Sheet masky - tipy & triky

Nejdřív se omluvím za skoro měsíční mezeru v příspěvcích. Blog rozhodně jede dál, jenom se mi nahromadila spousta věcí a nějak nebyl čas. Ale teď jsem zpět!

Jakožto neodmyslitelná součást korejské kosmetiky, sheet masky už byly tématem článku Sheet masky a jak je vybrat. Pokud jste nečetli, klikejte! Teď vám přináším několik tipů ohledně jejich nákupu a používání, aneb jak z nich dostat maximum.


Kde sheet masky nakupovat

Odpověď je na první pohled prostá - všude. Každá značka má svoje sheet masky a každý k-beauty obchod je má. Jak jsem psala v předchozím sheet mask článku, problém je v jejich ceně. U všeho je třeba zaplatit poštovné. Masky za 18 Kč se tím pádem dostávají na dvojnásobek i trojnásobek ceny.

Na e-shopech s poštovným podle váhy jako je RoseRoseShop nebo TesterKorea najdete sheet masky za jejich pravou cenu, což je většinou kolem 1000 jihokorejských won = cca 21 Kč a více. 30 Kč je ideální cena. Osobně nevidím důvod dávat za masky o moc víc. Samozřejmě masky váží nějakých 25 g a z poštovného vám vylezou oči z důlků.

Jelikož se tam měří poštovné podlé váhy od - do a vám ještě zbývá nějaký ten gram, můžete si to doházet sheet maskami. Příklad: váš nákup váží 203 gramů, tudíž jste nyní v kategorii 200 - 300 g. Takže do těch 300 můžete přidávat masky a poštovné zůstane stejné, dokud nedosáhnete váhy 301 g, čímž se přehoupnete do kategorie 300 - 500 g. Tyhle kategorie jsou vymyšlené, tak si nezapomeňte pořádně prohlédnout shipping tabulky!

Druhá možnost je nákup masek tam, kde je free shipping. Tím se cena za poštovné přičte do ceny produktu a na tomhle principu operuje ebay a Jolse, odkud nakupuju masky ... a ostatně všechno jiné taky. Ebay prodejci i Jolse mají často slevy, takže si všechny masky o které máte zájem přidejte do watch listů/wish listů a čekejte.

Z ebay mám téměř všechny svoje masky. Prodávají se nejčastěji v setu tří za 70 - 100 Kč. Občas se dá narazit na velké sety třeba po 7 či 11. Pak stačí vydělit cenu počtem masek, doufat že to bude kolem 35 Kč a méně a tramtadadá, můžete objednávat.
Nevýhoda je, že když z nějaké řady chcete vyzkoušet tři různé masky, mnoho prodejců tuto možnost nenabízí a můžete objednat jen tři stejného typu. Nicméně to vám stačí na to, abyste masku mohli dobře "poznat" a popřípadě vyzkoušet i jiné druhy.

Tipy & triky

Dejte pod ni toner

Už jsem o tomhle psala v recenzi Hada Labo Lotion (zde!). Vlhká kůže umí lépe "nasáknout" další produkty, což je pointa velké spousty tonerů, především těch asijských. Hada Labo Lotion je v tomhle ovšem expert díky speciálnímu složení, více si přečtěte v recenzi. Pokud tento lotion nevlastníte, i trochu obyčejného toneru vaší pleti pomůže vstřebat esenci z masek o něco lépe.

Schovejte ji do ledničky

Když je vám horko, neexistuje nic lepšího než studená sheet maska z ledničky. Pár minut před otevřením balíčku ji nechte v lednici. Chladivá maska zklidní horký obličej i nervy.

 

Otestuje si esenci dopředu

Máte-li citlivou kůži a bojíte se podráždění/vyrážek, je jednoduché vyzkoušet esenci předem. Ustřihněte rožek balíčku a vymáčkněte dost esence pro testování. Natřete si esencí problematickou část obličeje. Alergie a podráždění se projeví téměř okamžitě nebo do hodiny.

 

... a pak si ji schovejte na pozděj

Tenhle tip je můj oblíbený. Schovejte si prázdnou krabičku od krému nebo podobnou uzavíratelnou nádobku. Ustřihněte část balení masky tak, aby se dala esence pohodlně vymačkat ven a uchovejte si ji v krabičce. Většina masek má esence až příliš a vyhodit ji je veliká škoda! Můžete ji pak využít v silné vrstvě jako hydratační masku nebo ji používat v tenkých vrstvách jako běžnou esenci.

 

Upravte si tvar

Nebojte se upravit tvar masky. Některé levnější (např. TonyMoly I'm Real) jsou tak tenké, že jdou rovnou pohodlně trhat. Dražší pevnější masky bude třeba upravit nůžkami. Většinou masky střihám kolem nosu a očí, kde jsou často napnuté a vůbec se nedotýkají kůže.


Snad vám tyhle tipy pomůžou k lepšímu sheet maskování! Taky slibuju, že už nenechám mezi příspěvky tak dlouhou mezeru. Snad.

~ Nabi

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.