Recenze: Benton Snail Bee High Content Essence


Chystám pro vás spoustu nových recenzí a začnu s produktem, který mám už od ledna. Benton Snail Bee High Content Essence je esence, která se pyšní svým složením jak žádná jiná. Bohužel, není ze "snailbees" ale obsahuje jak šnečí filtrát, tak včelí jed a mnoho, mnoho dalšího.

Velikost: 60 ml
Funkce: esence pro problematickou pleť
Cena: kolem 300 Kč na ebay, 350 - 400 Kč na eshopech (16.10.2016 - Benton před nějakou dobou upravil cenu svých produktů, esence nyní stojí skoro 500 Kč na ebayi)
Hlavní tahák: filtrát z hlemýždího sekretu, včelí jed, EGF, aloe, arbutin...
 Holy grail:   urychluje hojení akné

O produktu



Benton Snail Bee High Content Essence je lehký gel naprosto přecpaný vynikajícími ingrediencemi všeho druhu. Jedná se o mix složek, které mají dohromady podporovat hojení kůže, bojovat proti vráskám, zesvětlovat jizvy po akné a zklidňovat zanícení a podráždění.
Evidentně má tenhle produkt dělat všechno, co by si člověk s problematickou pletí mohl přát. Zdá se to až lehce nereálné.



Složení

Snail Secretion Filtrate (90%?), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Arbutin (2%), Human Ogliopeptide-1 (EGF), Bee Venom, Plantago Asiatica Extract, Laminana Digita Extract, Dios Pyros Kaki Leaf Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Ulmus Campestris (Elm) Extract, Bacilus Ferment, Azelaic Acid, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Butylene Glycol, Beta-Glucan, Betaine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Cross Polymer, Adenosine, Panthenol, Allantoin, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Arginine
CosDNA analýza / Skincarisma analýza

Tenhle seznam ingrediencí je fakt neuvěřitelný. Při googlení jsem narazila na tvrzení, že šnečího filtrátu je v této esenci až 90% procent. Ovšem držím před sebou obal, na kterém je uvedeno jen procento arbutinu, rozjasnňující "whitening" látky. Ať už se tedy jedná o 90% nebo ne, šnečí filtrát je zde použit jako základ pro tuto esenci místo vody. Ano, čtete správně.

EGF (zkratka pro Epidermal Growth Factor) jsou molekuly, které pomáhají obnovit poškozenou kůži v ránách nebo popáleninách. To je spíše jejich využití v medicíně, ve skincare podporuje hojení drobných ran v podobě akné. Bee venom - včelí jed také podporuje hojení ran. Dále tu najdeme extrakt z bílé břízy (willow bark), přírodní zdroj kyseliny salicylové. Kyselina azelaová (azelaic acid) je také efektivní na léčení akné.

Samozřejmě pokud máte alergii na včelí jed, držte se od těchto produktů na míle daleko!


Použití

Jelikož se jedná o esenci, přichází na řadu po hydratačním toneru a před séry/ampulemi/krémy. Je to lehký gel, který se snadno roztírá a rychle se i vstřebá. Proto je esence vhodná i ráno, nemusíte vůbec čekat na její vstřebání. Také musím zmínit skvělé balení, které je nejen malé, ale i šikovné. Pumpička dovoluje perfektně kontrolovat množství esence, kdybyste ji chtěli používat jako spot treatment. Jedno plné zmáčknutí stačí na celý obličej.



Nejdříve jsem ji používala jen večer, pak už dvakrát denně. Není nijak extra hydratující, takže to nebyl ten důvod. Benton Snail Bee Essence je totiž velmi dobrá na akné. Teď mluvím o druhu akné, kdy máte zanícené červené pupínky, na to tahle esence zabrala úplně nejlíp. Při používání v kombinaci se Scinic Honey AIO ampulí jsem mohla po asi dvou měsících jít ven jen s korektorem, bez makeupu. Tohle je byl pro mě absolutní zázrak, samozřejmě do té doby, než jsem začala s CosRX AHA 7. S pomocí Scinic AIO a téhle esence ráno i večer to pomalu ale jistě přežívám.

Musím uznat, že první měsíc každodenního používání jsem nezaznamenávala žádné změny. Po dvou měsících už ale bylo jasně vidět, že nové pupínky se hojily podstatně rychleji a zbytky starého akné bledly rychleji než normálně. Popravdě ale rychlost blednutí jizev připisuju spíše Scinic ampuli, kterou jsem nepřestala používat ani když akné ustalo.

Během mých lepších dnů jsem esenci přestala používat. Přišlo mi, že když není žádné akné, které by hojila, není moc potřebná. Teď když po každém použití AHA jdu spát s panickou hrůzou co budu mít na ksichtě ráno, se k Benton esenci opět vracím a opět vidím stejný výsledek.


Shrnutí

+ pomohla na zanícené, červené akné
Uklidňuje zarudnutí a léčí pupínky.

+ lehká příjemná konzistence

+ praktické balení

+ složení nabité skvělými ingrediencemi

~ nebrání tvorbě nového akné
Samozřejmě čekat od jednoho produktu že vyřeší několikaletý boj je přehnané. Ačkoliv akné trochu zmírňuje, nebrání jeho tvorbě.


Hodnocení

16.10.2016 - Benton před nějakou dobou zvedl ceny všech prodktů. Tuto esenci jsem koupila původně za 305 Kč, nyní jsem ji našla jen za 490 Kč a více. Popravdě řečeno, je to pro mě a můj skincare ropzočet příliš. I když se můj názor na kvalitu esence nemění, s největší pravděpodobností ji nekoupím znovu kvůli nové ceně a budu hledat alternativy v mé cenové kategorii. :((

květen 2018 - vyzkoušela jsem novou verzi (trochu pozměněné složení a obal), pořád funguje stejně dobře jako ta stará. Cena se tehdy nejspíš navýšila, protože esenci stahovali z prodeje aby ji nahradili novější verzí. Nyní je k dostání za 16 USD, cca 370 Kč. 

Benton Snail Bee High Content Essence je výborná lehounká esence, která výrazně urychluje hojení pupínků. Není v ní jediná špatná ingredience a je dobře přenosná. Je pravda, že když nemám zrovna potřebu hojit akné, nemám důvod ji používat. Dokud se ale nezbavím akné kompletně, budu se k ní vracet.




Nabi

3 komentáře

  1. Nabi, myslíš, že by esence působila i na takový to hrbolko-akné pod kůží, nebo se mám porozhlédnout jinde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím taky bojuju a můžu říct, že tahle esence na to rozhodně neměla žádný vliv. Na tohle jsou právě BHA a AHA. Osobně mi na to BHA nepomohlo, takže teď testuju AHA.

      Vymazat
    2. Díky moc za odpověď. V červnu mi kamarádka přiveze červenej Stridex, tak uvidím, jestli u mě bude fungovat líp. Jako AHA používám zatím Ziaja krém, cos recenzovala a když už nic jinýho, tak je mi na pleti moc příjemnej. Až dojde, možná vyzkouším Cosrx AHA 7. Počkám si na recenzi :-)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.