Recenze: Kose Softymo Deep Cleansing Oil

Najít čistící olej, který mi neucpe póry, pokus číslo dva! Teď jsem pro změnu sáhla do japonské kosmetiky pro olej od Kose Softymo.

Velikost: 230ml
Funkce: čistící olej
Cena: cca 250 Kč na ebay


O produktu


Jak už to u japonských produktů bývá, najít aktuální složení a popis je hrůza. Z těch pár vět co jsem našla různě po eshopech a s mou špatnou japonštinou se dá říct asi toto: jedná se o klasický čistící olej, který po přidání vody vytvoří emulzi. Ta se pak dá smýt a nezanechá na pleti ani stopu mastnoty. Vhodný pro odstranění i voděodolných produktů, včetně řasenek a opalovacích krémů.

Tohoto oleje existuje hned několik verzí, tato má údajně čistit více do hloubky a tahat nečistoty z pórů, proto slovo deep v názvu.


Složení

CosDNA analýza / Skincarisma analýza

Nejnovější záznam na CosDNA je z roku 2014, ale snad se nic nezměnilo. Hlavními oleji jsou olej z rýžových otrub a minerální olej. To byl můj důvod pro nákup tohoto oleje, jelikož minerální olej (ve formě dětského oleje) používám pro oil cleansing už přes rok. Nevsakuje se do pleti, takže příjemně klouže a nedře, na rozdíl od oleje Balea, který je založený na slunečnicovém oleji. Taky mi nedráždí oči a neucpává póry, tudíž pro mě ideální volba.

Mimo to se ve složení nachází glycerin, olej z jojobových semínek a pomerančový olej. Ten poslední dává Kose oleji dost výraznou citrusovou vůni, která je mi osobně příjemná, jelikož nevoní uměle.


Použití

Balení je takové standardní, není na něm nic extra, jenom ta pumpička by mohla být o něco pevnější. Jedno zmáčknutí vystačí perfektně na celý obličej. Jak už jsem zmínila, minerální olej klouže po pleti a nevstřebává se, takže použití je nanejvýš příjemné.

Na obalu je naspáno, že olej rozpustí i voděodolný makeup, který skoro vůbec nenosím a testovala jsem to jenom na voděodolných tužkách na oči. Jinak se všechen normální makeup rozpouští jedna báseň. Po krátké masáži si namočím ruce, a olej se přemění na mléčně zbarvenou emulzi. Ta se dá umýt vodou a po oleji není ani stopa.

Pleť je hebká a čistá, makeup je kompletně pryč. Četla jsem, že některé lidi tento olej vysušuje (údajně díky rýžovému oleji?), ale u mě tomu tak není. Také můžu po více jak měsíci používání s čistým svědomím říct, že mi neucpává póry a tedy neskončí jako čistič štětců. vrhá zlý pohled na Balea olej


Shrnutí

+ cenově výhodný
+ velké balení
+ příjemná pomerančová vůně
+ účinně odstraňuje makeup
+ klouže po pleti a nedře
+ pleť je po použití super čistá ale nevysušená
+ neucpal mi póry


Hodnocení

Všehovšudy si nemám na co stěžovat. Kose Softymo Deep Cleansing Oil jednoznačně funguje a nezpůsobuje mi žádné problémy. Ovšem ještě nehodlám zanevřít nad ostatními oleji a prohlásit Kose Softymo olej za holy grail, nebráním se zkoušení dalších olejů.


březen 2017: Po dlouhém rozhodování a hledání jsem se nakonec rozhodla koupit tento olej podruhé. Mnoho japonských produktů prodává náplně za výhodnější cenu, takže tento balíček s olejem stál jen 190 Kč na ebay. Ačkoliv jsem chtěla vyzkoušet jiný, tento měl stále pro mě nejlepší složení a poměr cena/množství. Vypadá to, že se prozatím nebudu vrtat v něčem, co funguje.


listopad 2017: jó, druhý refill. Pořád u tohoto oleje zůstávám. Tentokrát mě refill vyšel na 215 Kč, což není o moc víc, ale přece jenom už se to začíná blížit ceně celého produktu. Uvidíme jak to bude do budoucna.

8 komentářů

  1. Ahoj, to vypadá zajímavě, přínosné recenze. Když se zabýváte složením, nezkoušela jste nějaký mycí olej např. od ATOKu, či Nobilis Tilia? Já mám tedy zatím Sensai olej, funguje a krásně voní, ale je moc drahý.. Japonská kosmetika je mi sympatická - jak Vy ji vidíte v porovnání s korejskou kosmetikou?
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, bohužel tyto značky neznám.

      Podle mě nejde takto srovnat japonskou a korejskou kosmetiku jako celek, osobně to vůbec neřeším a prostě si jen vybírám produkty, které jsou mi sympatičtější. Tento olej jsem si původně koupila díky dobrým recenzím a dobré ceně za velké množství, nedávno jsem si jej objednala znova (teď jsem to přidala k recenzi) a asi u něj nějakou dobu zůstanu.

      Vymazat
  2. Díky za odpověď, pokud u tohoto oleje zůstáváte, je to dobrá známka) S tím srovnáním jsem měla na mysli spíš jejich filosofii přístupu k Skincare.. Přišlo mi, že zatímco Korejky se snaží o mnoho různých cílených kroků, Japonsko je spíš pro jednoduchost. Ale samozřejmě jen hádám.
    Každopádně se těším na další recenze. Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj.

    Chtěla jsem se zeptat na odličování s hydrofilními oleji od Saloos... Jsou dostačující na odlíčení make-upu s vysokým SPF v případě problematické pleti? Konkrétně tedy tea tree-manuka nebo tea trea-lemon? Nemáš prosím zkušenosti?

    Děkuji.


    Z

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmito oleji zkušenost nemám a nedokážu posoudit. Rozhodně to ale nebude stejné jako oleje co používám já. Je jich jen 50ml a podle instrukcí tady: http://www.saloos.cz/cz/shop/hydrofilni-odlicovaci-oleje/tea-tree-manuka-35/#middle se i úplně jinak používají. Takže opravdu netuším jak moc dobře můžou fungovat ve srovnání s oleji z Asie.

      Vymazat
  4. Konečně jsem se po vyplácání oleje od Astridu dostala k tomuhle od Kosé (používám ho teď asi měsíc a půl). A musím se přiznat, že jsem lehce zklamaná. Zaprvé mi úplně nesundá oční makeup (což by měl, alespoň podle toho, co jsem se dočetla v různých recenzích) a zadruhé mi nejde tak dobře smýt - je to lepší než ten olej od Astridu, ale taky to není žádná sláva a spotřebuju na to docela dost vody. Každopádně až na tyhle dvě chyby je fakt super (poměr cena výkon je zatím nejlepší, co jsem našla), tak teď nevím, jestli hledat dál nějaký lepší, nebo zůstat s výhradami u tohoto :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lol tak to je zajímavé, mně sundává makeup i na očích úplně perfektně. většinou si tam prostě podržím prsty a je hotovo. :D

      Vymazat
  5. Jo, chce to trochu experimentovat. Co se týče toho očního makeupu, tak mu prostě musím nechat víc času a víc "promasírovat". A třeba na moje šílené flitrované makeupy je tenhle olej úplně super. Jinak, pokud jde o smývání, tak ho teď používám jen v kombinaci s Lirene gelem, nebo ve sprše a s umytím pak nemám problém.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.