což je sice skvělá zpráva, jenže nikde není uvedeno procento. :( Taky můžeme vidět hydratační klasicky jako glycerin, butylene glycol a kyselinu hyaluronovou. Je tam i alkohol, pravděpodobně pro zředění. Vzhledem k tomu, že je v krému tolik hydratačních látek před alkoholem, moc bych to neřešila.


Použití


Od minula tu máme změnu - produkt, jehož použití je lehké jak facka. Krém je v 50 ml tubě, ale prodává se i v 80 ml krabičce. Vybrala jsem tubu, protože byla levnější jsem samozřejmě nevěděla, jestli se mi pack bude líbit. Navíc je tuba z nějakého důvodu daleko dostupnější než krabička. Když si spočítáte cenu za 1 ml, tuba vyjde dokonce levněji (na ebayi).

Goodnight White pack má jen lehounkou vůni, které si možná ani nevšimnete. Konzistence je buď hustý gel, nebo gelový krém, nevím jak to nazvat co nejpřesněji. Při nanášení máte pocit, že je to spíš krém, protože vcelku slušně hydratuje. Do pár minut se ale vstřebá, zaschne a nezanechá žádný těžký pocit, jako gel.


Možná by nebylo tak od cesty ho přirovnat k Mizon Snail Recovery gelu. Oba dva jsou okluzivní gel/krémy, které rychle zaschnou a zapečetí všechny předchozí kroky. Tak jsem porovnala jejich složení - je velmi podobné, alespoň co se prvních několika ingrediencí týče. Zatímco Snail Recovery sází především na šneky a lehčí silikony, Goodnight White používá těžší (a více hydratující) silikon dimethicone dohromady s lehčím cyclomethiconem.

Takže, máme tu gel/krém, který uschne a zaručí, že si svůj běžný noční krém neutřete do polštáře. Co by měl dělat dál jsou dvě věci - rozjasnit pleť díky niacinamidu a udržet ji hydratovanou přes noc. Moje slabost pro niacinamide mě opět přemohla navzdory tomu, že už jej používám v jiných produktech. Nemůžu tedy říct, že by sleeping pack měl nějaký super rozjasňovací efekt.


Udržovat hydrataci umí, ale přijde mi, že to není nic extra. Pravděpodobně bych to poznala víc, kdybych měla pleť sušší. Mám suché jen tváře a na nich ráno jde poznat rozdíl. Určitě nejsou tak suché, jako když sleeping pack vynechám. Jenže když si dám obyčejný noční krém dostatečně dopředu, aby stihl zaschnout než si jdu lehnout, ráno mi tvář přijde hydratovaná téměř stejně.

Tak teď nevím - buď nemám vhodný typ pleti nebo tenhle sleeping pack nepodává takový výkon, jaký bych čekala. Nemůžu říct, že by byl špatný, rozhodně ne! Jenže ráno nevidím žádný podstatný rozdíl mezi ukončení routine krémem a tímhle packem. Často když jdu pozdě spát nebo se mi nic nechce, vynechám noční krém a dám si pack hned po esencích. Tak je to fajn, protože hydratuje dobře a uschne stokrát rychleji, takže můžu jít hned zalehnout.

Jsem tedy zmatená, Na jednu stranu dobrý krém pro normální/kombinovanou pleť. Na druhou stranu to má být sleeping pack, který by měl dělat víc než to.


Souhrn

+ středně hydratační (vhodné pro normální a smíšenou pleť)
+ niacinamide
+ rychle se vstřebá, snadné použití
+ cena
- nevidím ráno žádný rozdíl mezi tímto sleeping packem a obyčejným nočním krémem
- nepozoruji žádné ~ rozjasnění pleti ~

Hodnocení

Možná jsem od Mizon Good Night White Sleeping Mask čekala až příliš po všech těch doporučeních a skvělých recenzích. Není na něm nic výrazně špatného, ale ani nic výrazně skvělého. Je dobrý, ale ne úžasný. Třeba kdybych měla sušší pleť a méně brightening produktů, pocítila bych větší rozdíl. Good Night White Sleeping Mask je dobrý krém, který je hlavně levný a stojí za vyzkoušení, ale třeba se stejně jako já od něj spíše odrazíte a půjdete dál.



 ~ Nabi

2 komentáře

  1. Mám ho na cestě, tak uvidím. Když tak ho přibalím sestře pod stromeček :D Já koukala na [TONYMOLY] Intense Care Dual Effect Sleeping Pack, který je ve 100ml a vlastně pak vychází na stejno jako Mizon. Ale protože jsem brala i další produkty od Mizonu (zase pro/od Ježíška) tak jsem nechala Tonymoly na příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se na něj dívala, ale nepřišel mi tak zajímavý. Mám slabost pro všechny tyhle whitening niacinamide věci. .____. Příště si buď koupím obyčejný krém nebo se taky podívám po nějakém 100 ml balení.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.