Recenze: Stridex Maximum Strength Pads


Tématicky k poslednímu článku o chemických exfoliantech tu mám recenzi mé momentální BHA, což je americký Stridex. Kromě recenze a hodnocení si můžete přečíst můj lehce odstrašujiící purging příběh!

Velikost: malé balení 55 ks
Funkce: chemický exfoliant - BHA
Cena: cca 100 Kč na iHerb.com
Hlavní tahák: 2% kyselina salicylová, pH 3



O produktu


popis produktu z krabičky

Z iHerb:
Cleans - Stridex pads unclog pores and dissolve deep-down oil. They even remove what cleansers and soaps leave behind.
Treats - Stridex clears up existing pimples and helps eliminate blackheads with salicylic acid, a proven acne medication.
Prevents - Used regularly, Stridex pads help prevent breakouts before they start.
Popis produktu jsou víceméně vypsané účinky chemické exfoliace s BHA. Jedná se o navlhčené kulaté tampony naskládané do komínku v kulaté krabičce. Stridex má další dvě verze tohoto produktu, ale jenom tahle (aka "Stridex in the red box") má správné pH a 2% BHA. Přidejte to k super nízké ceně a máte super populární a dostupný BHA produkt.

Dostupný pro... Američany. Dostat Stridex u nás je hrůza. iHerb.com je jediný eshop, který nejen Stridex prodává za původní cenu, dokonce i nemá drahé poštovné. Osobně s nákupem nemám zkušenost, můj Stridex mi byl přivezen z USA jako dárek. Navíc jsem četla příběhy z jiných zemí EU jako například Rakousko, kde dovoz salicylové kyseliny způsobil trable na celnici a hodně tučný příplatek za clo. Popravdě netuším, jak je to v ČR a jestli to víte, napište mi!


Složení

Salicylic acid 2.0%, ammonium lauryl sulfate, ammonium xylenesulfonate, citric acid, DMDM hydantoin, fragrance, menthol, PPG-5-ceteth-20, purified water, simethicone, sodium borate, tetrasodium EDTA
Skincarisma analýza
Salicylová kyselina je hlavní hvězda a nikde žádný alkohol. Jenže takový DMDM hydantoin je konzervační přísada, která může vyvolat alergické reakce a podráždění pokožky. Alergickou reakci může způsobit také mentol a parfém.
Jak můžete vidět, složení Stridexu rozhodně není perfektní. Přesto se doporučuje všem začátečníkům s BHA, protože je efektivní a levný.

Použití

Z mých článků o chemické exfoliaci zcela jistě víte, jak se taková BHA používá. Konkrétně u Stridexu se vezme jeden tamponek a přejede se tím celý (právě umytý) obličej. Ačkoliv se to zdá velmi praktické, preferovala bych nějakou vodu nebo gel. Přece jenom musíte namočený tampon po použití vyhodit, a nemyslím si, že při každé aplikaci z něj dostanete všechen produkt.

Představte si list na stromě. Když byste tuhle představu popohnali, uvidíte jak list mění barvu, začne usychat, spadne na zem a schne do stavu, kdy se vám drolí v ruce. Přesně tímto si projde moje pleť když používám Stridex. Ne, nepřeháním.

moje první reakce na Stridex

Můj první zážitek byl strašný. Šla jsem přesně podle doporučovaného postupu a po použití čekala 20 minut. Moje pleť byla v naprosto šíleném stavu ještě dva dny potom, kdy jsem se musela ráno i večer mazat modrou Niveou a stejně to bylo málo.
Takže jsem se na to vykašlala a po pěti minutách už na sebe patlávám toner. Nepozorovala jsem žádné rozdíly v účincích.

Stridex rozhodně není nejjemnější produkt a účinky byly téměř okamžité. Samozřejmě, nic příjemného. Po asi týdnu se mi obličej kompletně osypal pupínky tak strašlivě, že se mi při pohledu do zrcadla chtělo i brečet. Pak znovu když jsem na sebe šla dávat korektor lžící, protože to nešlo ani pořádně schovat.


Tohle utrpení trvalo asi dva týdny, než se přestaly tvořit nové pupínky. Mezitím jsem zpozorovala, že tečky na nose jsou podstatně menší a vůbec už neprodukují tolik mastnoty. Vlastně, skoro žádnou. Obecně se mastná část mého obličeje zklidnila.

Po asi měsíci používání 1x týdně jsem zjistila, že nové pupínky se neobjevují po hloučcích, ale jenom občas jeden, dva. Stridex rozhodně srazil tvorbu nového akné o víc než polovinu, ale ne úplně. Když jsem zkusila používání 2x týdně, málem jsem odpadla. Obličej mi zrudl, pálil, svědil a vypadal jako by mi na něj nasněžilo, ale to byla jenom extrémně suchá podrážděná kůže. Tohle už fakt nikdy znovu nezkusím.

Samozřejmě můj hororový příběh nemusí být i váš příběh. Evidentně je moje pleť na chemickou exfoliaci lehce přecitlivělá a víc jak dvakrát týdně jsou pro ni muka. Známá používá Stridex každý den a vůbec to na ni nemělo tak strašnou první reakci jako u mě. Jako u každé recenze/doporučení na internetu, nezapomeňte, YMMV - your mileage may vary. Tedy u každého z vás může výsledek vypadat naprosto jinak.


Klady


+ efektivní BHA
Největší plus je 2% salicylová kyselina na pH kolem 3, což ze Stridexu dělá chemický exfoliant.

+ praktické balení 
Vlhčené tamponky jsou velmi kvalitní s vroubkovaným povrchem a můžou tedy odstranit i zbytky makeupu po cleanseru. Nanášení je jednoduché a rychlé, nemám pocit, že bych produkt plýtvala.

+ pomáhá s akné a opticky zmenšuje póry tak, že to jde poznat
Ačkoliv není žádný zaručený způsob jak si doopravdy zmenšit póry, BHA je umí udržovat čisté a díky tomu vypadají menší. Narozdíl od milionu jiných produktů na "zmenšení/stažení" pórů (což je absolutní blbost mimochodem) které jsem vyzkoušela, Stridex je jediný, který měl nějaký efekt.


Zápory


- vysušuje pleť, hodně
Pokud máte suchou pleť s akné, asi bych vám Stridex jako BHA nemohla doporučit.

- složení
Stridex se nesnaží zmírnit vysušování kyseliny žádnou hydratační látkou, což je můj největší problém. Menthol, parfém a DMDM hydantoin jsou hned tři látky, které můžou způsobit podráždění. BHA už tak může pleť podráždit, proč to dělat horší?

Hodnocení




Ačkoliv Stridex je jako BHA účinný a levný, to jakým způsobem vysušuje pleť mě přivádí k hledání jemnějších BHA. Ingredience taky nejsou žádná paráda - menthol mi tu přijde naprosto zbytečný a může způsobit podráždění v už tak dost silném produktu. U mě naštěstí toto problém nebyl, a proto hodnotím 4 hvězdami. Pro začátečníky jako jsem já si ale myslím, že to byla dobrá volba a produkt splnil co sliboval. Až Stridex vypotřebuju, pravděpodobně se poohlédnu jinde.


~ Nabi

7 komentářů

  1. Ahojky, další skvělý článek, tak to je škodáá...já mám papulku pěkně vysušenou drijákama od kožní. Takže u sebe nevím nevím co by to udělalo. Jinak už mám koupený ten noční krém od Ziaji tak se uvidí. ;) Kamille

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Jojo, salicylová tohle prostě dělá, ale Stridex se nijak nesnaží to kompenzovat. :/

      Vymazat
  2. Na recenzi Stridexu jsem se těšila, ale teď fakt nevím, jestli do něj jít. Nejjistější by bylo nechat to na prázdniny, jenže je blbý nosit pytlík na hlavě, aby na mě nemohlo slunce, že :-) Každopádně díky za super článek a držím palce při hledání jemnější BHA. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli se někdy chystáš např. na primery, BB krémy, cushion apod., když se to taky týká "flawless skin". BTW našla jsem hydratační toner za 59 Kč, který obsahuje aloe a extrakt z okurky. Zatím je mý pleti příjemnej a je po něm krásně heboučká a měkoučká. Složení prvních 6ti ingrediencí: voda, glycerin, PPG-26-BUTETH-26, ricinový olej, alantoin, štáva z listů aloe. Ta okurka je až na sedmým místě. Studovala jsem v drogerii různý tonery fakt dlouho, až za mnou začal postávat pan ostraha, jestli něco nechci ukrást :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!
      Popravdě makeup tak často nekupuju, byla sem tím posedlá před pár lety a podařilo se mi najít perfektní věci, které už prostě jenom kupuju pořád dokola. :D Zkoušela jsem několik korejských BB samozřejmě, ale žádný mě neoslnil natolik abych ho koupila. Jediné co jsem v poslední době koupila byly super liptinty od TonyMoly. <3

      Jo, to zní jako klasický drogérkový toner. Jestli jsi spokojená, tak super! :)

      Vymazat
    2. Asi před 14ti dny jsem začla používat Salicylový líh od Bione a musím říct, že mě hodně pomáhá od jizviček po akné. Psala jsem výrobci ohledně koncentrace a pH. Hned druhý den mi odpověděli, že koncentrace kyseliny je 2% a pH mezi 3,5-4. Tobě by to na extrémně citlivou pleť vzhledem k lihu asi moc nevyhovovalo, ale na moji citlivou smíšenou je to OK. Takže kdyby někdo nechtěl čekat na zásilku Stridexu, tohle se dá sehnat cca za 80 Kč např. v Tetě.

      Vymazat
    3. Tak to je super že odpověděli! No prosím, levná BHA je i u nás. Už sem se na to taky dívala, ale absolutně mě odradil už samotný název salicylový líh. Přece jenom nestojím o to patlat si líh na obličej, i když nejsem na alkohol až tak citlivá. Stridex má pořád podle mě navrch díky tomu že alcohol-free. Ale tohle je rozhodně dobré vědět, díky! :)

      Vymazat
  3. Ahoj, nebyl by tenhle https://www.iherb.com/pr/Stridex-Single-Step-Acne-Control-Alcohol-Free-55-Soft-Touch-Pads-4-21-In-Each/44103 v tom případě šetrnější?

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.