Recenze: Hada Labo Gokujyun Lotion


Dnes se podíváme do japonské skincare - a určitě ne naposledy. Hada Labo je populární značkou v Japonsku i v USA. Jejich Gokujyun řada je zaměřená na hyaluronovou kyselinu a intenzivní hydrataci. Už asi tři měsíce každý den používám jejich lotion, což je jako toner, ale ne tak docela.


Celý název: Hada Labo Gokujyun Super Hyaluronic Acid Lotion Moist
Velikost:
170ml
Funkce:
japonský lotion/toner
Cena:
cca 300 Kč na ebay
Hlavní tahák:
super hyaluronová kyselina


O produktu



Z obalu jsem toho přečetla jen málo, takže jsem hledala na internetu. V japonské skincare moc nenajdete tonery jako u nás. Něco hodně podobného ale najdete pod lotion, což normálně označuje pleťové mléko/lehký krém jak u nás, tak v k-beauty. Japonské lotion produkty jsou vodové jako toner, ale jejich hydratační schopnosti jsou o něco lepší.


Nicméně jejich podstata spočívá v přípravě pleti na další skincare kroky. Konkrétně tento lotion se chlubí super skvělými hydratačními vlastnostmi, ale o tom až u složení. Vzhledem k tomu, že se jedná o toner ne-toner, kdy ho používat? V japonské skincare je na místě hydratačního toneru, tedy po čištění a před séry/esencemi/krémy, což dává perfektní smysl. Samozřejmě můžete ho dávat pod váš běžný hydratační toner, čímž byste jej teoreticky měli nakopnout k ještě větší hydrataci.


Složení


Water, Butylene Glycol, Glycerin, Disodium Succinate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxyethycellulose, Methylparaben, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Succinic Acid

CosDNA analýza / Skincarisma analýza

Hada Labo hydratující řada, z které je tento lotion, se pyšní něčím co nazývají „super hyaluronic acid (SHA)“. Aniž bych šla až moc do chemie, asi jste o kyselině hyaluronové slyšeli, protože je skoro ve všech hydratačních produktech. Umí totiž nasávat vodu z okolí (a dalších skincare produktů) a udržet ji v pleti, čímž přispívá její hydrataci. SHA je komplex 3 „verzí“ hyaluronové kyseliny, která má tuto vlastnost posílenou a navíc ještě tvoří bariéru, aby zabránila vodě následně z pleti unikat. To alespoň tvrdí výrobce.


Použití

Uznávám, že jsem chvilku googlila, abych věděla, jak se tedy Hada Labo lotion správně používá. Japonské lotion produkty nalejete do dlaně, rozetřete a vklepete do pleti. Hada Labo má dokonce balení ze kterého produkt vyloženě kape - 3 až 4 kapky stačí na celý obličej.


přizpůsobeno pro kapání produktu

Jedná se o bezbarvou tekutinu bez vůně, která po rozetření v dlaních je zvláštně mazlavá a roztírá se stejně snadno jako krém. Do pleti se vsákne téměř okamžitě. Na mé dehydratované pleti naprosto cítím, jak se nasává hydratací. Obzvlášť když pak na to jdu plácat další produkty, mám pocit, že ráno moje pleť vypadá živější. To je velký problém dehydratované pleti – vypadá mdlá a bez života. Troufám si říct, že Hada Labo lotion mi s tím hodně pomáhá.


Vždycky poznám dny, kdy si ráno nebo večer zapomenu lotion dát. Přijde mi, že mám ten den podstatně mastnější čelo než normálně, a to díky nedostatku hydratace.


Hada Labo lotion má opravdu výrazný vliv na absorpci ostatních produktů, ale hlavně sheet masek. Nejdřív jsem se o tom dočetla při googlení. Dáte si lotion před sheet maskou a maska vám po hodině odpadne suchá s esencí kompletně vysátou vaší pletí. Vyzkoušela jsem to sama a nemůžu to vynachválit. Mám teď pocit, že sheet masky využívám do poslední kapky.



Shrnutí

+ viditelně ovlivňuje hydrataci mé pleti
Pleť není přes den tak mastná a vypadá celkově živější.


+ stačí pár kapek
Balení má 170 ml. Používám ho už tři měsíce dvakrát denně a ubylo jen pramálo. Poměr ceny k velikosti balení je tedy vynikající.


+ vylepšuje sheet masky
Masky jsou skvělé samy o sobě, ale Hada Labo lotion je dělá ještě lepší.



Hodnocení

Nemůžu najít nic, co by mi na Hada Labo Gokujyun Lotion vadilo. Je to první čistě hydratační produkt, který ovlivnil úroveň hydratace mé pleti tak, že to šlo poznat. Na jedno použití stačí tak málo, že mi jedno balení vydrží opravdu dlouho. Až z něj ale dostanu poslední kapku, nebudu váhat a objednám jej znova. Pro mě jasný holy grail.

léto 2019: Pořídila jsem si cestovní 30 ml flašku a pořád jsem přesvědčená, že tohle je jeden z nejlepších asijských tonerů.
léto 2022:  Další nová flaška. Začínám být přesvědčená, že ostatní tonery jsou ztráta času.


11 komentářů

  1. Tenhle lotion vypadá hóódně zajímavě. Už pár dní přemejšlím, čím hydratovat pleť před krémy a jestli existuje toner v nějaký hustší konzistenci. Jestli to dobře chápu, tak v případě, že provádím "megaroutine", bylo by to: double cleansing->pore toner->BHA->AHA->LOTION->(hydratační toner vypustit?)->sheet mask->essence/ampule/sérum/pleťový olej/krém/sleeping pack apod.? Nevím, jestli jsem to správně poskládala :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poskládané je to perfektně, ale taková routine by byla fakt přehnaná. :D Hydratační toner podle mě není třeba vypouštět. Ten svůj dávám občas když si vzpomenu normálně na tenhle lotion. Přijde mi, že takhle hydratuje stokrát víc než normálně.

      Vymazat
    2. No já mám asi 3 verze různě poskládaný z vybraných přípravků - opravdu to není myšleno všechno najednou :-D Tak jo, díky za radu, zkusím používat i s hydratačním tonerem. Ale lotion objednám nejdřív příští měsíc. Květnová volba padla na ampuli.

      Vymazat
  2. ahoj, mám takový blbý dotaz :D Mám objednané cosrx whitehead liquid a nevím jak to používat, kolikrát týdně cca a před jakými kroky - zatím mám routine: Hydrofilní olej saloos----cosrx good morning cleanser-----tady bude scinic all in one honey ampoule-----bio aroma krém
    opravdu nevím, ač se na to snažím přijít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://justskincarethings.blogspot.cz/2016/01/chemicka-exfoliace-2-pouziti.html

      ;)

      Vymazat
  3. Vcera som narazila na Tvoj blog, precitala drvivu vacsinu clankov a musela som sa velmi ovladat, aby som hned vsetko neobjednala :o))))....tak aspon tuto vecicku uz mam na ceste, kedze moja plet nema nikdy dost hydratacie.

    OdpovědětVymazat
  4. Urcite dam vediet, ci sme kamosi :o)).

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, pises že je to bezbarve. Tím myslíš bílé nebo průhledné?

    OdpovědětVymazat
  6. Prosím, má někdo srovnání s verzí, kterou prodává dm drogerie?
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.