Recenze: Bioré UV Aqua Rich Watery Gel


Přišel čas, milé dámy. Je čas na recenzi mého prvního japonského opalovacího krému, který je naprosto něco jiného, než co si pod opalovacím krémem představujete.

Celý název: Bioré UV Aqua Rich Watery Gel SPF50+ PA++++
Velikost: 90 ml
Funkce: opalovací krém pro denní nošení pod makeup
Cena: cca 250 - 300 Kč na ebay
Hlavní tahák: super lehká konzistence vhodná pod makeup i pro mastnou pleť, SPF 50

O produktu

Jak už jsem vám tady říkala, asijské opalovací krémy jsou formulované trochu jinak. V Japonsku a Koreji je běžné nosit SPF každý den, takže krémy musí být lehké, vhodné pod makeup a různé typy pleti. U nás je opalovací krém spojený víceméně jen s dovolenou u moře či dlouhým pobytem venku na slunci, kdy hrozí spálení. Proto je u nás většina snadno dostupných krémů mastná a těžká.

Ve zkratce je na obalu Bioré krému napsáno zhruba toto:

Jedná se o opalovací krém lehký jako voda.
Nezanechává lepkavý povlak a nevysušuje pleť, naopak udržuje ji hladkou a hydratovanou díky kyselině hyaluronové a „mix citrus essence“, ať už to je cokoliv.
Má čerstvou citrusovou vůni.
Je vhodný na pleť i tělo.
Je vhodný jako podklad pod makeup.
Není odolný vůči vodě, potu nebo kožnímu mazu.

Složení

CosDNA analýza
Pořadí je lehce přeházené, první má být voda, pak ethylhexyl a pak alkohol. Nicméně, jsou to jediné ingredience v angličtině, které platí pro formuli vydanou letos, a taky je to celkem jedno.

Analýza není zrovna růžová, nebo v našem konkrétním případě spíše zelená. Hned u prvního UV filtru je číslo 6 na stupnici bezpečnosti a najdeme tam spoustu dalších ingrediencí s vysokými čísly, jako jsou parabeny.

Po kratším zkoumání jsem zjistila, že ona vysoká čísla jsou tam kvůli pár testům, kdy tyto látky nebyly ve velkém množství zrovna pleti prospěšné. Údajně jsou v tom malém množství, ve kterých se používají v kosmetice, naprosto bezpečné.

Najdeme tam i několik mastných alkoholů jako stearyl alcohol či butylene glycol. Tyto alkoholy jsou bezpečné a hydratují pleť, nicméně mohou ucpávat póry u lidí s nízkou tolerancí na mastné alkoholy. Mně osobně nic nedělají a jsou ve spoustě jiných produktů, které denně používám.

Pro mnoho lidí je ovšem problémová přítomnost toho „běžného“ alkoholu. Opravdu jsem se divila, že je tento opalovací krém tak neuvěřitelně populární navzdory jeho ne-zrovna-perfektnímu složení. Jenže naředit opalovací krém není jenom tak, a alkohol je levný a velmi efektivní. Mastné alkoholy navíc podstatně zmírňují vysušování, které by mohl způsobit.

Použití

Balení je velmi elegantní. Praktické otvírání je perfektní pro konzistenci tohoto „gelu“. Nenazvala bych to zrovna gelem, protože se jedná o takové lehounké tekuté mléko. 

Konzistence je opravdu řídká až vodová, což jsem v životě u opalovacího krému neviděla. Aplikace na pleť je jako procházka růžovým sadem (samozřejmě s opalovacím krémem). Žádná mastnota, žádný bílý film, žádné půlhodinové čekání až se milý krém laskavě vstřebá, abych mohla jít do práce. Prostě se lehounce rozetře, vsákne a hotovo. Pleť je hebká, skoro matná a ready na makeup.

http://
Pro srovnání jsem dala opalovací krém Astrid označený jako pleťový vedle Bioré. Můžete zde jasně vidět rozdíl v hustotě.

Během roztírání ovšem ucítíte to složení - alkohol maskovaný citrusovou vůní. To už můžou znamenat dva problémy pro ty z vás, co nesnesete ani vůně, ani alkohol. 

Co je velmi důležité si uvědomit je, že tohle není opalovací krém pro „dneska budu celý den venku na slunku“. Tohle je opalovací krém pro „dneska budu venku všehovšudy tři hodiny, protože jdu do práce a na nákup“. Bioré Watery Gel není voděodolný a ani neobstojí před potem. Samozřejmě tato fakta přispívají jeho kosmetické eleganci, protože voděodolné krémy se nanáší podstatně hůř.

Tohle je tedy krém pro každodenní nošení - a ne každý den je potřeba mít voděodolný opalovací krém. Jdete si sednout ven na kafe s kamarádkami? Proč ne. Jedete na celodenní výlet někam ven během krásného letního slunečného dne? Ani omylem.

Bioré ale má i voděodolnou verzi - UV Perfect Face Milk (CosDNA).

Shrnutí

+ lehká konzistence, vhodná i pro velmi mastnou pleť
+ nemastný
+ vstřebává se téměř okamžitě
+ relativně matný finish (záleží na množství)
+ velmi elegantní a příjemný na používání
+ navzdory přítomnosti alkoholu nevysušuje ani nedráždí pleť
+ SPF50
+ na japonský krém dobrý poměr ceny k množství
- alkohol, a jde ho dost cítit

Hodnocení

Bioré UV Aqua Watery Gel je nesmírně populární každodenní opalovací krém navzdory jeho složení, které nesedne každému díky přítomnosti několika potenciálně dráždivých látek. Složení je ovšem jeho jediné mínus. Příjemná aplikace mi šetří čas i nervy a jsem s ním vcelku spokojená. Možná se poohlédnu po něčem s jemnějším složením, možná se k němu po vypotřebování vrátím, kdo ví.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.